Familjen Bridgerton, #1

En annorlunda allians

The Duke and I
Bok av Julia Quinn
Daphne Bridgerton är en smart och vacker flicka. Fram till att broderns vän Simon Basset kommer ner från London uppvaktas Daphne endast utav män som flickan inte känner något intresse för. Daphne och Simon bestämmer sig att iscensätta en fejkad förlovning för att få äktenskapstokiga flickor borta från Simon och så att Daphne ska kunna bestämma vem hennes rätta man ska vara.
Helt okej! Lite rolig, härlig, mysig, charmig. Och lite tråkig. Men älskar dramat som precis som för oss fanns även bland societeten i England på 1800-talet. Kommer nog läsa nästa bok i serien också.
Jag blev helt uppslukad, mot min vilja!
Detta är väl inte mitt förstaval av genre men jag har hört så mycket om Familjen Bridgerton, om hur fantastisk serien är, både i bokform och på Netflix. Men kan det verkligen vara så?

Familjen Bridgerton, en engelsk överklassfamilj under tidigt 1800-tal, består av mamma Violet och hennes åtta barn. Äldsta dottern Daphne är både smart och vacker - ändå blir hon bara uppvaktad av män hon inte vill ha. Men så kommer hennes brors bästa vän, hertig Simon Basset, till London och då förändras allt.

Familjen Bridgerton - En annorlunda allians är första delen av åtta om Violet och hennes barn. Det är 1800-tals romantik och ett flärdfullt liv hos den adliga överklassen. Den är lättläst och har bra driv framåt men lite väl långa kapitel för min smak. Boken kanske inte vinner Nobelpriset i litteratur men den är lättsam och har ett stort underhållningsvärde.

Julia Quinn har ett underbart språk och hennes karaktärsgestaltningar och miljöbeskrivningar är helt fantastiska. Jag kan riktigt höra hur klänningen frasar när Daphne rör sig. På ett sätt är boken kvinnoförnedrande men när man tänker lite djupare så hyllar den två oerhört starka kvinnor. Jag längtar redan tills jag får möjlighet att läsa nästa bok.
- Visa kortare text
Brukar inte gilla böcker från långt bak i tiden, men denna är underhållande och man vill gärna veta hur det ska gå. Intriger och roligheter i en salig blandning!
Första boken i Familjen Bridgerton-serien, som utspelar sig i 1800-talets London. Denna bok handlar om Daphne, som är den fjärde av åtta syskon. Hon, likt som andra kvinnor i hennes ålder, tvingas gå på många olika tillställningar för att försöka hitta en man som hon vill dela sitt liv med. Daphne är mer än redo att hitta en man att gifta sig med och bilda familj, men hittills har det inte gått så bra.
Men så en dag kommer hennes äldsta bror Anthony hem med sin bästa vän Simon Basser, the Duke of Hastings. Tvärt emot Daphne, så är Simon fast besluten om att han aldrig ska gifta sig eller så bilda familj. En relation mellan dem är därför redan otänkbart. Tillsammans kommer dem fram till en plan, som ska ge dem båda vad dem önskar. För Simons del skulle detta leda till att kvinnorna hölls borta från honom då han sågs som upptagen, medan för Daphnes del skulle det locka fler friare att bli intresserade av henne då hon skulle ses som mer åtråvärd. Men vad händer egentligen I deras påhittade relation? Kan dem fortsätta hålla masken inför hela societeten med deras "förlovning"? Kommer Daphne och Simon få det dem önskar sig?

Familjen Bridgerton-serien har hela åtta böcker där huvudkaraktären är vardera en av syskonen Bridgerton.

