Råttfångaren

Bok av Kamilla Oresvärd
Stina Seger har varit på semester i Marbella med väninnorna Carolina och Amelie. Väl hemma i Sverige blir hon ofrivilligt omplacerad på jobbet och till råga på allt försvinner Amelie. Stina har inte tillåtelse att jobba med fallet men gör det ändå. Efter en tid blir hon rädd att gåtans lösning inte ska vara vad hon hoppats på.
4 utgåvor
Välj utgåva
RåttfångarenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178350421
RåttfångarenSvenska - Pocket
ISBN: 9789178350414
RåttfångarenSvenska - E-bok
ISBN: 9789178351169
RåttfångarenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178350438
Stina Seger är tillbaka i ännu en bok och nu börjar hennes tillvaro att reda upp sig lite. I alla fall kan det verka så till en början. Seger är på semester och har det lugnt och skönt i Spanien. Men så händer det som gör att allt tar en plötslig vändning. En man blir ihjälslagen, och det brutalt. Stina och hennes väninnor tar inte så allvarligt på det men snart är det dags att resa tillbaka till Sverige. Amelie och Carolina åker hem med Stina men kort efter att de återvänt försvinner Amelie utan ett spår. Stina kallas in för att reda upp saken och det här blir inte helt lätt för henne då försvinnandet berör henne personligt. Dessutom tyder allt mer på att det finns en koppling mellan försvinnandet i Sverige och mordet i Spanien.

Vad jag tycker om boken
Här lyckas författaren verkligen med att få in huvudpersonens känslor och det blir svårt att släppa taget om det som sker, även efter att man lagt boken ifrån sig. Handlingarna beskrivs konkret och med få ord, men trots det kan man snabbt känna sig fångad i boken. Trots få blodiga detaljer kan det gå ett par kalla kårar längs med ryggen under läsningen.