Alex Storm, #1

En perfekt storm

Bok av Dan Buthler och Leffe Grimwalker
Livet har fallit på plats för Alex Storm efter några jobbiga år som outsider. Nu är han lyckligt gift och de väntar sitt första barn samtidigt som firman går bättre än någonsin. Men är tillvaron verkligen så perfekt? Alex riskerar att förlora allt han har jobbat för och tvingas ta en väg i livet som han inte hade räknat med.
Alex Storm har allt han kan tänka sig, eget företag, villa och en sambo med deras trillingar väntandes i magen. Men när företaget saknar pengar tar Alex det dumdristiga beslutet att spela poker igen. Något som går över styr och en början på inblandning med både den estniska och kinesiska maffian tar fart. Jag tyckte boken rullade på bra, trots en ganska macho handling gick den inte överstyr och jag gillade den starkt. Självklart kommer jag följa Alex Storm vidare i följande böcker!
Det här är första boken om Alex Storm och det är också fösta gången som Leffe Grimwalker och Dan Buthler skriver ihop och det gör dom mycket bra! Samarbetet mellan dessa författare har gått förträffligt tycker jag och de har skrivit en spännande bok med bra flyt.
Det är en del våld, knark, prostituation, illegala ”spelhålor”, pengatvätt etc. jag får lite vibbar åt snabba cash. Men det är inte bara tuffa maffioser, Alex huvudkaraktären är nog egentligen en mjukis innerst inne.
Jag gillar den här boken och vill veta mer om Alex fru, barnen och inte minst hans syster Sara!
Kvick, snabb bladvändare som innehåller så mycket spänning, kriminalitet och obehagligheter så att jag bara myser och ryser.

Efter bara några få kapitel så var jag fast och jag sträckläste sedan boken till sista sida. Det är underbart att få lära känna Alex Storm, den lite strulige motvilliga kriminella man som älskar sin familj och gör allt för att de skall ha det bra. Men i den kampen dras han in i den kriminella världen och hur han än vänder och vrider så dras han djupare ner i kriminaliteten. Inte blir det bättre när han vänder sig till sin kinesiske halvbror för att få hjälp.

Alex Storm är ingen ängel med sitt brokiga och mörka förflutna men trots hans ibland våldsamma och kriminella handlingar kan man inte annat än att känna värme och sympati med honom. Det går liksom inte att sluta följa honom i kapitel efter kapitel. Hans förmåga att ställa till det för sig själv och hans uppfinningsrika lösningar på problem är kanske inte de mest naturliga och logiska men de bidrar till en riktigt hög spänningsfaktor.
Spänningen på topp! Hanslar om en kille som tagit sig ur kriminalitet och ska äntligen landa med sin tjej och sina nyfödda trillingar men en sak efter den andra gör att han sakta drag in i gamla vanor igen. Jag som älskade snabba Cash böckerna gillade även denna.