Denna bok är helt fantastisk. Den är lättläst, fyld av kärlek och spänning. Jag hade väldigt svårt att lägga ifrån mig boken, ville bara ha mer.
Rekommenderas för den som gillar historiska romaner
Att läsa boken efter att ha sett serien var inte till bokens fördel. Många gånger är serien gjord scen för scen efter boken. Andra gånger stämmer det inte alls, bland annat de fysiska beskrivningarna. Konstant är dock jämförelsen som sker. Förhoppningsvis blir det annorlunda i nästa bok som man inte har sett material från(tror jag?). Som bok i övrigt är intrigen fångande men beskrivningar känns ofta övertydliga. Mitt betyg är ett helt ok tills vidare.
En annorlunda allians, första boken om Familjen Bridgerton, av Julia Quinn.
Daphne, äldsta dottern men fjärde barnet av Bridgertons åtta(!) i skaran, debuterar in i vuxenlivet.
Året är 1813 och alla fina fröknar hoppas och drömmer om att få gifta sig helst både lyckligt och rikt. Men rikt om inte annat 😆 Alla utom Daphne som känner att detta uppsjåsade spektakel med baler, soaréer och annat socialt ändå inte inbringar några presumtiva friare till deras salong dagen efter. Ända tills hennes äldsta bror Anthony presenterar hennes för sin gode vän Hertig Simon Basset.
Simon skyr alla dessa sociala tillställningar för att unga ogifta kvinnor försöker fånga honom och deras mödrar som jagar bästa kapet är som galna i hans förmögenhet.
Simon och Daphne kommer överens om en komplott, de ska lura hela societeten att just de tu är intresserad av varandra. Simon slipper andra kvinnors jagande och Daphne får fler friare när andra män upptäcker att hon håller på att stadga sig.
Men när blir den oskyldiga leken allvar?
Historisk romance, kostymdrama med ovanligt rapp dialog när den är som bäst.
Jag läste den här boken första gången hösten 2019 och jag uppskattade den lika mycket nu 🥰 Valet att läsa den igen var för att jag har sett den omtalade serien om familjen Bridgerton på Netflix och jag blev helt såld så nu är det hög tid att läsa alla böckerna. Valde att börja om från början i det projektet 🤓
Utgiven 2000, svenska 2019
Daphne Bridgerton blir bara uppvaktad av män hon inte vill ha. Och Hertigen Simon som absolut aldrig tänker gifta sig blir blir omringad av många mammor som vill att han ska gifta sig med deras döttrar. Daphne och Simon bestämmer sig för att ingå en allians som ska hjälpa Simon att hålla mammorna borta samtidigt som fler män ska bli intresserad av henne.
Bridgerton serien bra som vanligt, den gör en aldrig besviken.
Jag och min syster såg TV-serien tillsammans och jag blev verkligen besatt. SÅ BRA. Och eftersom säsong 2 inte kommer vara klar än på ett tag så fick jag vända mig till böckerna.

Jag tycker tyvärr att TV-serien är 100 gånger bättre men det var fortfarande en helt OK bok. Egentligen är jag inte så intresserad av att fortsätta att läsa resten av böckerna MEN... PENELOPE OCH COLIN. Jag måste mata min besatthet av deras relation. Tyvärr så är Colins bok några böcker in i serien... Får se hur jag gör.

Det som kan vara bra att veta för den som är sugen att testa böckerna är att det förekommer en våldtäkt som känns rätt oväntad. TV-serien varnar för den men om man inte sett den så tänker jag att man inte förväntar sig det med tanke på stämningen i resten av boken.
Del 1 i serien om familjen Bridgerton. Höga förväntningar då den utspelar sig i 1800-talets England bland societeten. Tyvärr faller historien pladask då den faktiskt inte innehåller särskilt mycket handling. I tron om att det var en historisk roman blev jag besviken då det visade sig vara genren romance, med väldigt ingående beskrivningar. Otroligt förutsägbar och som sagt inte mycket till handling.
En helt underbar bok om Familjen Bridgerton där boken utspelar sig under 1800-talets England. En romantisk kärlekssaga där allt kan hända, spännande och rolig på samma gång. Brukar inte gilla böcker som inte utspelar sig i nutid men denna bok är ett undantag, den får mig att skratta flera gånger. Rekommenderas starkt!
Efter att ha sett den populära serien på Netflix blev jag nyfiken på att även påbörja bokserien. Jag tycker boken är väldigt lättläst och har ett språk som är lätt att följa med i. Den har en intressant kärlekshistoria och gör mig som läsare nyfiken på att läsa mer. Något jag tycker kan saknas är lite mer utförliga detaljer så man lär känna karaktärerna lite mer. Man får ta del av Simons historia men skulle uppskatta lite mer bakgrund kring Daphne. Men allt som allt är det en fin kärlekshistoria och jag kommer helt klart läsa resten av böckerna
Rekommenderas för den som gillar historiska romaner
Hade det inte varit för att jag väldigt gärna vill se Netflix-serien som den här boken är baserad på så hade jag nog inte läst Bridgerton. Jag hade inte ens hört talas om den innan dess. Nu när jag läst boken förstår jag inte riktigt hur den blivit så omåttligt populär. Den är bra med härliga dialoger och stundtals trevligt drama, men absolut inte mer än så. Ibland var den bara långtråkig. Dessutom var det mycket i boken som irriterade mig och som påverkade min läsupplevelse. Men med det sagt så vill jag i alla fall ge uppföljaren en chans, främst för att den kommer fokusera på en av de andra Bridgerton-syskonen.
Familjen Bridgerton består av åtta syskon men först ut i denna bok är barn nummer fyra, Daphne. Daphne är väl beundrad under sin första säsong men hårt hållen av sina bröder som skrämmer bort alla eventuella friare. Helt plötsligt får hon och Simon upp ögonen för varandra genom att gemensamt hjälpa varandra att nå dit de vill. Daphne vill gifta sig. Simon vill slippa alla mödrar med giftaslystna döttrar. Det blir inte helt som de tänkt sig.
Den som har koll på alla intriger är Lady Whistledown. Vem är det egentligen?
En härlig romantisk bok i 1800-tals känsla.
Jag har precis lyssnat ut denna första bok i serien och väntar ivrigt på nästa bok!
1800 tals bok med ALLT!
Daphne Bridgerton debuterar och hennes bröder är beskyddade. Inte vem som helst duger åt deras syster.
När hon till sist då gifter sig med Simon och blir Hertiginnan så tror man att allt ska bli frid och fröjd. Men sagan har bara börjat. Hemligheter och missförstånd gör att allt inte blir så lätt.

