Nya hyss av Emil i Lönneberga

Emil and the sneaky rat
Bok av Astrid Lindgren
Den andra boken i serien om Emil i Lönneberga heter Nya hyss av Emil i Lönneberga. Emil i Lönneberga är en av Astrid Lindgrens mest älskade karaktärer. I den här boken är Emils hyss bland annat att han lyckas hälla paltsmet över sin pappa och om hur han arrangerar det Stora Tabberaset i Katthult.
Vem blir inte glad av denna underbara busiga men charmiga gosse vid namn Emil Svensson katthult . Han vill så väl men det blir galet. Snickarna där han får sitta när han gör hyss och väljer sina trägubbar. Lina pigan som vill ha Alfred för sej själv men Alfred vill bara va med Emil när han är lite ledig på kvällen emellanåt. En film serie som jag älskar fast jag har blivit både farmor och mormor. Även barnbarnen köper jag dessa böcker filmer till.
Astrids Emil är en kille som man aldrig tröttnar på. Kan läsa boken hur många gånger som helst. En klassiker!!
Emil i Lönneberga, en av Astrid Lindgrens mest populära karaktärer. I denna bok får man följa med på nya hyss med Emil. Inte så mycket bilder i utan mer text så passar nog bättre till barn över 5-6 år.
Precis som i de andra böckerna om Emil i Lönneberga handlar den här boken om samma titelkaraktär, hans familj och andra människor runt omkring honom. Nya hyss av Emil i Lönneberga är den andra boken i serien om Emil i Lönneberga. I original kom den ut 1966, tre år efter första boken om denna småländska illbatting.

Boken handlar om några av hyssen som Emil hittade på. I början av berättelsen har Emil precis täljt sin nittiosjunde trägubbe och i slutet av berättelsen är han uppe i över etthundratjugofem trägubbar. I föregående bok får vi följa tre dagar och tre hyss ur den blå skrivboken, och den här boken är skriven i ett liknande format. Som läsare får du ta del av olika hyss som Emil hittar på och vad hyssen får för konsekvenser.

I just den här boken om Emil beskrivs bland annat hur han lyckades hälla paltsmet över sin pappa och om det Stora Tabberaset i Katthult. Att ta tabberas på något innebär att du äter upp det sista på faten, med det kan du säkert gissa dig till vad som hände i Katthult.

Emil i Lönneberga är en av Astrid Lindgrens mest omtyckta karaktärer. Det sägs att Emil är påhittad utifrån Astrid Lindgrens pappas historier som han berättade om hans barndom. Hyssen som Emil gör ska hon dock ha hittat på själv. Boken passar därför både barn, ungdomar och vuxna, eftersom alla kan hitta någon karaktär att känna igen sig i.