Anteckningar från en orolig planet

Notes on a Nervous Planet
Bok av Matt Haig
Den digitala världen förändrar vårt sätt att tänka och leva. Författaren ger läsaren verktyg för att ifrågasätta och förändra beteenden i vårt digitala samhälle. Sömn, sociala medier, nyheter och jobb är några av områdena som författaren analyserar. Genom att förändra beteenden kommer livet att bli lugnare, mer produktivt och lyckligare.
Den här boken ställer frågan : tänk om hela planeten vi bor på är stressad?
Så har jag aldrig tänkt men det kan ligga nåt i det.
Matt hade drabbats av depression , panikattacker och ångest i sin ungdom och det kan hända fortfarande.
Han skriver många kloka ord och råd och ibland känns det som att man läser sina egna tankar.
Läsvärt och lättläst! Rekommenderar varmt!
Anteckningar från en orolig planet utgår från Matt Haig själv och hans liv som fyllts med ångest och panikattacker i en värld som är allt mer uppkopplad och som utvecklas snabbare än vi hinner uppfatta. Haig undersöker om det finns ett samband mellan hur han mår och hur världen han lever i ser ut. Han frågar sig "Hur kan vi leva i en galen värld utan att själva bli galna?".

Det finns så mycket i den här boken som jag vill citera, fota och visa samt diskutera. Haig sätter huvudet på spiken om och om och om igen och det är underbart att få ta del av. Som några exempel så diskuterar Haig "Fem skäl att vara glad över att du är en människa och inte en programmerad robot", "Hur håller vi oss mänskliga i ett digitalt landskap?" och att Netflix största konkurrent är våran sömn.

Haigs formuleringar, tankar och korrelationer är spot on för mig. Han bjuder in till mycket eftertanke och reflektion om hur vi byggt upp och lever i vårat samhälle och hur vi själva lever våra liv. Världen känns ibland övermäktigt stor och snabb, så hur ska vi kunna sakta ner för att orka och hinna med att ens andas.
Jag har läst ”Anteckningar från en orolig planet” av Matt Haig och hans ord och funderingar träffar mig rakt in i själen. Det är något med sättet som Matt Haig skriver på som tilltalar mig och han har seglat upp och blivit en av mina favoritförfattare. Hans bok ”Historieläraren” är en av mina absoluta favoritböcker.

”Anteckningar från en orolig planet” är en bok om vår uppkopplade värld och hur vi blir stressade av att ständigt vara tillgängliga och känna att vi måste vara uppdaterade. Det är en intressant bok, tänkvärd och den ger mig funderingar och tankar när jag läser. Han har satt tankar på mycket som även jag känner.

”Anteckningar från en orolig planet” är en personlig och viktig undersökning i hur man kan må bra i vår oroliga samtid. Boken är lättläst och välskriven och jag rekommenderar den varmt!
En sån pärla!! Matt Haig har skrivit en minst sagt tankeväckande bok. Det är huvudet på spiken gång på gång. " När till och med själva planeten vi bebor är stressad, är det så konstigt att vi också är det?" Det citatet får mig att tänka på det klockrena citatet i Scener ur hjärtat av Malena Ernman; "utbrända människor på en utbränd planet ".
Haigs bok manar till eftertanke och han bjuder oss en möjlighet att må bättre i vår uppkopplade värld.
Jag finner den här boken ytterst läsvärd och jag tror att du också kommer göra det, läs den vetja!!
Anteckningar från en orolig planet får ☕☕☕☕ + en påtår.