Familjen Bridgerton, #5

Ett minnesvärt frieri

To Sir Phillip, With Love
Bok av Julia Quinn
Jane Austen möter Bridget Jones i internationell bästsäljare. När Eloise Bridgerton skriver ett brev till sir Philip för att beklaga hans frus plötsliga bortgång är det bara början på en långvarig brevväxling mellan de två. Men när sir Philip frågar Eloise om hennes hand i äktenskap i ett av breven blir hon chockad. Inte kan väl Eloise gifta sig med en man hon aldrig har träffat?! Eller kan hon det? Femte fristående delen i serien om familjen Bridgerton i 1800-talets England.
Det här den femte boken i serien om familjen Bridgerton och i denna bok ligger fokus på Eloise. Eloise känner sig ensam då hennes bästa vän Penelope gifts sig med hennes äldre bror Colin. Eloise bestämmer sig för att skriva ett brev till Sir Philip för att beklaga hans frus bortgång, det är början till en brevväxling mellan dem och i ett brev ber Philip om hennes hand och hon bestämmer sig för att resa till honom för att se om hon tänker tacka ja till hans frieri.

Jag har läst de tidigare böckerna i serien och jag gillar dom och denna är inget undantag. Jag tycker om att läsa romance som utspelar sig i ett tidigt 1800-tal i England där stora herrgårdar, lyx, kostymdrama, rikedomar och massa kärlek finns. Visst jag vet vad jag får och jag vet ganska säkert hur böckerna ska sluta men det är det som är tjusningen med dessa böcker - massa kärlek och drama.
Det här är den femte boken i serien om syskonen Bridgerton och handlar om Eloise.

Eloise har blivit ensam kvar, känner sig som en tragisk ungmö sen hennes väninna Penelope gift sig med Eloise bror Colin. När hennes kusin dör hastigt skriver Eloise ett brev och beklagar sorgen till hennes man som nu blivit änkling. Det brevet blir startskottet på en korrespondens som leder till ett möte.

Boken är bra även om det inte är den bästa i serien så skriver Quinn bra som alltid och det är en mysig bok att njuta av.