Knacka på

Knock, Knock, Knock!
Bok av Anna-Clara Tidholm
Äntligen finns några av Anna-Clara Tidholms älskade bilder från böckerna i Knacka på-serien som målarbok för de minsta barnen. I serien finns även ett pusselpaket! (2-5 år)
En klassiker för de yngsta läsarna. Den har varit en favorit för båda mina döttrar. Fina bilder kombinerat med korta texter. Inbjuder barnet till att delta genom knackandet på dörrarna i boken
En klassiker i bokhyllan för de små barnen. En bok som blir rekomenderad på biblioteken för de små att läsa.
Med sina korta texter som till barnens förtjusning uppmanar till att knacka på dörrarna får vi både lära oss olika färger men också att räkna då det bland annat finns fyra apor, sju kaniner och fem nallar. Bilderna är färgglada och innehåller vardagliga saker som barn kan känna igen från sina egna liv vilket är roligt och fint.
En fin bok helt enkelt som har lästs många gånger.
En favoritbok för de yngsta. När ni läser tillsammans kan barnet hela tiden vara aktiv och knacka på nästa dörr. När ni lästboken flera gånger kan ni börja leka utifrån det som händer på bilderna.
Rekommenderas för den som letar efter barnböcker
Mysig och fin bok för de minsta. Inbjuder till aktivitet, både under lässtunden och efter. Pedagogisk och lätt att hantera i sin storlek. Lär barnet både motorik samt färger.
Rolig bok som drar med barnet i den roliga aktiviteten att knacka på de olika dörrarna i boken. Varje dörr har en egen färg och innanför dörren händer något som man kan titta på och räkna.
Enkla bilder med lagom mycket detaljer för det mindre barnet att titta på.
Handling

Den här boken (Knacka på!) är en utgåva av den så populära boken som gavs ut första gången ca 25 år sedan. Älskad av barn och rekommenderad av bibliotekarier.

Recension

Jag gillar formatet på de här böckerna. De är inte för detaljrika så man hinner titta på allt och fundera på färger och antal emedan man läser.

Att den blir lite interaktiv då man kan knacka på de olikfärgade dörrarna gör läsningen extra kul för de små. Samma gäller de två andra böckerna.

Min dotter älskar speciellt de som är i kartonnage då hon kan fortsätta läsa dem själv utan att mamma lägger sig i om att sidorna är ömtåliga.