Grindvakterskan

Bok av Elvira Berg
Öppna grinden till en värld där vad som helst kan hända ... Trött på sin grå vardag har Sofia sagt upp sig för att göra något hon alltid längtat efter; rusta upp Svartsjö slottspark. Problemet är bara att ingen talat om för henne hur förfallen parken är - och vad som gömmer sig i myllan. Tack och lov får hon händige Paul till hjälp, som inte bara kan trädgården utan och innan utan också ställer upp i alla lägen. Men ju mer de gräver upp parken, desto mer mystiskt beter sig herrgårdens unge ägare, Eric Sandel. Sofia vet inte hur hon ska förhålla sig till Eric, då han rör upp oanade känslor inom henne. Vad vill han egentligen? Och vad döljer Svartsjö för hemligheter? I sin första kärleksroman Grindvakterskan väver Elvira Berg in läsaren i en värld där vad som helst kan hända, full av spirande grönska och känslor som växer till stormstyrka.
En lättläst bladvändare. Många karaktärer som jag som läsare tycker om och fina miljöskildringar som gör att det känns som om man är på plats i boken. Skulle gärna läsa en fortsättning för veta hur det går för Sofia.
En lättsam feelgood med mysterium, kärlek och somrig miljö!

Jag drogs snabbt in i Grindvakterskan. Jag gillar att läsa om Sofia och hur hon rensar i trädgården och flörtar med Paul. Även om man som läsare vet vem hon kommer fastna för så småningom. Erik är ganska platt som karaktär, men kände att jag inte brydde mig så mycket om det. Jag tycker att den här boken gav mig lättsam underhållning och ibland är det allt man vill ha. Boken har även en gnutta magi i sig, eller rättare sagt karaktärer som tror på tecken, andar, läsa i kort osv, vilket bidrar till den mysiga stämningen.