Arthur Peppers diskreta charm

The Curious Charms of Arthur
Bok av Phaedra Patrick
Arthur Peppers diskreta charm är en roman i samma anda som Livet enligt Fikry och En man som heter Ove - full av oförglömliga karaktärer med stort hjärta och oemotståndliga egenheter. En berättelse om hur sorg och ensamhet kan vändas till ny vänskap och insikt om livets oändliga möjligheter. Efter 40 års äktenskap sörjer Arthur Pepper sin bortgångna hustru Miriam djupt. När han på årsdagen av hennes död bestämmer sig för att äntligen gå igenom hennes kvarlämnade saker, hittar han ett exklusivt guldarmband med berlocker undangömt i en sko. Flera av berlockerna förefaller mycket dyrbara - en av dem är en liten elefant som har en inskription med ett telefonnummer till Indien. När Arthur bestämmer sig för att ringa numret blir det början på ett äventyr som kommer att föra honom till platser han aldrig tidigare besökt. Han upptäcker hur lite han egentligen vet om det liv Miriam levt innan de båda träffades. I sökandet efter sanningen kommer han att finna både tröst och kärlek där han minst anat det.
Arthur Pepper är en änkling som har sina väl intrampade rutiner. Allt ska göras på exakt samma tid och på samma sätt och det går absolut inte att ändra på.

Men när han hittar ett armband fullt med berlocker efter sin avlidna fru, startar det igång något för Arthur. Han börjar följa ledtrådarna i form av berlockerna och det tar honom ut på både en fysisk resa och en själslig resa.

Det är roligt att få följa med hans strapatser. Boken är perfekt att sjunka in i om man vill glömma allt annat ett tag.

En lättläst och roligt skriven bok som är en riktig feelgood ut i fingerspetsarna! En bok jag varmt rekommenderar alla att läsa!
Den här boken köpte jag för flera år sen när vi var på semester. Jag var sugen på att läsa den redan då, men sen hamnade den ändå i hyllan bland mina andra hyllvärmare i flera år. Men nyligen fick jag ett infall och började läsa den och undrade såklart genast varför jag inte gett mig på boken innan, den är ju så mysig. Arthur Pepper är en änkling som har sina väl intrampade rutiner. Allt ska göras på exakt samma tid och på samma sätt och det går absolut inte att ändra på. Men när han hittar ett armband fullt med berlocker efter sin avlidna fru, startar det igång något för Arthur. Han börjar följa ledtrådarna i form av berlockerna och det tar honom ut på både en fysisk resa och en själslig resa. Arthur är en speciell man, men han har något jag inte kan sätta fingret på som gör att jag bara gillar honom direkt. Det är roligt att få följa med hans strapatser. Boken är perfekt att sjunka in i om man vill glömma allt annat ett tag. Den är så lättläst och roligt skriven och det är verkligen riktig feelgood ut i fingerspetsarna. Boken är författarens debutroman och det är nästan svårt att tro, Phaedra Patrick kan det här med att skriva feelgood och känns som en rutinerad författare redan. Nu blir jag sugen på att läsa hennes nästa bok, I hjärtats bibliotek, sån tur att jag redan har den hemma i hyllan på vänt!
Jag gillar boken! Det är en mysig feelgood med mysiga karaktärer. Jag gillar verkligen Arthurs äventyr och den röda tråden genom hela boken med armbandet. Jag tycker om språket och hur berättelsen är uppbyggd. Jag tycker boken är rolig ibland och lite ledsam ibland. Precis som feelgood ska vara, enligt mig. Jag gillar verkligen Arthur som karaktär och även en rad andra karaktärer. Det är verkligen en bra "mellanbok" om man vill ha något lättsamt och inte behöver tänka så mycket.