Systrarna på heden

The Vanished Bride
Bok av Bella Ellis

Yorkshire, 1845. Mörka rykten sprids över heden. En ung kvinna har försvunnit från sitt hem, och lämnat två små barn och en ansenlig mängd blod efter sig. Nyheten når snart prästgården, där husets döttrar Charlotte, Emily och Anne precis har återförenats för första gången på flera år. De blir både skakade och fascinerade av det mystiska försvinnandet, och när ingen engagerar sig i kvinnans öde bestämmer de sig för att tillsammans ta reda på sanningen. Och som Charlotte uttrycker det, att upptäcka är att läsa mellan raderna det är att se det som inte finns där . Allteftersom undersökningen fortskrider finner de sig stångas mot ett samhälle som är övertygat om att kvinnans plats är i hemmet, och när de närmar sig gåtans lösning inser systrarna på heden att de själva är i fara.

Kvinnan bakom den Brontë-inspirerade pseudonymen Bella Ellis är den välrenommerade författaren Rowan Coleman. Första gången hon besökte den berömda prästgården i norra England som var Brontësystrarnas hem var hon tio år gammal, och i samma stund som hon klev över tröskeln tog en livslång kärlek till Charlotte, Emily och Anne, till deras liv, deras böcker och arvet de lämnat efter sig, sin början.

Mindre

Yorkshire, 1845. Mörka rykten sprids över heden. En ung kvinna har försvunnit från sitt hem, och lämnat två små barn och en ansenlig mängd blod efter sig. Nyheten når snart... Mer

8 utgåvor
Välj utgåva
The Vanished BrideEngelska - Okänt
ISBN: 9781529388985
Systrarna på heden : ett Brontë-mysteriumSvenska - Inbunden
ISBN: 9789177952800
Systrarna på hedenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789177953142
Systrarna på heden : ett Brontë-mysteriumSvenska - E-bok
ISBN: 9789177952886
The Vanished BrideEngelska - Inbunden
ISBN: 9780593099056
The Vanished BridePocket
ISBN: 9780593099148
I denna historia får vi följa Brontë systrarna Charlotte, Emily och Anne och deras (för mig) lite mer okände bror under 1840-talets England. Boken är vad jag skulle vilja kalla en detektiv/mysterie roman. Ett mord verkar ha begåtts när en kvinna försvinner och allt som finns kvar av henne är en säng full med blod. Systrarna lyckas med sin nyfikenhet och vilja att ”lägga sig i” för att försöka lösa mordet.
Guvernanter, mystiska vindar.
Jag tyckte den här berättelsen var hel-mysig trots att det låter som att handlingen är rätt makaber. Miljön och personerna man får följa gör att berättelsen påminner mig en del om känslan som boken Jane Eyre gav mig och den boken var en fullpott för mig så denna hamnar inte så långt ifrån.
Jag rekommenderar boken varmt!
Betyg saknas
I denna fina bok får vi följa systrarna Bronte lösa mysteriet om en kvinnas blodiga försvinnande.
Ju mer de följer spåren desto mer spännande och överraskande blir den.
En helt fantastisk läsupplevelse med systrarna Brontë i huvudrollerna! En ung kvinna försvinner från sitt hem och de tre systrarna beslutar sig för att lösa mysteriet. Författaren har verkligen gjort karaktärerna levande och berättelsen är spännande. Det är en sträckläsningsbok!