Oskuld

Bok av Kicki Sehlstedt
Linn Alvén försvinner i samband med sitt födelsedagsfirande. Sex månader senare anlitas Kajan Berglund, professor i kriminologi, för att bistå utredningen med sina kunskaper. Även Kajans inneboende, Aida Svantesson, sätter sig in i fallet i egenskap av journalist. De båda hjälps åt för att ta reda på vad som hänt Linn. Samtidigt är det någon som visar alltför stort intresse för Kajan och hennes bakgrund.
❥ Recension

Del 2 i Probono-serien.

Det känns som jag läste den här boken i ett enda andetag, tempot och spänningen är brutal! Det här är en välskriven och viktig berättelse med ett gäng röda trådar som mot slutet knyts ihop SÅ snyggt. Precis som första boken i serien, Sweet Lolita, är ämnena mäns våld mot kvinnor och näthat högaktuella och researchern är på topp. Så man får som läsare inte bara en riktigt spännande kriminalroman utan man lär sig även otroligt mycket. Och man hamnar på en helt ny nivå av ilska.

Kajan är en fantastisk karaktär och hon är så mångbottnad, intressant och obrydd. Hon tar skinn på näsan till en ny nivå och är enligt mig en klockren kvinnlig förebild. Hon får mig att skratta högt boken igenom.

Jag ser verkligen fram emot nästa bok, Bara ett offer, som släpps i april.

Boken får 🌱🌱🌱🌱 av 5.
..........................................
Kicki Sehlstedt Oskuld är första boken jag läser av henne. Jag har Sweet Lolita hemma men jag har ännu inte läst den.
Denna pärla är en thriller som handlar om en jätteviktigt ämne i vårt samhälle idag, nämnligen, kvinnohat.
Många kvinnor och tjejer blir hårt drabbade varje dag när de är ute på nätet. Det är det nya brottsplatsen. Mäns hat mot kvinnor utspelar sig dagligen på internet.
Unga flickor som blir kallade horor, får nakenbilder och olika sexanspelningar och erbjudanden skickade till sig. Jag själv har en tjej som snart blir 13 år och jag kan inte ens föreställa mig hur det skulle kännas om hon skulle bli drabbad.
En fruktansvärd människosyn sprider sig som löpeld på nätet, där både vi och våra barn befinner sig varje dag. Hur kan vi skydda de?
Kicki skriver så bra, redan efter några sidor är man fast. Spännande, rapp thriller som stannar hos dig långt efter att du har läst ut boken. Kicki påminner mig väldigt mycket om Katarina Wennstam @katarinawennstam och Caroline Engvall @engvallcaroline - hon står på kvinnornas sida!
Läsvärd!
Den är så bra, så jobbig, så läskig men oj så viktig!
Kicki Sehlstedt har gjort det igen. Med sin kunskap om våra unga och nätet använder hon sin kunskap i en fantastisk spännande kriminalhistoria.
WOW WOW WOW! Vilken kriminalroman. Så otroligt spännande, välskriven och den har verkligen lagt sig högt upp i min lista bland bästa deckare. En bok om att vara ung där alla är lyckade och näthatet är vardagsmat liksom hatet om kvinnor. Jag började läsa den här boken igår och slukade resten direkt idag. En riktig bladvändare och jag kan varmt rekommendera den till er som gillar det där lilla extra i en deckare. Den nöp sig fast i mig och ville inte släppa taget!