En annorlunda allians

Familjen Bridgerton, #1
The Duke and I
Bok av Julia Quinn
Daphne Bridgerton är en smart och vacker flicka. Fram till att broderns vän Simon Basset kommer ner från London uppvaktas Daphne endast utav män som flickan inte känner något intresse för. Daphne och Simon bestämmer sig att iscensätta en fejkad förlovning för att få äktenskapstokiga flickor borta från Simon och så att Daphne ska kunna bestämma vem hennes rätta man ska vara.
16 utgåvor
Välj utgåva
The Duke and IEngelska - Pocket
ISBN: 9780062353597
Duke and I With 2nd EpilogueEngelska - E-bok
ISBN: 9780062424037
En annorlunda alliansSvenska - Pocket
ISBN: 9789188801357
The Duke and IEngelska - Okänt
ISBN: 9780380800827
The Duke and ILjudbok
ISBN: 9781510085107
The Duke and ILjudbok
ISBN: 9781501938788
En annorlunda alliansSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178273027
Duke And IEngelska - E-bok
ISBN: 9780061741388
The Duke And I : Number 1 in seriesEngelska - Pocket
ISBN: 9780749936570
The Duke and I - Julia QuinnInbunden
ISBN: 9780749907730
The Duke and IEngelska - Pocket
ISBN: 9780062911414
En annorlunda alliansSvenska - Pocket
ISBN: 9789188801715
The Duke and I: BridgertonEngelska - Pocket
ISBN: 9780063063235
En annorlunda alliansSvenska - Okänt
ISBN: 9789188801364
En annorlunda alliansSvenska - Pocket
ISBN: 9789188803177
Familjen Bridgerton består av åtta syskon men först ut i denna bok är barn nummer fyra, Daphne. Daphne är väl beundrad under sin första säsong men hårt hållen av sina bröder som skrämmer bort alla eventuella friare. Helt plötsligt får hon och Simon upp ögonen för varandra genom att gemensamt hjälpa varandra att nå dit de vill. Daphne vill gifta sig. Simon vill slippa alla mödrar med giftaslystna döttrar. Det blir inte helt som de tänkt sig.
Den som har koll på alla intriger är Lady Whistledown. Vem är det egentligen?
En härlig romantisk bok i 1800-tals känsla.
Jag har precis lyssnat ut denna första bok i serien och väntar ivrigt på nästa bok!
1800 tals bok med ALLT!
Daphne Bridgerton debuterar och hennes bröder är beskyddade. Inte vem som helst duger åt deras syster.
När hon till sist då gifter sig med Simon och blir Hertiginnan så tror man att allt ska bli frid och fröjd. Men sagan har bara börjat. Hemligheter och missförstånd gör att allt inte blir så lätt.

Spännande intriger och Lady Whistledown ger ut sin sida av allt i form av en tidning.
Familjen Bridgerton - En annorlunda allians, är första delen i serien.

Jag valde att se serien på Netflix först, och det är jag glad över. För annars hade nog serien varit en besvikelse.
Boken är nog en av de bästa böckerna jag har läst på länge. Detaljerna är beskriva på ett sätt som gör så att man känner sig hemma på 1800-talet. Det är en bok som jag fastnade från sida 1, och ville inte lägga ifrån mig den. Den här boken har allt man önskar, romantik, spänning, dramatik och fantastiska miljöer.
Det känns som jag är sist att läsa böckerna om Familjen Bridgerton. Äntligen får jag helt enkelt säga. Detta är den första delen av många som jag har läst och jag fick helt klart mersmak. Det utspelas en tid som många i dagens samhälle ej skulle förstå. Boken är lättläst och det är intressanta karaktärer som är i boken. Kärlek, sorg, glädje och elände finns med liksom en gnutta "tantsnusk" som en del säger, men inte mig emot.
Några få sidor in i första boken i serien om syskonen Bridgerton och jag är helt fast. Den har allt som jag behövde just då, idag och för imorgon. Julia Quinn är våran tids Jane Austin. Hon bjuder in oss till sin värld och ger oss skratt, kärlek, spänning och en underbar familj.
Familjen Bridgerton: En oväntad allians av Julia Quinn.
Uppläst av Mirja Turestedt