Spännande intriger och Lady Whistledown ger ut sin sida av allt i form av en tidning.
Familjen Bridgerton - En annorlunda allians, är första delen i serien.

Jag valde att se serien på Netflix först, och det är jag glad över. För annars hade nog serien varit en besvikelse.
Boken är nog en av de bästa böckerna jag har läst på länge. Detaljerna är beskriva på ett sätt som gör så att man känner sig hemma på 1800-talet. Det är en bok som jag fastnade från sida 1, och ville inte lägga ifrån mig den. Den här boken har allt man önskar, romantik, spänning, dramatik och fantastiska miljöer.
Det känns som jag är sist att läsa böckerna om Familjen Bridgerton. Äntligen får jag helt enkelt säga. Detta är den första delen av många som jag har läst och jag fick helt klart mersmak. Det utspelas en tid som många i dagens samhälle ej skulle förstå. Boken är lättläst och det är intressanta karaktärer som är i boken. Kärlek, sorg, glädje och elände finns med liksom en gnutta "tantsnusk" som en del säger, men inte mig emot.
Några få sidor in i första boken i serien om syskonen Bridgerton och jag är helt fast. Den har allt som jag behövde just då, idag och för imorgon. Julia Quinn är våran tids Jane Austin. Hon bjuder in oss till sin värld och ger oss skratt, kärlek, spänning och en underbar familj.
Familjen Bridgerton: En oväntad allians av Julia Quinn.
Uppläst av Mirja Turestedt

Om boken:

Daphne Bridgerton är både smart och vacker - ändå blir hon bara uppvaktad av män hon inte vill ha. Men när broderns bästa vän, Simon Basset, kommer till London förändras allt. Tillsammans kommer de på en elegant plan - en fejkad förlovning dem emellan kan göra rätt typ av friare intresserade av Daphne, och hålla alla äktenskapstokiga societetsmödrar borta från Simon.

Men mitt i alla baler, promenader och båtturer, är det svårt att hålla reda på vad som är en bluff och inte. Och att hålla sina egna känslor i schack, visar det sig.

Kort om vad jag tyckte om boken:

Detta var en bra bok som har gjort mig nyfiken på övriga delar i serien om familjen Bridgerton samtidigt som den lämnade mig med en känsla av att jag vill ha mer om Daphne Bridgerton och Simon Basset.

Denna kärleksroman är inte lik någon annan kärleksroman som jag tidigare har läst och den innehåller inte så mycket om intimitet mellan dem båda karaktärerna vilket jag gillade.

Uppläsaren Mirja Turestedt har en trevlig och behaglig röst att lyssna på under bokens gång och detta var första gången som jag lyssnade på Turestedt.

Böckerna om familjen Bridgerton har blivit hyllade av så många andra läsare och efter att ha lyssnat klart på denna delen så kan jag faktiskt förstå det.
Den 25e december släpps den som serie på Netflix och jag hoppas på att ha hunnit komma en bra bit in i bokserien då jag gärna vill se serien.

Jag rekommenderar boken till alla er som älskar kärleksromaner och kanske missat denna bokserien.

Bokens betyg: 5 av 5
Åh, vilken mysig bok! En riktigt härlig inledning till en serie på åtta böcker!
Boken handlar om Daphne som gör sin tredje säsong i societeten. Hon skulle gärna gifta sig och bilda familj, men alla män verkar snarare se henne som en vän än som en potentiell hustru
Jag hade hört så mycket om denna serien och kasta mig över boken. Men blev lite besviken, den var långtråkigt och så mycket detaljer hela tiden och kändes som det var enformigt tillslut. Annars brukar jag tycka om sån här historier men denna bara föll . Men det fanns vissa bitar och jag kommer i framtiden läsa dem andra.
Har nu läst första delen av familjen Bridgerton som utspelar sig i 1800-talets England. Jag ska vara ärlig med att jag inte fastnade direkt, de första kapitlen var jag tveksam till om det här var nåt för mig. Men sen, blev jag helt fast! Jag liksom rycktes med och jag är så glad att det finns fler böcker nu när jag börjat ”lära känna” karaktärerna. Rekommenderas varmt!
Älskar man kostymdrama såsom Downton Abbey, så kommer man älska den här boken! Ser fram emot att se serien som tv-serie.
Denna pärla till bok läste jag ut inatt. Jag kunde inte slita mig från slutet och stannade uppe alldeles för långt in på småtimmarna. Om inte det är ett bra betyg så vet jag inte vad som är det! 🌟

