PS. Jag gillar dig fortfarande

P.S. I Still Love You
Bok av Jenny Han
Lara Jean blir tillsammans med Peter. Skolan populäraste kille. Inte för att hon är kär i honom egentligen men allt eftersom tiden går växer sig känslorna allt starkare samtidigt som Peter får henne att göra saker som inte riktigt är hon egentligen. Ska Lara Jean kunna gå vidare efter det stora sveket?
PS. Jag gillar dig fortfarande, andra boken om Lara Jean av Jenny Han.
Lara Jean lever i en trygg familj med sin pappa och två systrar. Hon är tillsammans med snyggingen Peter.
Allt flyter på i 16-åringens liv fram till dess att ett filmklipp på just Lara Jean och Peter när de hånglar i en bubbelpool på skolresan sprids via instagram. Hela Lara Jeans existens får sig en törn av denna film och hon misstänker sin gamla kompis Gen som också är Peters ex.
Intriger, känslor och bakning blandas i en härlig kakdeg där tonåringarnas känslor och missuppfattningar slår till 💜
Absolut läsvärda böcker för alla ungdomar!
Själv har jag reserverat tredje och sista delen i serien, måste ju få veta hur det går till slut 😄
Jag älskade första boken i trilogin To all the boys I’ve loved before om Lara Jean. Den här boken hade jag rätt så höga förhoppningar på, men den levde inte helt upp till dem tyvärr. I den här boken dyker en av de fem andra brevmottagarna från första boken upp och spelar en rätt stor roll i berättelsen. En annan del i boken är att man får följa vad som händer när Kitty och Lara Jean försöker få sin pappa att börja dejta och varför Genevive och Lara Jean inte är så bra vänner. Nu ska jag ta itu med den tredje och sista boken om Lara Jean och jag försöker att hålla nere mina förväntningar på den, för att istället kanske bli positivt överraskad.
Det här är den andra boken om Lara Jean och den är lika charmig som den första. Det är kul att få fortsätta att följa den här tjejen som sätter familj och hem före allt annat och som i mångt och mycket är en präktig tjej, men som hamnar lite fel ibland. En bok för tonåringar och unga vuxna men även äldre kan tycka om den mysiga Lara Jean och hennes systrar och pappa och deras vänner. Boken har blivit filmatiserad, precis som den första boken i serien.
Jenny Han levererar ännu en härlig ungdomsbok som tar upp de allra mest känsliga händelserna i ett tonårsliv.

Vi får följa Lara Jean i denna uppföljande bok efter "Till alla killar jag gillat". Lara Jean försöker göra allt för att rädda situationen efter de kärleksbrev som kom på villovägar. Hon och hennes hemliga kärlek bestämmer sig för att låtsas att de är tillsammans så att hela skolan tror att de är ett par. Lara Jean hade inte planerat att falla för Peter på riktigt men allt eftersom tiden går så växer sig känslorna allt starkare.

Under en klassresa tar de förhållandet ett steg längre, ett steg som kommer få stora konsekvenser för Lara Jean. Plötsligt sprids ett filmklipp som en löpeld, ett filmklipp som får alla att titta snett på Lara Jean. Ska hon någonsin våga gå tillbaka till skolan och vad händer om hennes familj får reda på vad som har hänt?

Denna bok är så mitt i prick i tiden just nu, den tar upp kärlek och känslor. Vänskap och systerskap. Fiender, svek och slutshaming. Förutom att det är en välskriven bok som är läsvärd i sig så förmedlar den också ett viktigt budskap till sin yngre publik. Den tar upp svek som gör ont långt in i själen, konsekvenserna av att dela saker på sociala medier och att slutshaming är förlegat.

Jag skulle rekommendera denna bok till både killar och tjejer i tonåren då den bjuder på härlig läsning och en viktig tankeställare.