Makttrilogin, #2

Modermakt

Bok av Erika Rockborn
Martin Lindahl borde vara överlycklig. Hans önskan att bli pappa har gått i uppfyllelse. Döttrarna Elsa och Anna är hans ögonstenar. Men livet som pappa har visat sig vara mer komplicerat än han kunnat föreställa sig. Yngsta dottern har ett funktionshinder som ger hela familjen utmaningar. Tillvaron är intensiv och vardagspusslet är svårt att lägga. Svärmor lägger sig i det mesta och förhållandet börjar knaka i fogarna. Så möter Martin en dag en person ur det förflutna som påverkat honom djupt. Han inser att han måste tygla sina känslor för att inte äventyra familjetillvaron. När en tragedi drabbar familjen får svärmodern fritt spelrum och hela Martins liv kastas omkull. Modermakt är uppföljaren till Livmodermakt och andra boken i Modertrilogin. Serien är ett relationsdrama med feelgoodkänsla som spänner över femton år i läkaren Martin Lindahls liv. Detta är Print on demand-utgåvan. ERIKA ROCKBORN föddes 1963 i Linköping. Hon är sedan era år bosatt i Norrköping och arbetar i Söderköping som distriktsläkare. Hon är specialist i allmänmedicin och har arbetat som läkare i drygt 30 år. För ett antal år sedan drabbades Erika av en stroke som ck henne att slå ner på takten och inse att livet är ändligt. På vägen tillbaka till full funktion antecknade hon i sin mobiltelefon. Så en dag dök karaktären Martin Lindahl upp bland anteckningarna. I mobilen skrev Erika sedan hela romanen Livmodermakt, första delen i Modertrilogin.
6 utgåvor
Välj utgåva
ModermaktSvenska - Inbunden
ISBN: 9789176971987
ModermaktSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789176977668
ModermaktSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789176977675
ModermaktSvenska - E-bok
ISBN: 9789175577814
ModermaktSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789176977651
ModermaktSvenska - Pocket
ISBN: 9789175576473
Modermakt är bok två i Modertrilogin av Erika Rockborn.

Boken handlar om distriktsläkaren Martin Lindahl som nu blivit pappa till två döttrar varav en med en CP-skada. Svårigheter att få ihop livspusslet och en riktig ragata till svärmor.

Som väntat väldigt välskriven och en bra story, storyn känns äkta och inte påhittad.

Relationsromaner med en man i huvudrollen är spännande. Roligt att följa karaktärerna över tid och boken ger även en inblick i både familjelivet i en familj med ett barn med funktionsnedsättning och arbetet som distriktsläkare.
Recension 🌸 Modermakt av Erika Rockborn

Wow vilken bladvändare. Så känslosam på många sätt. Och en hel del igenkänning. Även skriven med humor som lyfter upp.
Lättläst och välskriven. Jag gillar att den har korta kapitel tänker bara ett till sen var plötsligt boken slut. Blev tomt, hoppas jag snart får läsa sista delen i trilogin Egenmakt som släppes förra veckan.
Läs läs läs säger jag bara.
Toppbetyg helt klart.