Familjen Bridgerton, #2

En oväntad förälskelse

The Viscount Who Loved Me
Bok av Julia Quinn
Det här är den romantiska berättelsen om en adelsman i 1800-talets England. Mannen heter Anthony Bridgerton och har länge varit känd som den evige ungkarlen, men nu har han äntligen bestämt sig för att gifta sig. Problemet är att hans tilltänkta fru har en syster som gör allt för att stoppa bröllopet på grund av Anthonys dåliga rykte. Till råga på allt börjar Anthony dessutom ha erotiska drömmar om systern.
Vänta lite, råkade jag läsa första delen på nytt? En man med problem att binda sig och en förnuftig kvinna som drar ner honom på jorden. Istället för att bearbeta sitt förflutna försöker han ta ut det på henne men i slutändan kommer sanningen fram.
En oväntad förälskelse, andra boken om Familjen Bridgerton, av Julia Quinn.
Här i andra boken följer vi äldsta sonen Anthony och året är 1814.
Återigen är det högsäsong för societeten och Anthony, ansvarig för familjen Bridgerton sedan faderns tragiska död många år tidigare, bestämmer sig för att gifta sig. Ett oväntat men positivt besked på flera sätt. Anthonys mor börjar genast smida planer på tillställningar med ett bra urval kvinnor passande sonen. Anthony själv har några krav på sin blivande hustru, däribland att absolut inte bli förälskad för det ställer bara till besvär.
Hans val faller på en vacker ung kvinna som debuterat i London denna säsong men för att vinna hennes hjärta och få hennes hand måste storasystern godkänna friaren. Det har man aldrig hört på maken till liknande, en far eller bror men aldrig en syster!
Sen råkar systern i detta fallet vara en stram och intelligent kvinna med väldigt starka åsikter. Många blir dusterna när de tu möts och hon vidhåller att han aldrig ska få äkta lillasystern. Anthony själv antar utmaningen att bevisa motsatsen men vad är det som egentligen bevisas?
Älskar nivån på dialogerna i den här boken. Illmarigt med glimten i ögat! Kostymdrama är min melodi just nu 🥰
Utgiven 2000, svenska 2019
Del 2 i serien om familjen Bridgerton och utspelar sig även denna i 1800-talets England bland societeten. Denna är precis som del 1 väldigt förutsägbar, väldigt ingående beskrivningar och inte mycket till handling.
Familjen Bridgerton: En oväntad förälskelse av Julia Quinn.
Uppläst av Mirja Turestedt

Om boken:

Greve Anthony Bridgerton är partylejonet i Londons överklasskretsar som enligt ryktet aldrig kommer att gifta sig. Vad ingen ännu vet är att han nu har valt ut sin tillkommande. Men hennes rekorderliga syster tänker göra allt för att förhindra förlovningen.

Kort om vad jag tyckte om boken:

Detta är den fristående fortsättningen på boken En annorlunda allians i serien om familjen Bridgerton.

Denna delen är snäppet hetare än första delen och handlingen är inte helt oförutsägbar vilket i mitt fall gör en romance bok ännu bättre än om jag kan förutse det som ska hända.

En oväntad förälskelse bjöd även på en hel del skratt vilket aldrig är fel.

Gillar man böcker inom genren romance som utspelar sig förr i tiden (just denna bokserien utspelar sig under 1800-talet) tycker jag att man ska ge böckerna om familjen Bridgerton en chans :)

Nu ska jag sätta igång med tredje delen som heter En förtrollande hemlighet.

Bokens betyg: 5 av 5

#familjenbridgerton #enoväntadförälskelse #familjenbridgertonenoväntadförälskelse
#juliaquinn #mirjaturestedt #lovereads #bonnieraudio #kärleksroman #ljudbok #bridgerton #theviscountwholovedme #boktips # #audiobook #bokbloggare #bookstagram #bookblogger #instabook #bookgeek #booknerd #bookdragon #bookish #booklover #bokälskare #instabookish #lexiebookish
Del 2 i Serien om Familjen Bridgerton!
I denna bok får man följa Anthony och hans jakt på en fru. Det går inte riktigt som han tänkt sig och ja kärleken går sina egna vägar. Jag gillar denna typen av böcker och är fast i den. LÄS DE! Är mitt tips
Den första boken i serien om syskonen Bridgerton föll mig inte riktigt i smaken. Men den här delen fullkomligt älskade jag. Drama, skratt och romantik!
efter att ha läst första boken i serien om Familjen Bridgerton, så började jag att läsa med inställningen att ingen skulle kunna vara lika bra som första. Men ack så fel jag hade. Den här boken med Anthony i fokus anser jag är så mycket bättre än första. Man förstod redan i början hur den skulle sluta, men så läsvärd.
Kanske lite förutsägbar, men klart läsvärd. Många fina miljöskildringar och bra beskrivningar av karaktärerna som gör både miljö och personerna levande i boken. Jag gillar att man får följa familjens olika familjemedlemmar, men att tidigare huvudkaraktärer ändå återkommer i boken.
Del två i berättelserna om syskonen Bridgerton. I denna del är det dags att bekanta sig med den äldsta i syskonskaran - Anthony. Det har sagts att han aldrig kommer att gifta sig men nu är han på jakt och målet är tydligt. Han har bestämt sig för att gifta sig med Edwina Sheffield, en vacker, ung kvinna. Problemet är Edwinas syster, Kate som starkt motsätter sig ett bröllop dem emellan. Kate anser att Anthony är en klassisk kvinnokarl som utnyttjar de flesta kvinnorna i trakten. Hon bestämmer sig för att göra allt i sin makt för att hindra en förlovning. Det hon inte är beredd på är att själv falla för Anthony.

Jag har blivit frälst! Jag fullkomligt älskar serien om Bridgerton! Första delen var bra, men denna var ännu bättre. Jag njöt mig igenom hela boken. Det var precis vad mitt mood behövde. Boken går att läsa helt fristående utan problem men såklart är det en fördel att ha läst boken innan, då karaktärerna är återkommande. Det är dock helt olika huvudpersoner genom böckerna, vilka sedan återkommer som mindre karaktärer i andra böcker. Jag älskade hur boken byggdes upp och allt bara löser sig till det bästa. Jag drömmer mig bort till 1800-talet och längtar tills serien släpps officiellt på Netflix!
Andra boken i Julia Quinns serie om familjen Bridgerton i den engelska aristokratin under 1800-talets England. Nu får man lära känna kvinnotjusaren och brodern Anthony som hittar kvinnan i sitt liv men möter motgång.
Böckerna är härliga, med en moden touch och svåra att lägga i från sig.
Detta är del två i serien om familjen Bridgerton. Familjen består av åtta syskon och de är döpta i alfabetisk ordning från A till H, i denna bok är det Anthony som fokus ligger på. Böckerna utspelar sig i överklassens England under 1800-talet.
Boken är lättläst och man får lite av vad man förväntar sig, inga överraskande tvister. Boken innehåller det klassiska romance, vänskap, missförstånd, sex och kärlek. Det är en lättsam läsning och jag kan gilla att varva en sådan bok mellan varven - en typisk Harlequin roman som jag läste under mina tonår. Jag har även läst första boken och denna skiljer sig inte mycket från den första det blir lite same, same, men jag gillar att ibland bara få läsa en bok utan att tänka.