Finns inte på kartan

Bok av Carin Hjulström
Höstterminen på Journalisthögskolan i Göteborg närmar sig sitt slut. 23-åriga Frida Fors väntar spänt på besked om var hon ska få göra sin praktik. Hon vet att en bra praktikplats kan öppna dörrar till de åtråvärda jobben inom medievärlden. Beskedet kommer som en kalldusch. Hennes charmige, begåvade pojkvän får drömplatsen på Aftonbladet i Stockholm, själv hamnar hon på Smålandsbladets lokalredaktion i Bruseryd, ett stillastående samhälle som knappt finns med på kartan. När hon dessutom lämnas av pojkvännen känns det som om hon har nått nollpunkten. Men mot sin vilja blir hon indragen både i sina medarbetares och bybornas personliga öden. Redaktionschefen Åke Johansson som botar sin ensamhet med flaskan. Journalisterna Mats och Annika vars äktenskap knakar allt mer i fogarna. 19-årige Dani som tröttnat på machomentaliteten bland kompisarna i Södertälje och bestämt sig för att öppna en kebabkiosk i Bruseryd. Enstöringen Gunnel som dag efter dag, i ur och skur, sitter på den sten som hennes son och hans familj dödskraschade mot. Och inte minst flickan Aliana från Kosovo, som Frida blir nära vän med. Det visar sig att det är Frida som har dragit vinstlotten. Under sin tid i Bruseryd lär hon sig journalistyrket från grunden och hon växer som människa genom att hjälpa andra.Finns inte på kartan är en charmig och engagerande roman om kärlek, vänskap och livet på liten ort i glesbygdens Sverige.
En rolig och härlig feelgoodbok. Många skratt och härliga karaktärer. Författaren har lyckats hitta en balans mellan det roliga och verkligen. Hon har även lyckats med bra twister.
Jag gillar verkligen Carin Hjulströms böcker då de är perfekta när man sträcker sig efter något under feelgood-kategorin och där man bara kan luta sig tillbaka och följa med i handlingen. Jag gillar huvudkaraktären väldigt mycket och man har lätt att känna igen sig i många av hennes val och situationer som hon hamnar i. En väldigt mysig bok och en bra början på en serie!
Jättebra feelgoodroman. Många olika spännande karaktärer. Man vill bara fortsätta lyssna och se hur det ska gå för alla. Mycket bra!
Livet blir inte alltid som man har tänkt sig. Det får journaliststudenten Frida Fors erfara. När hennes pojkvän får en eftertraktad praktikplats på en stor kvällstidning placeras Frida på en liten lokalredaktion på en ännu mindre ort i Småland. Nitlotternas nitlott! Hur ska hon kunna lära sig något här?

Dock visar det sig inte vara så illa ändå. Livet i Bruseryd bjuder på vänskap, kärlek och en chans att lära sig journalistyrket på riktigt, från grunden.

Detta är en mysig bok med sköna karaktärer.