Barfotaflickan

Bok av Katerina Janouch
Efter många år som barnmorska på sjukhusets förlossningsklinik väljer Cecilia att testa något annat och börjar arbeta på den privata kliniken i stan. Där får hon uppleva något hon aldrig tidigare har upplevt i sin karriär. Samtidigt svävar hennes son Marcus i livsfara, ska hon lyckas rädda honom innan det är försent?
I den åttonde delen om barnmorskan Cecilia Lund har hon fått nog av att arbeta på sjukhusets förlossningsklinik. Istället börjar hon arbeta på en privat klinik inne i stan där hon hoppas kunna bistå med sin gedigna erfarenhet.
Trots att hon har varit verksam länge har hon aldrig tidigare varit med om att en nyförlöst kvinna lämnar sitt barn medan hon själv försvinner därifrån spårlöst.
Samtidigt svävar hennes egen son i livsfara, vilket gör att relationen med exmaken John ställs på sin spets.

Den här boken tar inte bara upp relationer som de tidigare delarna i Cecilia Lunds liv, den här boken tar upp en djupare fråga om människovärde och om hur de olika klassamhällena verkligen ser ut. Men även fast denna bok har ett djupare budskap så hålls den röda tråden kvar från de tidigare böckerna och nu har man verkligen lärt känna Cecilia och hennes familj.