Det stora dejtingäventyret

Bok av Max Schüllerqvist
Kristina lever ett stillsamt pensionärsliv som änka och rör sig mest mellan det ödsliga radhuset och Friskis och Svettis. Hon umgås med sin son och sitt barnbarn. Men ur sorgen växer en känsla av att livet har mer att ge och att det kanske finns en ny kärlek där ute. Hon övertalas av en mer utåtriktad väninna att ge sig ut i nätdejtingens snåriga djungel, och med hjälp av barnbarnet Julia har hon snart ett konto på Träffpunkten. Sonen, som lever ensam efter sin skilsmässa, ser inte på detta med blida ögon. Han har stängt av sina känslor. Kristinas dejtingförsök kantas av besvikelser, förälskelser och outhärdliga pinsamheter på jakt efter kärleken.
Jag älskade faktiskt denna! Så charmig, lättsam och mysig. Den handlar om 67-åriga änkan Kristina som börjar nätdejta i hopp om att hitta en ny kärlek. Rolig och varm bok! Rekommenderar den varmt.
Det stora dejtingäventyret av Max Schüllerqvist.
Kristina har varit änka i tre år och hon är 67 år ung. Lever ensam i sitt radhus och känner sig just det - ensam.
Hennes son och barnbarn bor inte så långt ifrån, hon tränar aktivt på Friskis & Svettis, umgås sporadiskt med sin väninna men känner att det liksom saknas något.
När barnbarnet och väninnan rekommenderar att ladda ner en dejtingapp tror Kristina att de är knäppa. Men till slut sitter hon där med en profil, nu återstår det bara att se om någon herre är intresserad.
Redan första dygnet har hon ett meddelande!
Tyvärr var första inget att hänga i julgranen men strax får hon kontakt med andra män. Några väljer hon att dejta andra inte.
Fokus ligger på Kristinas dejtande men det händer så mycket mer i hennes liv: hon är ute i skogen och svär, uppviglar pensionärerna på gymmet, blir YouTube-kändis och lär känna en ny sida av sin son. Allt sammantaget i en rapp dialog och pricksäker känsla.
Utgiven 2018
Det stora dejtingäventyret är en mysig feelgood, kanske lite förutsägbar men än dock jättebra! Den handlar om Kristina, 60+, som lever ensam i sitt radhus. Hon sörjer sin bortgångne make, går på samtalsterapi, tränar på Friskis & Svettis och är allmänt missnöjd med sitt liv. Hennes väninna föreslår att hon ska börja nätdejta och barnbarnet Julia hjälper henne att fixa ett konto på Träffpunkten. Sen går det undan, den ena dejten efter den andra och Kristinas möten kantas av besvikelser, förälskelser och outhärdliga pinsamheter. Det här är en mysig, kul och roande bok. Den gav många tillfällen för skratt!
Rolig och charmig berättelse om hur Kristina hittar glädjen igen.