Emma Sköld, #2

Andra andningen

Bok av Sofie Sarenbrant
Varken tiden eller sträckan är oändlig, men det är antalet misstänkta och de potentiella offren. Stockholm Marathon har inte haft några dödsfall innan det 35:e loppet. En man kollapsar utanför stadion och tas om hand, men avlider. Vid Rålambshovsparken hittas en livlös kvinna vid vattnet. Det är tydligt att hon dödats. Finns mördaren bland deltagarna? Vem blir nästa offer? Kriminalpolis Emma Sköld får arbeta mot tiden för att hitta förövaren.
❥ Recension

Del två i serien om Emma Sköld.

Jag tyckte mycket om första boken i serien, Vila i frid, och den här var snäppet vassare och bättre. Sarenbrant skriver väldigt bra karaktärer och får dem att komma till liv. De är mänskliga med fel och brister, trovärdiga relationer och dialoger. Två karaktärer stör jag mig verkligen på, hur de är som personer och saker de gör/tänker och det är ett bra betyg för det betyder att karaktärerna är levande och att jag som läsare engagerar mig. Släng på mord och en kamp mot klockan så är vi i hamn!

Det här var en ruskig och spännande historia som utspelar sig under en dag då Stockholm maraton tar plats samt under det senaste året fram till denna dag. Man får följa flera perspektiv som t ex den sörjande pappan och hans jakt på svar, en småbarnsmamma som både letar efter sig själv och att samtidigt hjälpa andra samt en polis som personligt engagerad i fallet. Och jag kan riktigt känna Johans förtvivlan, Josefins sökande och blandade känslor och även Shirins avundsjuka och desperation.

Med tempo och korta kapitel är boken snabbläst och lockar hela tiden till att läsa ett kapitel till. Med falska spår och ledtrådar blir det spännande och en oväntad upplösning. Ser fram emot nästa bok i serien!

Boken får 🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♀️ av 5.
Emma Sköld, e kvinnliga polisen vi får följa i denna serie.
Boken e spännande, från start till stopp, man vill bara läsa vidare.
Sofie vet hur man håller läsarna nyfikna och hennes böcker om Emma e helt klart i toppklass!
Rekommenderas
I "Andra andningen" får man bland annat följa Emma Skölds syster Josefine när hon springer Stockholm Marathon. Hela boken utspelar sig under det här loppet, så tempot är högt.

Precis som med "Vila i frid", tycker jag att Sofie Sarenbrant lyckas hålla spänningen vid liv ända till slutet. Så fort jag trodde att jag hade lyckats lista ut vem som låg bakom morden, visade det sig att jag hade fel.

Sofie Sarenbrants böcker om Emma Sköld är annorlunda deckare och jag gillar det! Förr läste jag mycket deckare, men tröttnade med åren. Det kändes som att om jag hade läst en, hade jag läst alla. Så känns det inte med Emma Sköld. Tvärtom! Här vet man inte riktigt vad man har att vänta sig - och det gillar jag.
Andra andningen är en av böckerna i serien om Emma Sköld. Ett mord under Stockholm maraton i nutid varvas med äldre händelser. Jag fångades direkt upp av boken och hade svårt att lägga den ifrån sig.
Andra andningen är en deckare som går i ett rasande tempo, inte bara för att handlingen utspelar sig under ett maratonlopp utan även för att spänningen stiger redan efter några sidor i boken. En löpare ramlar ihop ganska omgående efter start i loppet. Det visar sig snabbt att mannen blivit attackerad av någon. Vem har utfört denna gärning? Och varför?

Parallellt med maratonloppet får man följa en händelse som ägde rum ca 1 år tidigare och vad den händelsen har för betydelse för det som händer under loppet får man veta först mot slutet av boken.

Det var väldigt svårt att lägga ifrån sig den här boken. Sofie Sarenbrant lägger upp berättelsen skickligt och som läsare är man fast, man måste bara vända blad om och om igen tills allt är uppklarat. Man måste få veta om Emma Sköld med kollegor lyckas lösa detta i tid. Riktigt spännande bok!