Domaren

Bok av Dag Öhrlund
Suzanne Eriks är respekterad domare i tingsrätten. Men hon är också psykopat. Suzanne skipar dödlig rättvisa mot en kvinna som förskingrat miljoner från en organisation som hjälper svältande barn i världen. Hennes vän Jessica är präst, en trasig själ som dämpar sin ångest med mat och alkohol. När mannen som en gång kränkte och utnyttjade henne utnämns till professor och hyllas, bestämmer sig Jessica för att hämnas. Väninnorna börjar misstänka varandra och snart avslöjas sanningar över ett middagsbord, vilket blir början på ett skrämmande samarbete. Suzanne och Jessica bestämmer sig för att tillsammans städa upp bland onda människor som världen inte behöver. Domaren är första delen i en serie där vi får följa Suzanne och hennes väninna Jessica då de skipar rättvisa efter lagar de själva skapar. DAG ÖHRLUND, tidigare mest känd för succéböckerna om psykopaten Christopher Silfverbielke, har innan han blev författare arbetat som journalist och fotograf. Öhrlund har också skrivit fyra kriminalromaner om den buttre och tjurige kommissarien Ewert Truut, som på kort tid blev en läsarfavorit.
Suzanne som är domare o Jessica som är präst är vänner. Båda lever liv där dom träffar på orättvisor. Båda bestämmer sig för att ta itu med orättvisor o människor som beter sig illa.
Efter Silfverbielke är det dags för två hämndlystna kvinnor att visa galenskap.

En bok som man lätt kommer in i. Öhrlund har gjort det igen.
Jag fastnade aldrig för boken, den var bara trågig och seg. Liknade för mycket den andra serien som han har skrivit om Silfverbielke.... Men på ett sämre sätt. Den var svår ett hänga med i och blev rörig när den hoppa mellan de olika karaktärer. Det fanns vissa ljusglimtar men det var allt.
För ovanlighetens skull är psykopaten en kvinna. Advokaten Susanne vill bli av med "mänskligt avfall" som försnillande hjälparbetare, men även annat följer med. Hon får -motvillig- hjälp av prästen Jessica och bladen vänds snabbt.
En RIKTIGT bra, och spännande bok!
Den e lite annorlunda då det handlar om kvinnor som inte "borde" mörda, men gör det ändå!
Riktigt bra skrivet, men Dag e en grym författare
Ska bli spännande läsa andra delen i serien.