Likblomman

Ligblomsten
Bok av Anne Mette Hancock
Prisbelönad spänning från Danmarks nya deckardrottning! Journalisten Heloise Kaldan befinner sig i en mardröm. En av hennes källor har avslöjats som en lögnare och det råder fullständigt kaos på tidningens redaktion, där man desperat försöker rensa upp efter skandalen. När Heloise oväntat får ett brev från Anna Kiel, som är efterlyst för mordet på en advokat tre år tidigare och fortfarande på fri fot, ser hon det som sin räddning. Heloise börjar gräva i fallet men när en av hennes kollegor mördas tvingas hon inse att hon tagit sig vatten över huvudet. Hon stöter ihop med polismannen Erik Schäfer, som även han börjat rota i Anna Kiels fall, och frågorna hopar sig. Har Anna Kiel slagit till igen, eller finns det fler än en mördare? Varför leder alla spår i fallet plötsligt till Heloise? Är hennes eget liv i fara? Likblomman är en berättelse om hämnd, rättvisa och förlåtelse och den första boken i en spännande ny kriminalserie om Heloise Kaldan och Erik Schäfer. Anne Mette Hancock är född i Gråsten i Danmark och har bott i både USA och Frankrike. Hon är utbildad journalist och bor idag i Köpenhamn med sin man och deras två barn. Hennes debutroman, Likblomman, har vunnit Danska Deckarakademins debutantpris och 2018 utsågs hon till Årets danska författare. "Nu blir det åka av! En drivet skriven historia som känns trovärdig, om än otäck. Här gäller sträckläsning!" Betyg 5 av 5, BTJ "Ytligt sett följer mycket i Likblomman väl upptrampade spår i genren - en polis och en journalist på jakt efter en mördare och privata hemligheter som har betydelse för fallet - men samtidigt sticker Likblomman ut rejält genom en personligt hårdkokt stil och och genom att Heloise Kaldan och Erik Schäfer tidigt viker av från det man tror är förutsägbart. Och ska man jämföra Anne Mette Hancock med Katrine Engberg så är hon nog helt enkelt som hennes mer brutala lillasyster." Skånska dagbladet "Håller högt tempo och serverar smarta vändningar." Göteborgs-Posten "Anne Mette Hancock har mig fast i ett grepp redan från första sidan. Genom en skarp och smart berättad intrig får hon mig att hela tiden vilja veta hur det går. När det dessutom blir flera tvära vändningar mot slutet är den långt ifrån förutsägbar utan upplösningen blir både överraskande och storstilad." Betyg 9 av 10, Karins boktips
Detta är en riktigt spännande bladvändare med smart intrig och starkt driv. Man blir fast direkt och kan inte sluta läsa. Grattis alla deckarälskare till en ny stjärna på deckarhimlen. Som tur är ska det bli fler böcker I denna serie.

Journalisten Heloise får mystiska brev från en kvinna som tre år tidigare mördade en känd advokat och sedan dess hållit sig undan. Heloise börjar rota i fallet vilket leder till att en av hennes kollegor mördas och att hon själv råkar illa ut. Dessutom finns omständigheter som pekar mot att hon själv är inblandad..
Likblomman är en häpnadsväckande debut. Jag fastnade direkt för det är en deckare som passar mig perfekt; hårdkokt och oförutsägbar. Just när jag tror att jag har förstått hur det ligger till kommer en ny twist, jag älskar det!

Genialisk intrig i kombination med fint gestaltade karaktärer gör boken till en riktig bladvändare. Spännande, trovärdig och välskriven rakt igenom. Bra upptakt för att bli en riktigt bra deckarserie, det ska bli intressant att få följa Heloise Kaldan och Erik Schäfer.

Lägg namnet Anne Mette Hancock på minnet, utan tvekan har en ny nordisk deckardrottning sett sitt ljus.
Likblomman är en berättelse om hämnd, rättvisa och förlåtelse och den första boken i en spännande ny kriminalserie om Heloise Kaldan och Erik Schäfer.

Jag läste vad BTJ har skrivit och egentligen är övriga kommentarer onödiga. Den säger allt och jag instämmer till 100 %
"Nu blir det åka av! En drivet skriven historia som känns trovärdig, om än otäck. Här gäller sträckläsning!" Betyg 5 av 5, BTJ

Anne har ett sätt att skriva där intrigen och spänningen bara ökar från början till slut. Hon skriver med ett rasande tempo och med ett driv som gör att du är fast från sidan ett. en skarp och smart berättad intrig får hon mig att hela tiden vilja veta hur det går.

Läs den här! Du får ett en bok som håller högt tempo och som när du tror att du vet...så händer det något nytt som gör att du bara gapar av förvåning.
Boken har vunnit Danska Deckarakademins dubutantpris.

Och vilken debutroman! Den blev utläst på en gång. Så glad att jag fick möjlighet att få upp ögonen för denna författaren.

Detta är första boken i tänkt serie om journalisten Heloise Kaldan och polisen Erik Schäfer.

Heloise får ett brev, från Anna som är efterlyst för mord. Olika omständigheter väcker hennes intresse och hon blir indragen i något som visar sig bli farligare än hon trott.
Polisen som letar efter Anna korsar såklart sina vägar med Heloise och det är så hon möter Erik.

Varför tar Anna kontakt? Och varför med just henne?

Från kapitel ett är man fast.
Boken är fängslande och otroligt spännande. Karaktärerna är gestaltade väldigt verkligt och trovärdigt. Man känner riktigt med dem från början.

Ett flytande språk, tillsammans med den olidliga spänningen gör att den känns lätt att läsa.
Nu vill jag bara läsa mer av henne!!!
den här boken vann pris för bästa debutantdeckare i Danmark, och tro mig det var verkligen välförtjänt. den har spännande twister, intressanta personporträtt och en obehaglig story. Jag hoppas verkligen att det släpps fler böcker av Anne-mette Hancock. Jag gillar deckare överlag , och den här var något extra.