Dödlig hämnd

Bok av Susanne Ahlenius
På Scotland Yard jobbar Alice Wiklund ihop med sina kollegor. Två mordfall finns olösta. Det ena skedde nyligen, det andra för över trettio år sedan. Alice hittar kopplingar mellan de två fallen, samtidigt som hon blir utesluten ur utredningen, vilket hon inte kan acceptera. Men i och med detta måste hon resa hem till Sverige. Hennes syster Marie är också polis och hon tänker hämnas på Alice.
Dödlig hämnd, tredje och sista boken i serien av Susanne Ahlenius.
Alice jobbar vidare på Scotland Yard, planerar bröllop med sin sambo Stewart, tjafsar kärvänligt med kollegorna och njuter av lite stabilitet och vardag.
Allt vänds upp och ner när Alices storasyster försvinner, förmodligen kidnappad. Allt pekar mot att hon är kidnappad av samma kriminella gäng som kidnappade båda systrarna för 15 år sedan. Många minnen väcks till liv och snabbt inser Alice att hon måste hem till Sverige för att hjälpa sin syster. Ett uppdrag som är på liv och död.
Högt tempo med brottsutredningarna blandas med heta romance möten mellan paren i boken.
En läsvärd serie inom erotic crime.
Utgiven 2020
Spänning och erotik i en härlig mix!
Erotic-crime är en förhållandevis ny genre men efter att ha läst denna förstår jag inte varför det har dröjt så länge.

Dödlig hämnd är den sista boken i trilogin om Alice Wiklund och hennes kollegor på Scotland Yard. Jag har inte läst de två första, vilket antagligen hade gjort denna ännu bättre, men jag tycker absolut att denna klarar sig bra på egen hand.

I grunden är det en deckare/kriminalroman med utredningar, skottlossning och mord. Allt detta våld bryts då och då av med kärlek, romantik och erotik och de två delarna står sig bra på egen hand. Susanne Ahlenius har en förmåga att blanda erotik med mord, det blir som ett Kinderägg med både spänning, överraskning och en leksak.

Boken är lättläst och har ett bra driv. Man kan inte sluta läsa men vill samtidigt inte att boken ska ta slut. Och på tal om slut, sista sidan i boken lämnar ju framtiden öppen…
På en tunnelbanestation hittas en kvinna mördad. Mordet har kopplingar till seriemördaren Sean, men han är väl död, eller?

Samtidigt försvinner Alice syster hemma i Sverige, så Alice åker hem för att hjälpa till att hitta henne. Kan försvinnandet ha något att göra med något som hände för många år sedan? Alice vet att systern inte kunnat släppa det.

Kommer det bli något bröllop mellan Alice och Stewart, när han nu ställer ultimatum?

Detta är tredje och avslutade delen i den erotiska triologin där Dödlig åtrå och Dödligt dubbelspel är de två första.

Jag är verkligen fast i denna triologi. Det är spänning genom alla böckerna och det händer oväntade saker hela tiden som bara gör det mer spännande. Man vill bara läsa, samtidigt vill man inte det ska ta slut.

Gillar du mord, svek, spänning, kärlek, vändningar och lite erotik ska du läsa dessa.
Det här är Susanne Ahlenius tredje och sista bok om Alice Wiklund, den här ”Dödlig hämnd” är precis lika bra som de andra två som är ”Dödlig Åtrå” och ”Dödligt dubbelspel”. Man bör nog läsa böckerna i ordning för att få ut mest tror jag.
Böckernas huvudperson är alltså Alice Wiklund som jobbar på rikskriminalen i Stockholm men blir redan i första boken utlånad till Scotland Yard i England för att hjälpa till i jakten på en seriemördare.
Bok två tar vid där 1:an slutade och Alice är kvar i England och fortsatt spänning på hög nivå, blandat med kärlek, erotik och ja... sex då det är en erotisk deckare!
Bok nr 3 och i denna sista då ”Dödlig hämnd” blir man omedelbart inkastad i spänningen då en död kvinna hittas i tunnelbanan. Blir också turbulent i Alice privatliv då hennes syster råkar illa ut men också turbulent på ett helt annat plan... ja, vad tänker jag inte avslöja 😉.
Läs boken vet ja... Riktigt bra bok/böcker!
Den sista och avslutande delen om Alice Wiklund.
Boken fortsätter exakt där förra slutade, men i denna får vi även träffa Alice familj från Sverige. Hon och Stewart ska gifta sig och mitt i alla bröllopsplanering så hittar de ett nytt lik i tunnelbanan och det är kusligt likt Sean Kendalls alla mord. Och på toppen av allt så försvinner även Alice syster hemma i Sverige så Alice måste åka tillbaka hem där hon måste utreda försvinnandet.

I denna bok var det mindre erotik än i del 2, men ändå mer än i ettan, vilket är helt okej ändå.
Jag kände verkligen med Alice i allt som hände henne och alla hennes känslor kring allt.
Den här boken var stundvis väldigt svår att läsa pga att det som Alice och hennes syster upplever är så bra beskrivet att man känner precis allt de upplever. Susanne har än en gång gjort ett otroligt bra jobb och dessutom gjort ett riktigt bra jobb med att avsluta trilogin. Det kändes som ett bra avslut och utan lösa trådar. Många gånger kan jag känna i böcker att de slutar så abrupt och man står där med en ihålig känsla, men inte i denna trilogi. Susanne har inte bara avslutat på ett bra sätt utan hon har dessutom gett ett riktigt tillfredsställande avslut.
Som jag sagt tidigare så är det här en genre jag aldrig läst förut och ska jag vara ärlig så kommer jag antagligen inte läsa igen.
Enda som kan få mig att läsa denna genre igen är om och bara OM Susanne skriver den!

Susanne: Du har verkligen överträffat dig genom den här avslutande delen vilket jag helt ärligt hade lite svårt att tro att du skulle då jag verkligen älskade din första bok, MEN du gjorde det perfekt. Dessutom överträffade du mina förväntningar stort med historien, och med den här genren.
Tack så mycket för ännu en otrolig bok som jag älskade.