Överenskommelser

Bok av Simona Ahrnstedt
Boken utspelar sig under 1880-talet när huvudpersonerna Beatrice Löwenström och Seth Hammerstaal, träffas för första gången. De bor i huvudstaden, Beatrice i en hårt hållen borgarfamilj. Hon bor hemma hos sin farbror. Seth är en man som gör vad han vill och han är inte bara en av landets rikaste, utan också ungkarl.
Det här är en av mina all time-favoritböcker! Så otroligt bra! Det händer saker hela tiden och kärlekshistorien är fantastisk.
Har läst många historiska kärleksromaner men denna var min första svenska. Hade inte jätte höga förväntningar men den var jätte bra! Kommer lösa mera av författaren i framtiden.
Gillar man att drömma sig bort tro på att kärleken övervinner allt så är den här boken perfekt. En berättelse om den unga fattiga kusinen som bor på nåder hos sin farbror som har planer att gifta bort henne. Beatrice lever ett hårt hållet liv tillsammans med sin kusin Sofia. Under ett besök på operan möter hon mannen som hon blir våldsamt förälskad i, Seth en omtalad eftertraktad ungkarl. Livet tar flera vändningar innan de äntligen får varandra. Egentligen vet man detta redan från första mötet men det är ändå en spännande givande berättelse om hur en ung flickas liv styrs av manliga släktingar och deras behov. Hur rättslös en kvinna är utan beskydd, men slutet gott allting gott.
Wow, vilken magi, världen Simona bygger upp drömmer jag mig gärna bort till. Diamanter, kärlek & champagne. Vill hela tiden veta vad som ska hända härnäst och har därför svårt att lägga ifrån mig boken.
Den har det mesta, målade personporträtt, spännande historia och den där äkta kärleken.
Romance i historisk miljö är kanske inte min favoritgenre, men jag gillar Simonas sätt att skriva. Jag skulle dock säga att hennes samtida romaner är bättre. Ändå helt okej om man gillar historia, romantik och därtill vill slippa en del stereotyper om kvinnor som snällt väntar på sin tur.
Överenskommelser av Simona Ahrenstedt

Det är nyårsaftons kväll 1880, på Stockholms Opera visas succén Aida. Fröken Beatrice Löwenström, en föräldralös flicka som bor tillsammans med sin farbror Wilhelm Löwenström och hans familj efter att hon förlorat sina föräldrar är där tillsammans med familjen. Hennes faster Harriet är sjuklig och farbror Wilhelm jobbar jämt, men Beatrice trivs bra tillsammans med sin kusin Sofia och de umgås så fort tillfälle finns. Däremot är Sofias bror Edvard en märklig ung man som hon inte har något gemensamt med.

Beatrice träffar den lättsamma och charmerande norrmannen Seth Hammerstaal på Operan och blir direkt förtjust i honom. Seth känner samma sak för Beatrice, den unga, rödhåriga flickan. Någon direkt skönhet är hon inte direkt, tycker han, med stora fräknar och lite för stor näsa, men han blir ändå nyfiken på henne.
Efter kvällen på Operan träffar de på varandra på flera olika trevliga tillställningar och de inleder till slut ett passionerat förhållande. Tyvärr misstror de varandras kärlek på grund av en olustig överenskommelse och förälskelsen blir istället till en hatkärlek. De skiljs åt på ett sorgset sätt och frågan är om de någonsin kommer återförenas igen?

Bara det vackra omslaget gjorde att jag blev nyfiken på att läsa romanen. Den var riktig bra och författaren kunde verkligen formulera sig på ett mycket imponerande sätt. Beskrivningarna av karaktärerna, miljöerna och kläderna och kärleksscenerna var fantastiska. För alla som tycker om att läsa romantiska, historiska romaner är Simona Ahrenstedts böcker verkligen att rekommendera.
Oväntat svår att lägga ifrån sig! Spännande handling, lagom snuskig, intressanta relationsdraman, härliga karaktärer i härliga miljöer. Bitvis rå och tankeväckande. Ser fram emot att läsa övriga delar i serien!
oj oj oj här händer det grejor. Passion. Inget vänta i evighet på att nåt ska hända utan det är action i boken från sida 1 till sista. Denna har allt. Sex, våld, mord, hämnd, passion, förväntan, missförstånd osv. Alltså den gick ikke att lägga ifrån sig. Jag kommer sakna denna boken. Ville aldrig att den skulle ta slut. Det är wow faktor på den. Både hur den är skriven o hela story. Har du inte läst den än så för guds skull gör det.