Maskeradnatten

Bok av Alice Ekström
Shuzia är en mystisk stad full av spel, maskeradmasker och möjligheter. Rita Karzin har fått i uppdrag att mörda den tyranniska kungen. Rita vill själv gärna ha något från den kungliga skattkammaren, men hon vet att uppdraget är mycket riskfyllt. Hon tar hjälp av fyra andra personer som har sina egna anledningar till att utföra uppdraget. Frågan är om de kan lita på varandra?.
Men kan vi inte bara ta lite tid och faktiskt ge lite mer uppskattning åt svenska fantasyförfattare och deras verk?
Dessa stackars böcker får inte tillräckligt med plats i allt bokprat och glöms bort. Men vad man missar fantastiska berättelser då!
Gillar du fantasy? Glöm inte bort att leta bland svenska författare också! För annars kan du missa en sådan här pärla! För det här är på samma nivå som många andra utländska fantasytitlar.
Maskeradnatten är ett underbart äventyr med fantastiska karaktärer. Det är en sådan blandning av personer och miljö som man bara måste uppleva genom att läsa.
Vi har rebeller, tjuvar, magiska kartor, alkemister och mord. För att inte tala om alla mysterier som finns att nysta upp!
Alice Ekström skriver på ett fantastiskt levande sätt, det här är definitivt en författare jag kommer hålla ögonen på i framtiden!
Läs den!
Bland de bästa svenska fantasyböckerna jag har läst. Perfekt för den som gillar Leigh Bardugo eller Sarah J Maas.
Vilken bok! Fastnade redan efter första sidan och sträckläste denna fantastiskt spännande fantasy roman. Rekommender Maskeradnatten för alla som gillar fantasy. Kan knappt vänta på att få läsa fortsättningen om kvinnan med tusen ansikten.
Maskeradnatten bjuder på charm och spänning i en välskriven blandning. Vi får lära känna flera karaktärer och följa deras kamp för att fullfölja uppdraget. Jag njöt av läsupplevelsen och jag vill ha mer av allt, karaktärerna och världen och magin. Jag kan verkligen rekommendera Maskeradnatten, speciellt om ni gillar Högt spel av Leigh Bardugo.
Maskeradnatten
Av: Alice Ekström
Utgiven av: Seraf förlag
Första delen i trilogin Kvinnan med tusen ansikten

Vi får följa Rita Karzin eller som hon brukar kallas, kvinnan med tusen ansikten. Hon får ett uppdrag som är svårt att tacka nej till, för vem tackar nej till att lönnmörda en tyrranisk kung? Speciellt när det finns en sak i den kungliga skattkammaren som Rita väldigt gärna vill ha i sin ägo.
Till sin hjälp har hon fyra kumpaner. Kan de lägga sina meningsskiljaktigheter åt sidan tillräckligt länge för att lyckas med uppdraget?

Jag förälskade mig snabbt i staden och Jax. Älskade även varje återblick eftersom det fick mig att älska och förstå karaktärerna ännu mer.

Första delarna i boken går tempot lite långsamt där man får lära känna staden och folket som bor där. Men så snart Maskeraddagen inföll ökade händelseutvecklingen och det gick banne mig inte att sluta läsa.
Ville dock inte läsa för snabbt, då jag måste vänta en mindre evighet på att få hänga med det härliga gänget igen.
Fullpott 5/5 🌟
Maskeradnatten handlar om Rita Karzin som även kallar sig själv Kvinnan med tusen ansikten, och hon har gjort det så bra att folk runt omkring i staden Shuzia har stor respekt för hennes otyg och brott. Men en dag får hon ett erbjudande om att lönnmörda kungen, och det blir ett avtal som hon sent ska glömma.

Den här boken är helt fantastisk! Ska du läsa en fantasybok i år, läs den här. Den är fullspäckad med fantastiska karaktärer, otroligt bra fart som för historien framåt, men ändå så att du som läsare har chans att lära känna alla karaktärer både i nutid men även i tillbakablickar. Jag fastnade från första sidan och kunde knappt slita blicken från boken förrän den var slut – och nu vill jag bara ha mer.

Ekström har skapat en otroligt fascinerande värld, och jag önskar att hon hade haft lite mer miljöbeskrivningar än vad hon har. För den här världen är rå och kall, och i vissa sammanhang får jag inte riktigt den känslan eller de förklarande orden jag behöver för att kunna måla upp utrymmen karaktärerna befinner sig i alla gånger. Karaktärerna är klockrena dock, både i sitt djup men också att de har massvis med humor som får mig att le i deras misär. Och OJ VAD JAG SHIPPAR två par i den här boken och jag hoppas att fortsättningen kommer ge mig mer kärleksgnabb och utveckling hos karaktärerna.

Jag säger prompt att det här är en blandning av Six of Crows, en kupp med ett udda gäng, och Nevernight, för huvudkaraktären i båda är hård och gör precis som hon själv vill – och kan gå över lik för att få det hon vill ha.

Rekommenderar till alla – även om du är van fantasyläsare eller helt nybörjade. Läs läs LÄS!