Blynätter

Bok av Anna Jakobsson Lund
  Elsa Madigan är bara ett lyckat uppdrag ifrån att äntligen avancera i rövarbandet. Men en papperslapp med några bleknade ord får henne att riskera allt. Finn Gailis sägs vara den starkaste reliktämjaren i sju socknar. Han hoppas att det ryktet ska skydda honom. Att ingen ska förstå hur skör hans kraft egentligen blivit. Jeroen Albring är folkdomare, svuren att stå på sanningens sida. Men för tio år sedan dömde han en oskyldig. Snart kommer det att få konsekvenser. Under blynatten korsas folkdomares och rövares vägar. Mötet sätter igång en kedja av händelser som hotar att slå sönder världen. Blynätter är första delen i Metallsviten. En historia om svek, vänskap och magi.    
Även om Anna Jakobsson Lund är en insta-buy författare efter hennes Systemet-trilogi, är det så klart inte självklart att man älskar allt hon skriver. Men denna gillade jag skarpt. Det är en lite långsam uppbyggnad, men sedan tar det fart och man får hålla sig fast. Dessutom skriver få så fantastiska karaktärsporträtt som AJL och det är fascinerande att se hur hennes världar tar form. Rekommenderar denna till alla som gillar lite gritty fantasy med karaktärer som är lite i gråzonen för moral.
Rekommenderas för den som gillar fantasy
Det var väldigt länge sen jag läste ut en bok såhär snabbt! Jag är nästan lite stolt! Den här boken har jag dessutom haft ett tag i bokhyllan så det känns extra bra att då läsa boken med och den är dessutom spännande och bra så tack till författarinnan för detta signerade recex som pryder stolt min lilla bokhylla!!
Blynätter kändes som en uppbyggnad inför något mer. Och till en början tyckte jag att det gick lite väl långsamt.

Det som ändå fick mig att fortsätta läsa var de intressanta karaktärerna och den potential jag ändå såg i berättelsen. Det fanns mycket där jag som ville veta mer om. Och jag är glad att jag fortsatte läsa för i slutet kom spänningen jag hade väntat på. Jag kom till och med på mig själv med att prata med karaktärerna, försökte få dem att agera som jag ville. Haha.

Därför har jag ingen tvivel om att nästa bok i serien kommer vara dubbelt så bra!