Lily and the Octopus

Bok av Steven Rowley
»Årets finaste bok som fick mig att gråta och skratta mig igenom alla 300 sidor. En otroligt fin historia om en man och hans tax och en hjärntumör.« Lotta Larsson Nyström, Kulturkollo Det här är en bok om att hitta den rätta: den som följer dig i vått och torrt, den du inte kan föreställa dig att behöva leva utan. För Ted Flask en ensamstående, medelålders, aningen neurotisk man som aldrig fått rätsida på sina mellanmänskliga relationer heter den rätta Lily. Hon råkar vara en hund. En 12-årig tax, närmare bestämt, som precis blivit diagnostiserad med en hjärntumör. Lily och bläckfisken handlar om Teds och Lilys sista månader tillsammans, och är en bok som förenar realism med fantasi och humor. Det är en berättelse om villkorslös kärlek, djup lojalitet och hjärtskärande förlust, och en rörande skildring om de alldeles särskilda sorts känsloband som bara kan uppstå mellan en människa och ett husdjur. Lily och bläckfisken är Steven Rowleys hyllade, delvis självbiografiska debutroman, som har jämförts med både Berättelsen om Pi och Enzo och konsten att köra fort i regn. STEVEN ROWLEY är en amerikansk författare, kolumnist och manusförfattare. Han föddes i Maine och utbildade sig på Emerson College. Idag bor han i Los Angeles med sin pojkvän och deras hund. Lily och bläckfisken är hans debutroman. »En helt oemotståndlig bok med oförglömliga karaktärer och en historia jag kommer att bära med mig länge, länge.« Hyllan »Förtjusande debutroman.« Karin Flygare, BTJ »Fantastisk, gripande & vackert skriven!« Betyg 5 av 5, Jennies Boklista »Jag måste helt enkelt rekommendera boken till alla djurägare. Den är en sann kärlekshistoria.« Bokbesatt »Hjärtskärande och makalöst bra.« Washington post »Originell, spektakulär och rörande.« Chris Cleave, författare till Little Bee »På sitt roliga, intensiva och distinkt knasiga vis formulerar Rowley exakt hur det känns att älska en hund.« Kirkus Review
En underbar bok om en man och hans älskade, älskade hund Lily. Lily är 12 år och får en tumör och Ted inser att hon inte har långt kvar, även om han gör allt för att förneka det. En otroligt fin historia om kärleken till ett djur och hur man måste våga leva livet medans det pågår, innan det är försent. Rekommenderar den verkligen!
Så mycket värme, kärlek och hjärtskärande i denna berättelse.
Den handlar om Edward, hans tax Lily och den hemska bläckfisken som gör intrång i deras liv. Bläckfisken är alter egot för tumören som sätter sig på Lily. Boken handlar också om väntan på att finna den rätte även om Edward funderar på om han behöver det, han har ju Lily.....

Sitt vemodiga ämne till trots så innehåller boken en stor dos humor och historien pendlar mellan fantasi och verklighet.
Författaren sätter ord på så mycket av det vi går runt och tänker på, oroar oss för. Den väcker många tankar och funderingar och skänker lugn och tröst inför livets framtida och ibland oförutsedda händelser.