In i minsta detalj

Bok av Kristin Emilsson
Freja och Anton har all anledning att vara nöjda med tillvaron. Deras största problem är om väggarna i den nyrenoverade vindsvåningen i Sofo ska målas tofuvita eller äggskalsvita. Livet är utstakat och planerat in i minsta detalj - ingenting har lämnats åt slumpen. Ända tills den dag ett oväntat dödsfall skakar om tillvaron och tvingar dem att bege sig långt utanför tullarna till Antons barndomsstad, den lilla småländska utflyttningsorten Idemåla. Snart står det klart för Freja att det är mycket hon inte vet om Antons familj. När hon börjar nysta i trådarna förstår hon att det finns saker i hennes mans förflutna som kommer att påverka deras liv mer än hon någonsin kunnat drömma om. In i minsta detalj är en feelgood-roman om storstad och landsbygd, om kärlek och vänskap, om gamla hemligheter och nya - och om en katt som inte heter Leif. Sagt om Kristin Emilssons tidigare titlar: "Allting funkar. Jag ser verkligen fram emot mer av Kristin Emilsson." Bokhora "Smart och rolig chick-lit" Amelia "Emilsson skriver om vikten av att lära känna sig själv och den miljö som format en, hon är en driven berättare och har ett fint gehör för sina karaktärer. Detta är chick lit av god klass som inte bjuder på några direkta överraskningar men tycker man om genren och hennes tidigare romaner blir man inte besviken." Hanna Gunnarsson, BTJ "Charmigt och ganska förutsägbart, rappt och ändå tankeväckande, underhållande och perfekt för en snöblandad kväll i januari!" Bokbloggen Och dagarna går...
Vi får följa med Freja och Anton när dom byter deras välbeställda liv i storstaden till det lite enklare livet på landet. Vad vet Freja om Antons barndom? Ska dom stanna kvar på landet eller flytta tillbaka till storstaden?
Freja och Anton flyttar tillbaka till Antons familjehem efter att hans pappa dör. Anton har inte berättat mycket om sin uppväxt. När Freja får höra skvaller i byn växer intresset att få reda på mer. Riktigt spännande att följa Freja i hennes resa när hon hittar nya vänskapsband och familjeband. För vem är egentligen den skygga tonårspojken?
Freja och Anton lever ett lyckligt, perfekt liv i Stockholm där framtiden känns stabil och väl planerad. Men när Anton plötsligt möts av ett oväntat dödsfall i familjen vänds deras tillvaro upp och ner och en liten by i Småland får deras liv att ändras på en dag. Jag tyckte mycket om denna bok, den hade det mesta; kärlek och vänskap, storstad och småstad, hemligheter och skvaller.