Till alla killar jag har gillat

To All the Boys I've Loved Before
Bok av Jenny Han
Lara Jean har skrivit kärleksbrev till alla killar hon varit kär i. Hon sparar dem i en hattask - de är bara till för hennes ögon - men en dag inser hon (i panik!) att någon postat breven och att killarna i fråga har fått dem. Det leder till en del oväntade konsekvenser.
Jag älskar romantik och då var denna boken perfekt för mig. Den är lättläst och funkar både för ungdom som vuxen. Och det bästa är ju att det finns två böcker till i serien💗
Jag tycker verkligen den här boken är så mysig.
Den tar mig tillbaka till hur det var när man själv var ung.
Den första kärleken, och alla gånger man trodde man var kär. Tills man blev kär på riktigt och förstod skillnaden.
Hur det känns att våga låta någon kommer nära en, att verkligen lära känna alla ens sidor.

Lara Jean som huvudkaraktären heter i den här boken vill man bara ge en kram och berätta för henne att hon är bra som hon är. Man vill ta henne i handen och säga att livet alltid löser sig.
Boken slutar på ett sätt som gör att jag känner mig lite tom...jaha och nu då?
Känner att jag måste ta tag i del 2 rätt så snart.
I’ve listened to ”To all the boys I’ve loved before” by Jenny Han. This is a chick lit-novel which made me feel good in different ways. I laughed out loud several times while listening and walked around with a smile on my face. Silly really but I enjoyed the sensation. Few books do that to me.

16 y/o Lara Jean is a very charming narrator and protagonist. She feels so human… and that’s what I like about this novel.

And the plot… is highly amusing.

If you enjoy teen drama and rom-com, then this one is worth reading or listening to. I also saw that there is a movie on Netflix so now you know what I’ll be doing next.

This is the first book in a series and I actually want to read the sequel to find out what will happen with… well, you read this one and find out. I won’t spoil it for you…

XOXO,
Jenny
En mysig bok som passar perfekt för feelgood. Lätt drama, inte så mycket pinsamma ögonblick och härlig sammanhängning. Personligen gillar jag att det är en bok i en serie men den är lika bra om man inte känner för att läsa de två uppföljarna. Den har även gjorts till film vilket kan vara mysigt att sammankoppla läsningen med.
En härlig ungdoms feelgood bok som vänder sig till tjejer i tonåren och är bra skriven, rolig och spännande i jakten på kärleken. Underhållande för tonårstjej och en bra gåva till tjejer som gillar att läsa.
Min första bekantskap med Jenny Han, men definitivt inte den sista.

Det är en fin berättelse om Lara som bor ihop med sina två systrar och sin pappa. Mamman finns inte längre i livet. Boken är så mysig och söt, har svårt att lägga ner den. Det är en härlig familj vi får följa med Lara i spetsen.

Till alla killar jag har gillat är en fängslande läsupplevelse om ungdomlig kärlek!
En alldeles underbar "chick-flick" om tonårskärlek. uvudrollsinnehavaren är en obotlig romatiker som skrivit kärleksbrev till alla pojkar hon varit/är kär i. Filmen tar fart när hennes lillasyster bestämmer sig för att posta breven...
Sextonåriga Lara Jean bor tillsammans med sin pappa och två systrar. I sin garderob har hon en turkos hattask, i den förvarar hon sina kärleksbrev. Men de är inga vanliga kärleksbrev, de är brev hon skrivit själv, ett brev till varje kille hon varit kär i. Hon har skrivit ner sina känslor och vad hon gillat med dem. Men breven är bara för henne och inget någon annan får läsa.
Så en dag är de bara borta. De har blivit postade och alla killar som Lara Jean har gillat har fått reda på hur hon känner. Hur ska detta gå och vad kommer killarna säga? Lara Jean har inte längre kontrollen och det ända hon vill är att allt ska vara som förut.
En trevlig och välskriven bok med intressanta personer som jag gillar väldigt mycket. Det var mycket känslor med genom hela boken. Jag vill väldigt gärna veta hur det fortsätter för boken slutade ganska öppet och jag har frågor jag vill ha svar på. Första delen av tre. Jag rekomenderar den till de som gillar liknande böcker.
En romantisk bok om ungdomskärlek. Den var bra och man fick verkligen lära känna karaktärerna på djupet och jag gillade den fina syskon relationen som speglas i boken. Ska bli kul att läsa fortsättningen!
Jag tyckte om den fina här Young-Adult boken som handlar om ung kärlek, att känna sig lite vilse, att längta efter kärleken samtidigt som man inte riktigt förstå sig på allt som kommer med känslor och killar.
Jag hade säkerligen älskat den när jag var tonåring/yngre men nu som äldre kan jag tycka den blir lite.. förutsägbar och lite "done". Men den är ju himla fin, ändå.

