Yrsel

Bok av Annika Widholm
Clara flyttar ihop med sin sambo men börjar strax lida av yrsel och svimma av titt som tätt. Hon anar att någon förföljer henne. Stämmer hennes aningar eller är hon bara paranoid? "Yrsel" är en bok fylld av spänning och obehagliga händelser. Boken faller inom kategorin psykologisk thriller och är författaren Annika Widholms debutroman.
Första boken som jag läser av Annika Widholm och jag blev verkligen inte besviken!

Detta är en psykologisk thriller och en riktig bladvändare som var omöjlig att lägga ifrån sig!

Boken är spännande från första sidan och man bara måste läsa vidare för att få svar på hur allt ligger till och vad det är som händer med huvudpersonen Clara.

Clara har precis flyttat ihop och blivit sambo med Markus och hans två döttrar Agnes och Linn.

Deras mamma Sara är avliden genom en tragisk olycka som Clara inte har fått reda på så mycket om.

Clara träffade Markus och inledde ett förhållande med honom under tiden han var gift med Sara.

Clara råkar ut för märkliga svimningsanfall lite här och var och vaknar upp på helt andra ställen än där som hon svimmade.....sen minns hon inget av vad som hände.... Hon känner även märkliga dofter, t ex parfym och andra ljud och dofter.

Hon känner sig ofta iakttagen när hon är själv i lägenheten och dörren till Saras gamla arbetsrum hålls låst......men Clara blir nyfiken på rummet och lyckas till slut komma in i rummet.....

Clara känner sig även förföljd och börjar känna igen en man som hon misstänker förföljer henne och tar kontakt med honom.

Vill inte avslöja så mycket mer om handlingen för jag tycker att man själv ska läsa boken och bilda sig en egen uppfattning.

I slutet av boken känns det som många av mina misstankar och frågor känns obesvarade delvis, boken lämnar ett avtryck och man har svårt att släppa boken även efter att man har läst ut den!

Mycket bra thriller!!

LÄS DEN!
Rekommenderas för den som gillar spänning
Clara träffar Markus och flyttar in i hans lägenhet där han bor med sina två tonårstjejer. Deras mamma dog på ett traumatiskt sätt för drygt ett år sedan. Clara kämpar med att känna sig hemma och vinna döttrarnas förtroende. Så en dag svimmar hon och det fortsätter. När hon vaknar befinner hon sig på en annan plats än där hon svimmade. Hon vet inte hur.

En psykologisk thriller med någon twist. Jag har flera olika teorier om utgången o v en viss del kan jag ana. Annars är gissningar a många och jag hålla ovetande in i det sista. Spännande, obehagligt och intressant
Jag vann denna thriller via Instagram för ett tag sedan av @sofiasbokhylla tack igen.
Spännande och svår att lägga ifrån sig, Clara har nyligen fått allt hon någonsin velat ha när oförklarliga svimningsanfall angriper henne. Hon känner sig dessutom förföljd? Vad är det som händer?

Jag personligen svimmade en hel del i min barndom och kunde känna igen känslan som beskrivs i den här boken, ofta beskrivs svimningar ganska dåligt med åtminstone mina egna upplevelser.
Jag tycker att Annika Widholm har gjort ett ypperligt bra arbete med denna bok och att få läsaren att känna samma oro som självklart drabbar Clara. Studierna inom psykologi fann jag ganska intressanta.

Tycker att Clara's väninna kunde ha varit mer förstående fast jag egentligen håller med, man går inte efter någon som redan har en partner!
Slutet var extremt tillfredsställande och lämnade ett antal frågor i min hjärna iallafall. Jag tänker fortfarande på denna bok ganska ofta trots att jag läste den i maj förra året. En väldigt stark 5.
Det är Clara som är huvudperson i den här boken och hon är en psykologistuderande kvinna som flyttat in till sin nyblivna sambo Markus och hans döttrar. Markus har tidigare varit gift med en kvinna med namnet Sara, och redan då träffades han och Clara i hemlighet. Men Sara var sedan med om en olycka och avled, eller så sägs det i alla fall.

Ett tag efter att Clara flyttat in till Markus sker konstiga saker. Clara faller ihop, svimmar och kan vakna upp på en hel annan plats. Det finns ingen förklaring till anfallen. Dessutom känner hon sig förföljd. Hon försöker förklara det som sker med hjälp av sina studier i psykologi men hon får inga svar. De frågor som pockar allt mer på hennes uppmärksamhet är varför ett rum i lägenheten alltid är låst, samt frågan om vad som hände med Sara, egentligen.

Vad är bra i boken?
Här får man som läsare verkligen komma in i handlingen och under berättelsens gång gissa sig fram lite till vad som sker. Miljöskildringarna är bra och för den som känner till Stockholm och Södermalm är det inga problem att känna igen sig i miljön. För den som någon gång har studerat på universitetet är det också lätt att känna igen sig i hur Clara behandlas av sina lärare och handledare.

Mindre bra i boken
För den som vill komma till en rejäl upplösning där man får säkra svar på allt är det här fel bok. Här är nämligen inte ens slutet helt hundraprocentigt säkert.

Till vem rekommenderar jag boken?
Det här är en bok för den som gillar när berättelsen svänger hastigt och för den som gillar att själv kunna ha möjlighet att gissa sig fram till svaren. Här ges inga glasklara ledtrådar utan man får läsa en del mellan raderna. Det här är författarens första bok för vuxna men språket är bra och lätt att hänga med i. Det finns en del psykologiska moment i delar av boken och för den som gillar böcker där det inte riktigt går att avgöra vad som är verkligt och inte är den riktigt läsvärd.