Varken

Bok av Lisa Förare
Gabriella, Saras syster, har varit försvunnen i två långa år. Sara har anledning att tro att Gabriella blivit bortrövad. Med sina två speciella gåvor är Sara attraktiv för en organisation som heter Probonum. Bortom det verkliga söker Sara svar på sina frågor, hennes luktsinne och tankeläsning ger vägledning i sökandet efter systern och tre små flickor.
För två år sedan försvann Gabriella, Saras syster. Sedan dess har det gått utför med alkohol, piller och sex.

Sara kan ta sig in i människors tankar, vilket hon tycker är jobbigt.

När Louise kontaktar henne får hon veta att de behöver hennes förmågor. Tre tjejer har försvunnit och de vill hon hjälper till att hitta dem.

Hon går med på att hjälpa dem då hon hoppas det kanske hjälper henne att hitta hennes syster.

Probonum, som hon ska hjälpa, är inte bara verksam i vår värld utan kan röra sig mellan olika verkligheter.

Detta är en spännande bok som är mycket fantasirik och har en hel del övernaturligt. Trots det obehagliga finns det även humor.

Karaktärerna beskrivs bra och jag kan se de framför mig medan jag läser.
Mycket spännande bok. Det jag tyckte allra mest om var att författaren använde sig av faktiska händelser, fascinerande sådana, i sitt berättande. Något som fick mig att snöa in på lite olika sidospår under läsningens gång. Rekommenderas verkligen!
Jag är en novis när det kommer till böcker inom genren fantasy så jag är rädd att boken inte kommer till sin rätt hos mig. Jag upplevde den stundom svår att hänga med i, min fantasi kräver lite mer förklaring kring hur och varför, men för någon som älskar fantasy tror jag detta är en fullpott. Språket är lekfullt, det är snabba vändningar och en bra mix mellan verklighet och inte (vad som nu räknas som verkligt..?). Boken lämnar en mystisk känsla efter sig och jag kan förstå nomineringen yill Årets deckardebut 2020.