Ett hem att dö för

Bok av Lina Arvidsson
När Hanna får i uppdrag att ta hand om blommorna när husägarna ska ut och resa ser hon sin chans till att få lite extra pengar. Huset ligger i ett vackert kvarter och är något helt annat än det kollektiv som Hanna bor i. Men vem är Simone som vistas i huset när ägarna är borta?.
4 utgåvor
Välj utgåva
Ett hem att dö förSvenska - Inbunden
ISBN: 9789178614769
Ett hem att dö förSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789178611539
Ett hem att dö förSvenska - E-bok
ISBN: 9789178615636
Ett hem att dö förSvenska - Pocket
ISBN: 9789179033071
Hanna 22 år lever ett ganska trist och fattigt liv i Stockholm. Hon har svårt att hitta en egen bostad.

När Hanna hjälper ett par med en fin villa att vattna blommorna då de är bortresta, träffar hon Simone som säger sig vara en vän till paret som äger villan.

Gränserna för vad som är ok flyttas hela tiden fram och man sitter som på nålar när man läser denna.
Jessica)En riktigt bladvändare. Gripande och spännande, vilken debut. Älskar omslaget och titeln på boken. Passande uppläsare. Hade svårt att stänga av boken för den var så spännande. Bra miljöbeskrivningar och karaktärerna var intressanta att följa. Rekommenderas varmt att läsas. Du kommer ha spännande läsning framför sig.
Boken handlar om Hanna som inget heller vill leva ett rikare liv, slippa slita som timvikarie inom hemtjänsten och slippa flytta runt i andra hands lägenheter,
Allt förändras då hon blir tillfrågad att vattna ett pars blommor i en vacker vila i Enskede.
Boken är otroligt spännande och jag hade svårt att sluta läsa den.
En psykologisk spänningsroman som utspelar sig i en vanlig, fattig vardag hos en timvikarie i hemtjänsten, Hanna, som inte har någon fast bostad och dessutom är relativt nyinflyttad till Stockholm, dvs hon har knappt några vänner. Hon är ett lätt byte för den oerhört manipulerande Simone. Men vad vill hon Hanna egentligen? Hanna ska ju bara vattna blommorna hemma hos ett par i Ensked, men varför har Simone flyttat in där och känner hon paret?
En framåtdriven historia där obehaget kryper nära inpå läsaren och Hanna. Boken var lite för lång på mitten, men det kompenserades med det oväntade slutet.