Evelyn Hugos sju äkta män

The Seven Husbands of Evelyn Hugo
Bok av Taylor Jenkins Reid
Monique är inte direkt på topp. Hennes man har lämnat henne och hennes karriär som reporter har gått i stå. Så när den glamorösa Hollywoodstjärnan Evelyn Hugo kontaktar henne och vill att Monique ska skriva hennes livs historia så kunde ingen bli mer förvånad än Monique själv. Varför har Evelyn Hugo valt just henne? Fast besluten att rädda sin karriär träffar hon skandaldrottningen och hör Evelyn Hugo berätta om livet i Los Angeles på 1950-talet och tiden fram tills hon valde att lämna rampljuset i slutet av åttiotalet. Samtidigt som Evelyn berättar om skoningslös ambition, oväntad vänskap och en stor förbjuden kärlek, så börjar Monique känna ett djupt band till skådespelerskan. Men när deras vänskap djupnar inser Monique att det faktiskt finns en anledning till varför Evelyn valde just henne. Något som kan komma att krossa henne.   TAYLOR JENKINS REID är en amerikansk bästsäljande författare som skrivit ett flertal romaner. Hon bor med sin man och dotter i Los Angeles.   »Fängslande, hjärtslitande och full av det gamla Hollywoods glamour. En av årets mest uppslukande böcker.« BuzzFeed »En fullkomligt trollbindande och beroendeframkallande historia om en tillbakadragen filmstjärnas tumultartade resa genom Tinseltown.« PopSugar »I eftersvallet av #metoo får den här välskrivna historien ett extra lager av samtidsrelevans. För Evelyn må vara fiktiv, men hennes livshistoria är alltför sann.« Malin Liedberg, BTJ »En helt fantastisk bok som inte bara toppar listan över de bästa böckerna jag läst hittills i år, utan kanske till och med någonsin.« Bibliophilia »Fantastisk, underhållande & suggestiv!« Jennies boklista »Evelyn Hugos sju äkta män bjöd på en alldeles underbar läsning och har du inte läst om Evelyn Hugo så så gör det, du kommer inte bli besviken!« Betyg 10 av 10, En blogg för bokugglor »Jag älskade den från första stund. He-rre-gud vad bra den var!« En bok till tack »Fängslande från första stund« Villivonkansbooks »Jag älskar den här boken. På riktigt.« Bokankan89 »Evelyns berättelse kommer jag bära med mig länge!« Bellas bokblogg »Alltså vilken bok!« Bokslukare »Lika förtrollande och snygg som en Hollywoodfilm, men med mer substans.« Grönkulla »Uppslukande är ordet!« Fru E:s böcker »Vilken bok! Vilken resa! Det var otroligt svårt att lägga ifrån sig den här boken.« Elzas bokhylla »Om du planerar semesterläsningen redan nu så borde den här godbiten ha en given plats. Sträckläsning? Jomen visst.« Bokaptit »Blev helt uppslukad av denna roman och kan inte annat än att rekommendera den.« En fiktiv resa
En bok som var otroligt hypad från så många olika håll att man inte trodde att den kunde vara så bra som alla sa. Men ja den var exakt lika bra som alla så att den skulle vara. Definitivt värd att läsa
Filmstjärnan Evelyn Hugo spelar huvudroller på bioduken och även hennes privatliv, som är under ständig granskning av skvallerpressen, är ett strategiskt skådespel. Men vem är egentligen denna mytomspunna aktris? Journalisten Monique blir kontaktad av Evelyn för att skriva ett reportage, tror hon. Det visar sig att motivet är ett helt annat. Under ett flertal intervjuer nystas Evelyns succé- och skandalfyllda liv upp, vi får inblick i Hollywoods oglamourösa baksida och Evelyn berättar hemligheter hon tidigare aldrig avslöjat.

Evelyn framstår som osympatisk och beräknande, hon sätter karriären före allt. Men som klyschan säger går allt inte att köpa för pengar. Då historien utspelar sig under en tid när homosexualitet var olagligt förstår man snart att Evelyn dras mellan svåra val och uppoffringar. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om Evelyns personlighet, men jag vet att Jenkins Reid har skrivit exakt den typen av berättelse jag behövde läsa just nu. Den är spännande, lättläst och inte allt för djup. Uppslukande? Ja. Drabbande? Nja. Läsvärd? Absolut!
Vilken livsberättelse! Detta är en bok om Evelyn Hugos glamourösa liv vilket visar sig inte vara lika glamouröst som man kan tänkas. Evelyn Hugo är en skådespelerska som kliver upp för berömmelsens stege, steg för steg. Allt hon gör för att få som hon vill och hur hon en efter en förlorar alla hon håller kärt och blir den enda kvar vid liv.

Jag gillar hur författaren har skildrat allting. Även hur boken slutar ingenting saknas. Jag gillar att läsa sådana böcker som inte lämnar några frågetecken när jag har läst klart.
Det här var en bok som inte gick att lägga ner när jag väl började, och det blev sträckläsning till klockan 3 på natten för att jag inte ville skiljas från Evelyn Hugo en enda sekund. Skrivstilen är lite oinspirerad, och delar av historien var aningen förutsägbara, men det gör knappt något när resten sätter sig rätt in i hjärtat. Ett originellt karaktärsporträtt med drama, förbjuden kärlek, och spänning; precis allt en vill ha av en Hollywood-berättelse.
Evelyn Hugos sju äkta män är som gjord för att bli en film, ibland känns det nästan som att man läser ett blivande manus. Berättelsen är lättläst och går snabbt framåt. Jag tycker dock att båda huvudkaraktärerna är väldigt unlikeable, speciellt berättaren Monique som är extremt ointressant och tråkig. Detta drar ner betyget en aning, jag bryr mig liksom inte riktigt om vad som ska hända henne. Evelyn är betydligt mer intressant (men kanske inte den bästa personen direkt) och jag önskar flera gånger under läsningen att boken bara handlade om henne och att Monique helt försvann.
Verkade inte vara precis min typ av bok m många har lovordat den så jag tänkte att jag kunde kika o wow ... kunde inte släppa den. Bra beskrivningar o karaktärer o så filmisk skriven så det bara rasslade till o så var boken slut. Betyget blir 5/5.
4,5 stjärnor

Den smaskiga godbiten var helt omöjlig att lägga ifrån sig! Tempot gick aldrig ner och man drevs framåt hela tiden av alla händelser. Gillar man Hollywood skvaller, gillar man nog den här. Inte för att den grundar sig på riktiga människor utan för att den utspelar sig i filmvärlden.