Betvingade

Bok av Simona Ahrnstedt
Simona Ahrnstedts hyllade serie om Slottet Wadenstierna. Sverige 1349. Illiana Henriksdotter, en intelligent ung kvinna av börd, skicklig på alla de örter som helar och dödar. Markus Järv, räddad från död och tortyr som barn och trasig som vuxen. Riddare och kungens närmaste man. Olika som natt och dag kan de bara enas om en sak: de vill inte veta av varandra. Men ödet vill något annat och de tvingas ut på en resa fylld av mod, åtrå och en fiende ur det förflutna. "Simona Ahrnstedts historiska kärleksromaner är sannerligen en frisk fläkt, en kittlande djupdykning i det förflutna, på både dåtida och nutida villkor." Dick Harrison
Här får vi ta oss tillbaka i tiden och läsa om Järven. Det finns andra också med i den här boken men när ni läst klart kommer ni minnas kärlek och Järven.

Boken handlar helt enkelt om Järven.

Järven.
Järven.
Järven.
Kärleks historian är förutsägbar och ganska snabbt förstår man hur detta ska sluta. Även om Illiana och Marcus möts i ett oväntat möte pga missförstånd och ganska snart blir tvingade till giftemål så är historien spännande men man kan givetvis förutse slutet. I den här boken är det inte främst kärlekshistorien som blir intressant utan miljön. 1300-talets Sverige och människorna i kung Magnus Eriksson närmaste krets. Slottsmiljön, baler, skvaller och intriger är bra beskrivet. Vardagslivet, manipulerande män som använder kvinnor som handelsvaror allt finns noga beskrivet. Å Alvastra vilken oväntad bild av fru Birgitta, inte helt smickrande men ännu en stark kvinna.
Det gör ont i ens hjärta att läsa hur kvinnor var handelsvaror. Ja det är en fiktiv roman men det är en sanning med i den. Illiana blir bortgift med en av kungens ökända krigare som straff för sin tvillingsbror död som hon beskylls för. Man får följa deras resa som är kantad av mord, våld, passion, sex, ilska, svartsjuka mm. Jag verkligen alla ingridienser.
Att Simona är en av fantastisk författare Och än en gång skriver hon en supet bra romance historisk roman med alla element i perfekt harmoni. Hennes böcker har verkligen allt. Missa ikke att läsa dom.