Smuts

Bok av Katarina Wennstam
Jonas Wahl är framgångsrik advokat. Han har en stark och vacker fru, fina barn och ett i varje detalj designat hus. Jonas karriär har tagit ordentlig fart och han har fått ett erbjudande från TV att kommentera en traffickingrättegång som dominerar Sveriges nyhetsbevakning. Vad ingen vet är att han spelar ett mycket högt spel i medias strålkastarljus. Hustrun Rebecca hanterar sin chefsposition på TV perfekt och borde kunna luta sig tillbaka då barnen mår bra och alla berömmer henne för deras vackra hus. Men det finns en krypande känsla av att allt inte står rätt till och Rebecca undrar ofta vad Jonas gör alla kvällar han jobbar över. Men hon är en kvinna som har gjort förnekelsen till en konst och som ständigt putsar på familjens fasad utåt sett en lyckad yrkeskvinna, mor och maka, men inombords växer tvivlen kring livet och äktenskapet. Samtidigt utvecklas deras 14-åriga dotter Emma snabbt och hennes begynnande sexualitet pockar på. Emma lockas och skräms av sina egna fantasier och omvärldens reaktioner. Skammen bränner men vem är det egentligen som är skamlig?Smuts är en spänningsroman och ett starkt familjedrama som landar mitt i debatten om sexköp och trafficking. Det är en skarp skildring av en värld där mäns rätt till kvinnors kroppar står över allt annat och där domstolarna väljer att titta åt ett annat håll.Om En riktig våldtäktsman»Katarina Wennstams nya bok är ett storverk, minst lika viktig, intressant och förkrossande som Flickan och skulden.« Aftonbladet» en djupt obehaglig och provocerande bok att läsa. Tyvärr också nödvändig.« Helsingborgs DagbladOm Flickan och skulden: ett dokument som sakligt och kyligt slår fast att det här landets jämlikhetsstatus befinner sig minst trettio år längre tillbaka i tiden än de flesta vill tro. DNFlickan och skulden är en iskall spark i skrevet, en kniv mot strupen, i mörkret, i parken; en paranoid mardröm om Sverige. Men mardrömmen är verklighet. Alla borde läsa den här boken. Aftonbladet
8 utgåvor
Välj utgåva
Smuts : [spänningsroman]Svenska - Inbunden
ISBN: 9789100109332
Smuts : [spänningsroman]Svenska - Pocket
ISBN: 9789100116385
SmutsSvenska - E-bok
ISBN: 9789100128982
SmutsSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789174130188
SmutsSvenska - Pocket
ISBN: 9789101001000
SmutsSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789173481649
SmutsSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789179535568
SmutsSvenska - Pocket
ISBN: 9789100121181
För några dagar sen låna jag denna på bibblan och idag läste jag ut den medans jag satt i bilen. Jag gillar verkligen Katarina Wennstam som författare min första deckare jag läste ”Stenhjärtat” var skriven av henne och efter den boken fick jag upp ögonen för deckare. Detta skulle jag kanske inte klassa som en deckare men bra var den iallafall.
Denna bok är skriven för några år sen och problemen som tas upp i boken är tyvärr aktuella än idag 😔. Men det är bra att dessa böcker finns som lyfter viktiga ämnen.