Livmodermakt

Bok av Erika Rockborn

Martin Lindahl, en ständigt arbetande, lyckligt gift distriktsläkare har nyligen passerat de fyrtio. Han vill inget hellre än att bli pappa men hans hustru Madeleine, hårt styrd av sin dominanta mamma, är mer inriktad på sin karriär än någonsin. Martin känner sig maktlös.

Alla människor runt Martin verkar dessutom skaffa barn. Till och med hans barndomsvän Sebastian som är gift med en man lyckas.

Frustrerad över sin tillvaro låter sig Martin övertalas att gå en sommarkurs i krokiteckning.

Och plötsligt är Martins annars så förutsägbara tillvaro totalt upp och nedvänd.

Livmodermakt är en relationsroman om barnlängtan ur ett manligt perspektiv och första delen i Modertrilogin.

Erika Rockborn föddes 1963 i Linköping. Idag bor hon i Norrköping och arbetar som distriktsläkare i Söderköping med specialiteten Allmänmedicin. Erika brinner för skrivandet och skriver gärna ner allting på sin mobil, och det var i mobilen hela debutromanen Livmodermakt tog form.

Mindre

Martin Lindahl, en ständigt arbetande, lyckligt gift distriktsläkare har nyligen passerat de fyrtio. Han vill inget hellre än att bli pappa men hans hustru Madeleine, hårt... Mer

7 utgåvor
Välj utgåva
LivmodermaktSvenska - Inbunden
ISBN: 9789187291937
LivmodermaktSvenska - Ljudbok
ISBN: 9788726108637
LivmodermaktSvenska - Pocket
ISBN: 9789176972076
LivmodermaktSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789175577142
LivmodermaktSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789175577135
LivmodermaktSvenska - Okänt
ISBN: 9789176977996
LivmodermaktSvenska - Okänt
ISBN: 9789175577883
Fantastiskt bra skriven berättelse som fängslar från första kapitlet.
En mans längtan efter familj och barn.
En trilogi i serien finns. Livmodermakt är den första delen.
Betyg 4
Det är otroligt intressant att läsa om längtan efter barn utifrån en mans perspektiv. Dessutom får vi följa paret under tiden de bestämmer sig för om de ska separera eller försöka reparera relationen. Jag gillar verkligen den här boken! Den är sårbar och realistisk. Samtidigt tycker jag om att de olika karaktärerna får positiva och negativa egenskaper som gör att man verkligen dras med i handlingen. Oväntat bra bok! Ser verkligen fram emot nästa del. Boken rekommenderas varmt med andra ord!

Betyg: En stark ♥️♥️♥️♥️ (4+/5)
Relationsromaner när de är som bäst! Varning för sträckläsning/lyssning!
Vi får följa Martin, distriktsläkare på vårdcentral. När första romanen börjar finns inga barn med i bilden men Martin vill väldigt gärna bli förälder. Hustrun vill satsa på karriären. Med i bilden finns också en av de förskräckligaste svärmödrar jag råkat på. Jag ska inte berätta mer men i dessa underhållande böcker får vi följa Martins liv och hans tillkrånglande förhållanden med kvinnor. Vi får även ta del av vänskap och underbara människor. Ibland beskrivs arbetet på vårdcentralen på ett mycket realistiskt sätt. Jag har själv jobbat på en sådan sedan 1974 med smärre avbrott, som sekreterare. Vad jag förstår ska det bli en bok 3 – den ser jag fram mot så jag får veta hur det går för honom. Det krånglar säkert till sig i fortsättningen också. Rekommenderar varmt dessa böcker om du är intresserad av svenskt vardagsliv. Var beredd på att de är svåra att lägga ifrån sig när du väl börjat så se till att ha gott om tid.