Familjen Bridgerton, #3

En förtrollande hemlighet

An Offer From A Gentleman
Bok av Julia Quinn
I denna roman inom genren historisk romantik möter läsaren Sophie Beckett för tredje gången. Det är 1800-tal och handlingen utspelar sig i England. Sophie lyckas, trots degradering, ta sig in på Lady Bridgertons maskeradbal. Hon charmar Benedict Bridgerton bakom sin maskeradmask. Han kan inte få henne ur sina tankar. Kommer han att finna henne?.
Del 3 i familjen Bridgerton är min favorit hittills. Även om själva kärlekshistorien påminner om de tidigare så får vi mer därtill. Vi börjar lära känna familjen och har fått röra oss lite utanför societeten.
Tredje delen i Familjen Bridgerton!
Lika bra som de andra två.

Sophie träffar Benedict på en maskeradbal och båda blir berörda.
Men Sophie är en oäkting och lever inte alls i samma kretsar. Hennes styvmor tillåter inga utsvävningar och hennes liv liknar sagan om Askungen.

Det tar flera år för Benedict att sluta tänka på kvinnan i silver. När han möter Sophie igen så känner han inte igen henne.

Spännande och romantiskt till tusen!
Påminner en hel del om askungen, till början. Blev förtrollad, pun intended, och sträckläste även denna del!
En underbar berättelse i en modern tappning av askungen. Romantik, fina kläder, baler och gods i Englands 1800-tal. En berättelse som genast griper tag och jag vill inte lägga undan boken.
Tyckte den påminde lite för mycket om Askungen, men fanns många spännande ögonblick. Författaren är otroligt skicklig på dialogerna och få en att le över saker de gör/säger.
Det här är den tredje delen om Familjen Bridgeton. Sophie Becket är dotter till en greve, hennes pappa har dött och hon bor nu tillsammans med sin styvmamma och hennes två döttrar. Efter hennes pappas bortgång behandlas hon som en husa av hennes styvmamma. En kväll är det maskeradbal och Sophie får självklart inte följa med när styvmamma med döttrar går till balen, i smyg klär hon upp sig i en vacker silverklänning och beger sig till balen. Med skydd av sin mask kan ingen avslöja henne identitet och hon uppvaktas av själva Benedict Bridgeton... ingen får avslöja vem hon är så innan balen är slut avlägsnat hon sig och och ingen vet vem den vackra kvinnan med silverklänning var....

Det var ett tag sedan jag läste de två första böckerna men efter att ha sett serien på Netflix så blev jag sugen att ge mig på böckerna igen. Jag tycker att boken fick mer liv efter att sett serien då jag nu hade ansikten på många av karaktärerna. Vill man läsa om kärlek, dramatik, humor och hemligheter så är denna bok perfekt. Underbar romance som utspelar sig i början på 1800-talet. Jag får en känsla och slussas tillbaka till tiden med romantiska och historiska Harlequin böcker som man läste i sin ungdom. Visst man vet lite vad man får när man läser denna typ av böcker men vem vill inte drömma sig bort och läsa om kärlek och romantik.
Familjen Bridgerton: En förtrollande hemlighet av Julia Quinn.
Uppläst av Mirja Turestedt

Om boken:

Trots att Sophie Beckett är dotter till en greve har hon degraderats till tjänarinna av sin styvmor. Därför är hennes chanser för smita in på Lady Bridgertons maskeradbal minimala – men plötsligt händer det! Med skyddet från sin mask kan ingen avslöja hennes sanna klass och identitet, så när hon träffar Benedict Bridgerton bleknar verkligheten och hon känner sig som en prinsessa. Tyvärr vet hon att alla förtrollningar bryts vid midnatt …
Benedict å sin sida kan efter balen inte släppa tanken på den förtjusande men mystiska kvinnan i silverklänning. Vem är hon och hur ska han kunna hitta henne?

Kort om vad jag tyckte om boken:

Detta är den tredje fristående boken i populära bokserien om familjen Bridgerton.

Denna delen bjöd på en lite hetare historia med inslag av både lite förbjuden kärlek och lite "tragiska" delar vilket nog gjorde att detta är nog min favorit del i serien än så länge i alla fall.

Boken var inte förutsägbar och jag förstår mer och mer varför detta är en bokserie som många gillar.

Ni som har läst bokserien ska ni ge tv-serien en chans? :)

Gillar man böcker inom genren romance som utspelar sig förr i tiden (just denna bokserien utspelar sig under 1800-talet) tycker jag att man ska ge böckerna om familjen Bridgerton en chans :)

Nu ska jag inom kort sätta igång med fjärde delen som heter En oundviklig längtan.
Tredje delen I serien om familjen Bridgerton: En förtrollande hemlighet.
Sophie Beckers är en oäkting. Alla som jobbar på Penwood Park vet det även fast greven framhåller något annat. När greven skaffar en ny fru och sedan går bort förändras livet för Sophie hon tvingas bli tjänarinna. Sophies styvmor och hennes två döttrar är elaka och driver henne hårt.
En dag uppenbara sig en chans för Sophie hon kan i smyg gå på familjen Bridgertons maskeradbal. Där möter hon Benedict Bridgerton. Tycke uppstår. Efter balen kan inte Benedict släppa tanken på den mystiska kvinnan i silverklänningen.

En förtrollande hemlighet är lik askungen i sin grund men såklart innehåller den mycket mer. Det är härlig läsning och skönt att byta ut ond bråd död mot kärlek ibland. Ser fram emot julledigheten och när Netflix släpper serien om familjen Bridgerton.
Wow vad jag älskade 💜 denna del 3 i serien om familjen ℬ𝓇𝒾𝒹𝑔𝑒𝓇𝓉𝑜𝓃.
Romantik, dragningskraft och omöjlig kärlek i allra högsta grad... som en askunge saga 🏰

Jag blev helt betagen av boken, önskade så innerligt att Sophie skulle få mannen i sina drömmar hur omöjligt det än må vara 💜 att hon skulle våga berätta!

Och jag hoppades att Benedict skulle inse vem den tilldragande husan var 💜
Boken i de fristående serien om familjen Bridgerton är underhållande. Älskar dem o denna i serien är inget undantag, tvärtom. Spännande följa hur det gick för Sophie och Benedict. Kan rek
Detta är hittills en av mina favoritböcker i serien. Den är lättsmält och man vet vad man får. Vilket kan vara både bra och dåligt.