Så rekommenderar den absolut, men tror den uppskattas desto mer av yngre och äldre tonåringar!
Trodde inte det här skulle vara min typ av bok. Att den dessutom går under ”unga vuxna” gjorde att jag var säker på att det inte var något för mig. Är så glad över att jag gav den en chans. Feelgood när den är som bäst! Helt underbar bok för alla åldrar!
Är skriven på ett lättsamt sätt och tar en tillbaka till alla sina egna minnen av ungdomsåren i skolan.
Karaktärerna i boken är underbara.
Riktigt fin och rolig bok. Även filmen har de fått till bra.
Jag älskade den här boken, den var så mysig. Det är lätt att dras med i historien och gilla karaktärerna. Jag lider lite grann med Lara Jean när hon märker att alla fem brev har skickats ut och att tre av killarna är från hennes skola. Om du gillar feelgood/YA så kommer du att gilla den här, jag väntade lite med att införskaffa den och läsa den på grund av all hype, men den är verkligen värd att bli hyllad. Dessutom gillar jag recepten på kakorna från Christmas cookie bonanza som finns i slutet av boken. Nu är jag glad att jag har de två andra böckerna i trilogin redo här hemma i bokhyllan, så att jag kan fortsätta läsa dem direkt.
Jag gillar boken! Den är mysig och jag gillar alla roliga och tokiga saker som händer. Jag tycker om Lara Jean som karaktär och hennes tankar och känslor.
Jag tycker att boken är lite för vanlig. Det känns som jag redan har läst boken, även om jag inte gjort det. Jag tycker egentligen att alla contemporary är ganska lika. Det är något jag kan störa mig på. Jag tycker ändå om att läsa feelgood och contemporary men i lagom dos.
Till alla killar jag har gillat är ändå inte jättelik andra böcker. Det gör att betyget höjs. Det är en rolig och udda handling och jag gillar att läsa om allt tokigt som händer.
Nu var det ganska länge sedan jag läste en bok i stil med denna och då blev den bättre eftersom jag som sagt inte vill ha böcker i denna genre för tätt.
Jag gillar även kärleksdramat i boken. Det är väldigt underhållande att läsa om!
Det är en bra bok och jag gillar Hans sätt at beskriva och hon gör det på ett roligt sätt!
Jag vill läsa de två resterande böckerna i serien, men med lagom mellanrum!

Tre sammanfattande ord:
Mysig, tokig och underhållande!
Bry dig inte om att det står "unga vuxna" om romanen, den är en liten pärla även för äldre vuxna och yngre tonåringar. Lara Jean är en sådan där person man kommer ihåg långt efter att man läst ut boken (och skulle vilja bli kompis med). Jenny Han är fenomenal när det kommer till att skildra tonåringar, skola, familjeliv. Hon har även skrivit andra böcker om tjejer i samma ålder, men som är helt annorlunda än Lara Jean, och hon visar igen att hon kan skildra många olika sorters personer, liv och åsikter.

Det var extra trevligt att läsa om en ung söt tjej som inte är superaktiv och social, utan snarare blyg med killar och helst av allt är hemma med familjen och pysslar, bakar eller skriver brev. Jenny Han skildrar Lara Jean och hennes familj och vänner med ömsinthet och humor. Det är en lättläst bok som flyter bra och man vill genast kasta sig över del två och del tre.
Detta är en riktig ungdomsbok med komplicerad ungdomskärlek, jobbiga småsyskon och problem som är så stora som de bara kan vara i en tonårings huvud. Bokens huvudkaraktär är Lara Jean som är sexton år. Lara Jean skriver och samlar på kärleksbrev som hon själv har skrivit och det finns ett brev för varje kille som hon har varit kär i. Breven ligger i tryggt förvar i hennes fina hattask som är gömd i garderoben och det är inte meningen att någon annan någonsin ska få reda på att de ens existerar. Än mindre läsa dem.

Men efter ett mindre bråk postas breven till dess riktiga mottagare och Lara Jean kan inte tro att detta händer. Breven är utlämnande där hon har skrivit precis vad hon har känt om varje kille och nu kommer dem att läsas. Det här får bara inte hända. Vad ska killarna nu tänka om henne och vem är det som kan ha varit så elak att skicka iväg hennes hemliga och högst personliga kärleksbrev?

Jenny Han har i den här boken skildrat hur relationer upplevs i tonåren. Det är både relationer till sin pappa, sina syskon, killar och vänner. Författaren har på ett fint sätt lyckats fånga känslan och ångesten som Lara Jean känner när hennes brev kommer på villovägar, samt hur små problem tycks stora som världsproblem för en tonåring där man tror att livet är över.

Jag kan verkligen rekommendera denna ungdomsbok för de som vill läsa om tonårskärlek.