Älskaren

Bok av Pia Kask
I staden Wästholm har många otäcka händelser skett på sistone. Det började med en smitningsolycka och därefter blev hemmafrun Dorina Novak mördad i sitt hem. Civilutredaren Hannah Fors och polisen Henrietta Rollin börjar en utredning. Snart upptäcker de att mördaren egentligen inte var ute efter att knivmörda Dorina. Istället var siktet inställt på någon i hennes närhet.
4 utgåvor
Välj utgåva
ÄlskarenSvenska - Inbunden
ISBN: 9789176971888
ÄlskarenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789176977286
Älskaren : spänningsromanSvenska - E-bok
ISBN: 9789175577739
Älskaren : spänningsromanSvenska - Pocket
ISBN: 9789175575926
Allt börjar med att en kvinna blir påkörd mitt i Wästholm av en bil med släckta lampor. Bilen försvinner lika snabbt som den dök upp, men det finns vittnen. När Dorina Novak blir mördad i sitt hem kopplas polisen Henrietta Rollins in. Hon har än en gång hjälp av civilutredaren Hannah Fors. Hade Dorina några fiender eller var mördaren i själva verket ute efter någon i hennes närhet? Har olyckan och mordet något samband?
Privat kämpar Henrietta med sin sviktande hälsa medan Hannahs fiender från det förflutna kommer allt närmare.

Detta är del 2 i Pia Kasks serie. Än en gång blir boken allt bättre ju mer jag läser och i slutet är det svårt att slita sig. Boken börjar sådär cliffhangigt, så det är först i slutet alla pusselbitar faller på plats. Jag gillar huvudpersonerna allt mer ju mer jag lär känna dem, serien växer allt mer och jag ser fram emot nästa del som släpps nästa år!
Älskaren är andra delen om Hannah Fors och börjar två veckor efter att Bestraffaren slutade. Redan i första kapitlet är jag helt fast och spänningen håller i sig hela boken. Jag kan tycka att poliserna är lite väl osympatiska, men det fungerar i denna mörka berättelse. Precis som i förra boken spelar Hannahs liv och förflutna stor roll och det är den del jag tycker är mest intressant och ser fram emot att veta mer om i nästa bok.