Står dig ingen åter

Bok av Anna Karolina
En kvinna mördar sin sjuåriga dotter och polisen hittar ingen annan förklaring än att hon var påverkad av det hallucinogena preparatet "badsalt", även känt som "kannibaldrogen" MDPV. När flera liknande mord sker i Stockholm blir det polisens högsta prioritet att komma åt den som levererar den livsfarliga drogen, maffialedaren Milorad Kraljevic. På eget bevåg nästlar sig den unga ambitiösa polisen Amanda in i kretsarna kring maffialedaren. Risken att bli avslöjad är stor. Och inte blir den mindre när Adnan dyker upp igen. De har haft ett hemligt kärleksförhållande, men han har under några år varit på flykt från rättvisan som misstänkt polismördare. Att han är far till hennes tvillingar har hon lyckats hålla hemligt till nu. Men när ett av barnen blir kidnappat sätts allt på spel. Samtidigt är ett nytt parti "badsalt" på väg in i landet och risken är hög att drogen skördar nya offer.
❥ Recension

Del två i serien om Amanda Paller.

Jag läste nyligen första boken i serien, Stöld av babian, som enligt mig är en riktig fullpoängare! Var tvungen att läsa denna, del två, direkt efteråt. Och jag blev inte besviken. Den når inte fullt upp till den föregående men är verkligen jättebra.

Denna utspelar sig ett par år efter första boken och det är så spännande att fortsätta följa karaktärerna som jag lärt känna rätt väl. Som jag skrivit i tidigare recensions så är gestaltningen suverän. De är så mänskliga allihop med fel och brister och tveksamma val och jag älskar det!

Detta är även en riktigt ruskig mordhistoria och återigen blandas karaktärerna in i ett spindelnät av lögner, hämnd och svek. Anna Karolina lägger skickligt ut villospår och sår små frön av misstänksamhet och riktigt kryper under skinnet på mig. Vad är det som händer, varför och hur ska det sluta!? Skitspännande slutar det såklart och tredje boken står här i hyllan och väntar på mig!

Det här är en helt klart värdig uppföljare till första boken Stöld av babian! Ett måste är att läsa dessa böcker i ordning, annars sabbar ni hela upplevelsen!

Boken får 🌲🌲🌲🌲+ av 5.
Det här är så fullpackat med spänning och så intrikat skrivet så att det är svårt att sluta läsa.

Man sitter på helspänn hela tiden och bara väntar på nästa vändning, som man vet kommer, men som man aldrig lyckas lista ut.

Jag gillar hur författaren har byggt sina karaktärer och de är mer komplexa än man först tror. Jag gillar definitivt Amanda, som även om hon är polis inte håller sig till lagen vid flera tillfällen, men trots det hejar man på henne.