Boken följer onekligen ramarna för en feelgood, man förutspår väldigt tidigt vad som kommer att hända och ingenting kommer riktigt som en överraskning. Men ändå kan jag inte annat än trollbindas av miljöerna, festerna, karaktärerna och känslan av att på riktigt titta in i livet hos överklassen i 1800-talets England.
Följ med till 1800-talets London och vi får nu bekanta oss med den stora familjen Bridgerton. I denna boken får vi hänga med Daphne som är äldsta dottern av 8 barn. Hon tvingas gå på en mängd olika tillställningar för att försöka hitta mannen hon vill dela sitt liv med, dessvärre har det inte gått så bra ännu.. Tills en dag då hennes äldsta bror Anthony kommer hem med sin bästa vän Simon Basset. Gnistor slår dem emellan utan att de egentligen är medvetna om det. Simon är fast besluten att aldrig gifta sig eller få barn då hans egna barndom varit svår. Ett förhållande dem emellan är alltså helt omöjligt på förhand då det är helt tvärtemot vad Daphne vill ha. Tillsammans lurar de ut en plan där de ska fejka en förlovning sinsemellan. För Simons del skulle det hålla bort alla kvinnor från honom medan för Daphnes del skulle det leda till att rätt friare ska bli intresserade av henne. På förhand dömt att misslyckas, speciellt när känslorna växer sig allt starkare.

Familjen Bridgerton-serien har hela åtta böcker och jag ser fram emot att läsa mer. Det är romantik för hela slanten och väldigt lättläst. Daphne är en otroligt stark karaktär, vilket säkerligen inte var vanligt på 1800-talet. Jag fastnar även för Simons historia. Det finns sannerligen en mening till varför saker blir som de blir. Historien känns välskriven. Jag gillar att läsa historiska romaner och Lovereads levererar alltid. Serien ska också komma ut på Netflix vilket jag tycker är jättekul. Boken är nästan alltid bättre men jag gillar verkligen att se filmer/serier där jag läst boken.
Kostymdrama i 1800-talets England. Den första boken av åtta. Man lär känna Daphne, en självständig ung kvinna som ingår pakt med sin brors bästa vän... Kärlek, hetta och dramatik.
Första boken om familjen Bridgerton är bra och väldigt lättläst. Man kommer snabbt in i boken och jag rekommenderar alla att läsa den.
Romance är ingen favoritgenre men serien om Familjen Bridgerton hade jag till slut hört så mycket gott om att jag bestämde mig för att testa. Intrycket blev ungefär en typisk romantisk komedifilm fast i bokform. Jag gillade den historiska miljön och hur lätt och ledigt språket flöt på. Om man gillar romancegenren kan jag verkligen förstå att man älskar den här serien. För min del blev det ingen hit och jag kan återigen konstatera att romance inte är en genre för mig.
Hade väldigt höga förväntningar på denna, då jag älskar Downton Abbey och fick för mig att det skulle vara lite lika historia. Och det var det ju iofs, men tyckte dock inte att det hände så mycket? Platt historia, mycket förutsägbar men ändå småmysig såklart med alla miljöer i 1800-talsstil och en kärlekshistoria.
Gillade dock verkligen inte slutet så pass mycket att jag egentligen bara ville ge boken två stjärnor.
Det här är den första delen i bokserien om familjen Bridgerton. Den är romantisk, rolig, spännande och helt enastående! Har varit väldigt skeptiskt till den här sortens böcker men efter att så många har gett den så bra betyg så kunde jag inte hålla händerna i styr på biblioteket. Ni måste läsa den om ni inte gjort det redan! Delar i den liknar lite från Askungens saga
Denna bok är den första i serien. Jag gillade denna mycket. Men har märkt att böckerna är olika bra.. alla läsvärda.
Boken handlar om ett av syskonen Bridgerton och utspelar sig i England på 1800-talet. Så i boken finner du romatik, historia, kostymer och allt som hör en historisk romantisk bok till.
Vill inte avslöja för mycket, jag slukade boken och ville inte lägga ifrån mig den.
Feelgood & Romantik på hög nivå.
Detta är första delen i familjen Bridgerton och när du har läst denna kommer dubbelt klart vilja läsa hela serien. Den består av 8 böcker varav 4 utgivna på svenska hittills.
En fin romantisk historia från 1800 talet med en stark och klok kvinna som hjälper en traumatiserad hertig att välja sin egen väg och inte bara kämpa mot hans fars förutfattade meningar