Om boken:

Daphne Bridgerton är både smart och vacker - ändå blir hon bara uppvaktad av män hon inte vill ha. Men när broderns bästa vän, Simon Basset, kommer till London förändras allt. Tillsammans kommer de på en elegant plan - en fejkad förlovning dem emellan kan göra rätt typ av friare intresserade av Daphne, och hålla alla äktenskapstokiga societetsmödrar borta från Simon.

Men mitt i alla baler, promenader och båtturer, är det svårt att hålla reda på vad som är en bluff och inte. Och att hålla sina egna känslor i schack, visar det sig.

Kort om vad jag tyckte om boken:

Detta var en bra bok som har gjort mig nyfiken på övriga delar i serien om familjen Bridgerton samtidigt som den lämnade mig med en känsla av att jag vill ha mer om Daphne Bridgerton och Simon Basset.

Denna kärleksroman är inte lik någon annan kärleksroman som jag tidigare har läst och den innehåller inte så mycket om intimitet mellan dem båda karaktärerna vilket jag gillade.

Uppläsaren Mirja Turestedt har en trevlig och behaglig röst att lyssna på under bokens gång och detta var första gången som jag lyssnade på Turestedt.

Böckerna om familjen Bridgerton har blivit hyllade av så många andra läsare och efter att ha lyssnat klart på denna delen så kan jag faktiskt förstå det.
Den 25e december släpps den som serie på Netflix och jag hoppas på att ha hunnit komma en bra bit in i bokserien då jag gärna vill se serien.

Jag rekommenderar boken till alla er som älskar kärleksromaner och kanske missat denna bokserien.

Bokens betyg: 5 av 5
Åh, vilken mysig bok! En riktigt härlig inledning till en serie på åtta böcker!
Boken handlar om Daphne som gör sin tredje säsong i societeten. Hon skulle gärna gifta sig och bilda familj, men alla män verkar snarare se henne som en vän än som en potentiell hustru
Jag hade hört så mycket om denna serien och kasta mig över boken. Men blev lite besviken, den var långtråkigt och så mycket detaljer hela tiden och kändes som det var enformigt tillslut. Annars brukar jag tycka om sån här historier men denna bara föll . Men det fanns vissa bitar och jag kommer i framtiden läsa dem andra.
Har nu läst första delen av familjen Bridgerton som utspelar sig i 1800-talets England. Jag ska vara ärlig med att jag inte fastnade direkt, de första kapitlen var jag tveksam till om det här var nåt för mig. Men sen, blev jag helt fast! Jag liksom rycktes med och jag är så glad att det finns fler böcker nu när jag börjat ”lära känna” karaktärerna. Rekommenderas varmt!
Älskar man kostymdrama såsom Downton Abbey, så kommer man älska den här boken! Ser fram emot att se serien som tv-serie.
Denna pärla till bok läste jag ut inatt. Jag kunde inte slita mig från slutet och stannade uppe alldeles för långt in på småtimmarna. Om inte det är ett bra betyg så vet jag inte vad som är det! 🌟

