Makttrilogin, #1

Livmodermakt

Bok av Erika Rockborn
Alla i bekantskapskretsen skaffar barn. Samtidigt är distriktsläkaren Martin Lindahls fru Madelene mer inriktad på karriären än någonsin och ett gemensamt barn verkar vara långt borta för det annars lyckliga paret. Att Madelene har ett ovanligt nära förhållande till sin mor underlättar inte i frågan. Frågan om moderskap och faderskap är konstant närvarande hos Martin, som börjar känna sig allt mer maktlös i sin egen relation. Den ständigt arbetande, ordningsamme läkaren börjar ta lektioner i kroki över en sommar för att distrahera sig från tankarna på sitt eget faderskap. Vad han inte vet är att efter sommaren kommer hans liv ha vänts upp och ned, när hans möte med krokimodellen Lisette öppnar dörren för en passion han inte trott var möjlig. Erika Rockborn (1963) är distriktsläkare och en hyllad författare. I hennes fängslande romaner blandas berättelser från verkligheten med fiktion. Ljudbok: 1 MP3-CD Speltid: 9 t. 55 min. Uppläsare: Magnus Schmitz
Denna bok är den första i triologin om Martin Lindahl. Den uppmärksamme vet dock att detta inte är den första i serien som jag läser. Jag började med den sista boken, och gillade den. Det var därför spännande att se om jag skulle gilla denna lika mycket. Det blir lite annorlunda att läsa en bok när man redan vet vad som ska hända, men en del läser ju i för sig alltid sista kapitlet i boken först så... Men hur som helst så tycker jag inte att det gör så mycket att jag hade läst den sista boken först då jag hade glömt en del saker och andra händelser var nya så det blev mycket nytt ändå.
Jag tycker att boken blev bättre ju mer jag läste och jag ser verkligen framemot att läsa del 2 i triologin. Men än så länge gillar jag sista boken mest
Livmodermakt är en relationsroman om barnlängtan ur ett manligt perspektiv.

Boken handlar om Martin 40+ som arbetar som distriktsläkare. Gift, men inga barn, men med en stor barnlängtan.

Vi får följa Martin i hans vardag som tar en lite oväntad vändning.

Boken är mycket välskriven, bra språk, bra röd tråd och en historia som känns trovärdig. Personbeskrivningarna är målande. Spännande att en mans barnlängtan porträtteras.

Rekommenderas varmt! Denna skulle bli en bra film!

Ett stort plus för recepten på rätterna i boken. Ser fram emot att läsa bok nummer två i Modertrilogin.
Det här är första delen i makttrilogin, en relationsroman om barnlängtan ur ett manligt perspektiv.

Jag gillade verkligen det ovannämnda manliga perspektivet på barnlängtan. Nuförtiden kan en kvinna skaffa sig barn på egen hand, vilket ju är helt fantastiskt. Men tyvärr finns ingen motsvarande möjlighet för mannen. Jag tror att det finns många ensamma män som längtar efter en familj och det är ju fruktansvärt sorgligt.

Boken har en genomtänkt handling som minst sagt är tankeväckande. Kanske skulle den till och med passa som bokklubbsbok och därmed underlag för diskussion!?

Det här är en sådan där bok man blir glatt överraskad av och det bästa är att jag har de två följande böckerna av serien i hyllan i väntan att bli lästa.
Livmodermakt är det första boken i Modertriologin som är skriven ur en manlig perspektiv om barnlängtan. Det sägs ju generellt inte så mycket om barnlängtan och att bli föräldrar från en mans perspektiv och det var uppfriskande att läsa den. Jag gillade även Sebastians stora moderna familj och att följa Martin och Madeleine.
.
En händelserik, lättläst och annorlunda bok som jag gillade skarpt och rekommenderar varmt. Ser verkligen fram emot att läsa nästa två delar.
Fantastiskt bra skriven berättelse som fängslar från första kapitlet.
En mans längtan efter familj och barn.
En trilogi i serien finns. Livmodermakt är den första delen.
Det är otroligt intressant att läsa om längtan efter barn utifrån en mans perspektiv. Dessutom får vi följa paret under tiden de bestämmer sig för om de ska separera eller försöka reparera relationen. Jag gillar verkligen den här boken! Den är sårbar och realistisk. Samtidigt tycker jag om att de olika karaktärerna får positiva och negativa egenskaper som gör att man verkligen dras med i handlingen. Oväntat bra bok! Ser verkligen fram emot nästa del. Boken rekommenderas varmt med andra ord!

Betyg: En stark ♥️♥️♥️♥️ (4+/5)
Relationsromaner när de är som bäst! Varning för sträckläsning/lyssning!
Vi får följa Martin, distriktsläkare på vårdcentral. När första romanen börjar finns inga barn med i bilden men Martin vill väldigt gärna bli förälder. Hustrun vill satsa på karriären. Med i bilden finns också en av de förskräckligaste svärmödrar jag råkat på. Jag ska inte berätta mer men i dessa underhållande böcker får vi följa Martins liv och hans tillkrånglande förhållanden med kvinnor. Vi får även ta del av vänskap och underbara människor. Ibland beskrivs arbetet på vårdcentralen på ett mycket realistiskt sätt. Jag har själv jobbat på en sådan sedan 1974 med smärre avbrott, som sekreterare. Vad jag förstår ska det bli en bok 3 – den ser jag fram mot så jag får veta hur det går för honom. Det krånglar säkert till sig i fortsättningen också. Rekommenderar varmt dessa böcker om du är intresserad av svenskt vardagsliv. Var beredd på att de är svåra att lägga ifrån sig när du väl börjat så se till att ha gott om tid.