Sweet Lolita

Bok av Kicki Sehlstedt
En skakande spänningsroman med inspiration från verkligheten, som journalisten Kicki mött i sitt jobb. De färgstarka huvudpersonerna, journalisten Aida och kriminologiprofessorn Kajan, vill man gärna träffa igen i framtiden. Eva Åström, Expressen Söndag Författaren är kriminolog och har lyckats göra en spännande, trovärdig djupdykning ner i ett av vår tids mest avskyvärda brott ... En deckare som kombinerar ett angeläget ämne med en historia som utvecklar sig till en pageturner. Ingalill Mosander, Aftonbladet Det är en varm försommarvecka i Stockholm. Trettonåriga Matilda Karlsson söker kickar tillsammans med nyvunna vänner i en frånvarande vuxenvärld. Samtidigt hittas en kvinna död efter en bröllopsfest i Stockholms skärgård. Den döda kvinnan visar sig vara syster till journalisten och före detta utrikeskorrespondenten Aida Svantesson. I efterforskningarna efter systerns död får hon hjälp från oväntat håll, av den kända och frispråkiga kriminologiprofessorn Kajan Berglund. Hon rör sig vant i såväl akademiska kretsar som i tv-världen och blir en viktig pusselbit i Aidas desperata sökande. Sweet Lolita skildrar livet bakom stängda tonårsdörrar och visar hur jakten på bekräftelse lätt utnyttjas av mörka krafter. Det är en spännande och angelägen bok om flickors och unga kvinnors utsatthet. Detta är den första delen i en planerad serie spänningsromaner om brotten som sker mitt ibland oss, med journalisten Aida Svantesson och parhästen kriminologiprofessorn Kajan Berglund i centrum. Sehlstedt gör en övertygande skildring av mekanismerna runt den typen av övergrepp och introducerar det udda paret Aida Svantesson och Kajan Berglund som är tänkta för en fortsättning. Starkt berörande skildring. Björn G Stenberg, UNT Det bränns i Sommarstockholm, och man kan inte sluta läsa. En skrämmande aktuell och rapp historia. Niklas Sessler, Damernas Värld En rafflande och högaktuell deckardebut ... Sweet Lolita handlar om hur flickor som söker uppmärksamhet utnyttjas, men också om kvinnor som vågar stå upp för sig själva i männens värld. En rafflande spänningsroman som för tankarna till #metoo. Johanna Wistedt, Amelia
9 utgåvor
Välj utgåva
Sweet LolitaSvenska - Inbunden
ISBN: 9789164205643
Sweet lolitaSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789164233936
Sweet LolitaSvenska - Pocket
ISBN: 9789164206213
Sweet LolitaSvenska - E-bok
ISBN: 9789164243256
Älä silmä pieniFinska - Ljudbok
ISBN: 9789520118716
Älä silmä pieniFinska - E-bok
ISBN: 9789520118709
Älä silmä pieniFinska - Inbunden
ISBN: 9789520118587
Sweet LolitaSvenska - Okänt
ISBN: 9789180061872
Sweet LolitaSvenska - Pocket
ISBN: 9789180061858
Så himla viktig bok, den här boken borde läsas av fler, man får verkligen en tankeställare över hur lätt det är att tjäna pengar på sin kropp och hur män är villiga att gå över gränser gång på gång och anser sig ha rätt till någon annans kropp.

Jag gillade hur boken var uppbyggd, olika kapitel för lite olika karaktärer och den där vi först inte vet vem det är men vi får veta i slutet. Fallet är spännande, för man vill ju veta vem mördaren är och varför och det är mer skrämmande än jag hade kunnat föreställa mig.

Jag gillar både Aida och Kajan som karaktärer, så jag kommer med en gång kasta mig över nästa bok och se vilka skelett som kommer dras ut ur garderoben då! Varför har jag haft bok ett och två liggandes här hemma så länge, det är en bra fråga!