Boken följer onekligen ramarna för en feelgood, man förutspår väldigt tidigt vad som kommer att hända och ingenting kommer riktigt som en överraskning. Men ändå kan jag inte annat än trollbindas av miljöerna, festerna, karaktärerna och känslan av att på riktigt titta in i livet hos överklassen i 1800-talets England.
Följ med till 1800-talets London och vi får nu bekanta oss med den stora familjen Bridgerton. I denna boken får vi hänga med Daphne som är äldsta dottern av 8 barn. Hon tvingas gå på en mängd olika tillställningar för att försöka hitta mannen hon vill dela sitt liv med, dessvärre har det inte gått så bra ännu.. Tills en dag då hennes äldsta bror Anthony kommer hem med sin bästa vän Simon Basset. Gnistor slår dem emellan utan att de egentligen är medvetna om det. Simon är fast besluten att aldrig gifta sig eller få barn då hans egna barndom varit svår. Ett förhållande dem emellan är alltså helt omöjligt på förhand då det är helt tvärtemot vad Daphne vill ha. Tillsammans lurar de ut en plan där de ska fejka en förlovning sinsemellan. För Simons del skulle det hålla bort alla kvinnor från honom medan för Daphnes del skulle det leda till att rätt friare ska bli intresserade av henne. På förhand dömt att misslyckas, speciellt när känslorna växer sig allt starkare.

Familjen Bridgerton-serien har hela åtta böcker och jag ser fram emot att läsa mer. Det är romantik för hela slanten och väldigt lättläst. Daphne är en otroligt stark karaktär, vilket säkerligen inte var vanligt på 1800-talet. Jag fastnar även för Simons historia. Det finns sannerligen en mening till varför saker blir som de blir. Historien känns välskriven. Jag gillar att läsa historiska romaner och Lovereads levererar alltid. Serien ska också komma ut på Netflix vilket jag tycker är jättekul. Boken är nästan alltid bättre men jag gillar verkligen att se filmer/serier där jag läst boken.
Kostymdrama i 1800-talets England. Den första boken av åtta. Man lär känna Daphne, en självständig ung kvinna som ingår pakt med sin brors bästa vän... Kärlek, hetta och dramatik.
Första boken om familjen Bridgerton är bra och väldigt lättläst. Man kommer snabbt in i boken och jag rekommenderar alla att läsa den.
Romance är ingen favoritgenre men serien om Familjen Bridgerton hade jag till slut hört så mycket gott om att jag bestämde mig för att testa. Intrycket blev ungefär en typisk romantisk komedifilm fast i bokform. Jag gillade den historiska miljön och hur lätt och ledigt språket flöt på. Om man gillar romancegenren kan jag verkligen förstå att man älskar den här serien. För min del blev det ingen hit och jag kan återigen konstatera att romance inte är en genre för mig.
Hade väldigt höga förväntningar på denna, då jag älskar Downton Abbey och fick för mig att det skulle vara lite lika historia. Och det var det ju iofs, men tyckte dock inte att det hände så mycket? Platt historia, mycket förutsägbar men ändå småmysig såklart med alla miljöer i 1800-talsstil och en kärlekshistoria.
Gillade dock verkligen inte slutet så pass mycket att jag egentligen bara ville ge boken två stjärnor.
Det här är den första delen i bokserien om familjen Bridgerton. Den är romantisk, rolig, spännande och helt enastående! Har varit väldigt skeptiskt till den här sortens böcker men efter att så många har gett den så bra betyg så kunde jag inte hålla händerna i styr på biblioteket. Ni måste läsa den om ni inte gjort det redan! Delar i den liknar lite från Askungens saga
Denna bok är den första i serien. Jag gillade denna mycket. Men har märkt att böckerna är olika bra.. alla läsvärda.
Boken handlar om ett av syskonen Bridgerton och utspelar sig i England på 1800-talet. Så i boken finner du romatik, historia, kostymer och allt som hör en historisk romantisk bok till.
Vill inte avslöja för mycket, jag slukade boken och ville inte lägga ifrån mig den.
Feelgood & Romantik på hög nivå.
Detta är första delen i familjen Bridgerton och när du har läst denna kommer dubbelt klart vilja läsa hela serien. Den består av 8 böcker varav 4 utgivna på svenska hittills.
En fin romantisk historia från 1800 talet med en stark och klok kvinna som hjälper en traumatiserad hertig att välja sin egen väg och inte bara kämpa mot hans fars förutfattade meningar