Red Queen Series, #1

Röd drottning

Red Queen
Bok av Victoria Aveyard
Etta på New York Times bestseller-lista! »Röd drottning är en suverän början på en ny serie. Fantastiskt världsbygge. Temperamentsfulla karaktärer. Våghalsiga vändningar i intrigen. Jag är extremt entusiastisk inför de kommande delarna.« | THE GUARDIAN »Perfekt för er som vill ha en fantasy med övernaturliga förmågor, intriger och maktspel. Nu längtar jag väldigt mycket efter fortsättningen!« | BOKTYCKE »Victoria Aveyard väver fram en fängslande ny värld med en actionspäckad intrig full av överraskningar.« | KIRKUS I sjuttonåriga Mare Barrows värld är samhället inte uppdelat efter klass, religion, ras eller kön - utan efter blod. De silverblodiga - de silvriga - är supermänniskor med häpnadsväckande förmågor, regerar över de vanliga röda och använder dem som soldater, arbetare och tjänare. Mare hör till den röda delen av befolkningen och ser inga tecken på att den världsordning hon växt upp med någonsin kommer att rubbas. Men när hon genom en ödets nyck börjar arbeta som tjänare vid det kungliga Solpalatset förändrats allt. Till sin egen och hovfolkets stora förvåning upptäcker Mare att hon själv besitter en unik och dödlig förmåga, trots sitt röda blod. Kung Tiberias inser snart att Mare utgör ett hot mot den maktbalans hans rike vilar på. Men medan han smider en plan för att oskadliggöra Mare ser hon en möjlighet att krossa silverregimen inifrån och öppna dörren till en ny värld. Samtidigt har hennes hjärta börjat dra henne åt helt fel håll . VICTORIA AVEYARD föddes i en småstad i Massachusetts, USA. Hon hade en »plågsamt normal« uppväxt och ägnade en stor del av sin tid åt att fly till andra världar genom att läsa böcker och se filmer. Numera bor hon i Los Angeles där hon nyligen tog examen på University of Southern California. Röd drottning [Red Queen] är hennes hett omtalade debutroman. Boken gick rakt in på första platsen på New York Times bestsellerlista och Universal Pictures har redan köpt filmrättigheterna. »Precis så bra som jag hade trott och nu längtar jag ännu mer efter uppföljaren.« | NILMAS BOKHYLLA »En sjudande fantasifull thriller, där romantik kolliderar med revolution, där makt och rättvisa duellerar. Otroligt spännande. Actionpackad. Uppslukande. Omöjlig att lägga ifrån sig.« | USA TODAY »En levande, färgstark värld med en dynamisk hjältinna.« | BOOKLIST
Såå bra bok! Jag älskar hur denna författare målar upp magiska bilder i huvudet. Denna bok-serie påminner en del om the hunger game så därför rekommenderar jag denna bok till er som är intresserad av den typen av böcker.
Ännu en bok bland mina favoriter!

Gillar man spänning, kärlek och fantasy (men i måttlig mängd) så är denna att rekommendera. Själv tycker jag att många fantasy böcker har en tendens att bli för mycket men just denna har den där perfekta balansen som jag länge velat ha.
Boken har en bra historia och är lätt att följa med i och inför varje kapitelslut så händer det någonting och man bara vill läsa ett kapitel till. Man hålls på spänn genom hela boken och det händer saker hela tiden. Det som gör den extra spännande är dem tvister som sker, man tror sig veta vad som ska ske eller kommer att hända men helt plötsligt så blir det inte alls som man trott eller tänkt sig vilket gör att det hela blir ännu mer spännande.

Man kommer lätt in i boken och den är varken lättläst eller svårläst. Gillar dem starka karaktärerna som finns i boken och jag älskar att det finns fler böcker i serien.
Verkligen 5 stjärnor av 5 möjliga!
Fantastisk fantasy bok, innehåller allt, spänning , mystik, handling , hjältar , hjältinnor,smärta , kärlek ,skurkar.
Ja allt. Man kan inte sluta läsa den.
Älskade denna bok och kunde inte lägga ifrån mig boken när jag väl hade börjat läsa. Röd drottning innehåller allt: kärlek, spänning och intriger. Boken passar alla som gillar fantasy och dystopier!
Alltså den här boken! Det är den bästa bok jag läst i år, nästan någonsin. Den är verkligen en bladvändare och har en lite liknande handling som Hungerspelen. Jag tycker om karaktärerna och att Mare är en annorlunda och inte så förutsägbar karaktär. Jag älskar twisten på slutet. Jag gillar även att jag inte kunde förutse vad nästa kapitel skulle handla om utan boken höll mig verkligen kvar. Jag gillar att karaktärerna är uppdelade efter färgen på blodet och inte efter klass eller kön, det är något nytt som är roligt att läsa om! Jag gillar även att det är kärlek, spännande, dystopiskt och lite inslag av fantasy. Det är så mycket som blandas och blir till en bra blandning.
SÅ BRA, LÄS DEN!!
En spännande, händelserik bok som jag fastnade för direkt. Författaren har skapat en levande, och rik värld som är helt fantastisk. Den är lik andra i sin genre, men den har också sina unika egenskaper. Värd att läsas!