Nu och för alltid, Lara Jean

Always and Forever, Lara Jean
Bok av Jenny Han
Sista året på high school och Lara Jean kunde inte vara mer lycklig. Hon njuter av varje stund samtidigt som hon längtar efter att börja på college. Hon har framtidsplanerna klart för sig, ända fram till ett besked vänder upp och ned på hela tillvaron och det inte alls blir som hon tänkt sig.
Jag har tyckt om alla böckerna i denna trilogi, men kanske var denna den bästa. Den har ett lättsamt språk och många trevliga karaktärer.
Nu och för alltid, tredje och sista delen om Lara Jean av Jenny Han.
Lara Jean går sista året i high school och nu stundar balen, en avslutningsresa med klassen, strandveckan och viktigast av allt - ansökningen och antagningsbeskedet till college. Vid sin sida har hon sin älskade pojkvän och allt är rosaskimrande.
Men som i många gulliga, fluffiga drömmar kommer en tråkigare verklighet in i bilden.
Känslorna för 17-åringarna är enorma och när något händer går världen under, men en tonårings läkande krafter av själen är också enorm 😊
Kärlek, chocolate chip cookies, missförstånd, vuxna som vill bestämma, känslor, bröllop och dödsfall präglar den här sista delen i Lara Jeans liv. Vilken serie Jenny Han skrivit, nu ska jag se filmerna 🥰
Till alla tonåringar där ute - läs 💝
Utgiven 2017, svenska 2019
Den första och denna tredje och sista boken i serien om Lara Jean tycker jag är de bästa. Här har hon hunnit bli lite äldre och vi följer henne ut i livet, den halvkoreanska tjejen vi kommit att älska. Hon är säkrare i sig själv och det är härligt att läsa hur hon utvecklas i böckerna. En spännande och trevlig bok om hur det som flyter på så bra i livet plötsligt kan omkullkastas av ett oväntat besked. Den här boken är lika charmig som de två första.
Den sista delen i triologin om Lara Jean. Nu får vi följa henne under hennes sista år på high school och författaren lyckas väl med att knyta ihop säcken.

Lara Jean är full av liv och njuter av varje sekund av det sista året på high school. Allt är så perfekt och hon ser fram emot att gå på den sista balen ihop med sin underbara pojkvän. Samtidigt så planeras det för ett bröllop hemma där hennes pappa äntligen har funnit kärleken på nytt efter att Lara Jeans mamma gick bort för många år sedan. Tillvaron hade inte kunnat vara bättre och den kommande New York-resan med klassen kan inte bli annat än perfekt.

Samtidigt blickar Lara Jean framåt och planerar för college. Hon har drömmarna klart för sig och vet vilket college hon vill gå på. Det som hon har valt ligger dessutom nära så att hon lätt kan hälsa på sina systrar och sin pappa. Men ett överraskande besked vänder upp och ned på hela tillvaron och framtiden blir inte alls som Lara Jean hade föreställt sig.

Jenny Han lyckas som sagt knyta ihop säcken på ett fint sätt i den tredje och avslutande boken i serien om Lara Jean. När man har läst sista raden så infinner sig ett lugn, det löser sig trots allt och man känner verkligen att det är slutet. Lara Jean har lärt sig mycket och man har fått växa tillsammans med henne under dessa år.