Systrarna på heden : ett Brontë-mysterium

The Vanished Bride
Bok av Bella Ellis
Yorkshire, 1845. Mörka rykten sprids över heden. En ung kvinna har försvunnit från sitt hem, och lämnat två små barn och en ansenlig mängd blod efter sig. Nyheten når snart prästgården, där husets döttrar Charlotte, Emily och Anne precis har återförenats för första gången på flera år. De blir både skakade och fascinerade av det mystiska försvinnandet, och när ingen engagerar sig i kvinnans öde bestämmer de sig för att tillsammans ta reda på sanningen. Och som Charlotte uttrycker det, att upptäcka är att läsa mellan raderna det är att se det som inte finns där . Allteftersom undersökningen fortskrider finner de sig stångas mot ett samhälle som är övertygat om att kvinnans plats är i hemmet, och när de närmar sig gåtans lösning inser systrarna på heden att de själva är i fara. Kvinnan bakom den Brontë-inspirerade pseudonymen Bella Ellis är den välrenommerade författaren Rowan Coleman. Första gången hon besökte den berömda prästgården i norra England som var Brontësystrarnas hem var hon tio år gammal, och i samma stund som hon klev över tröskeln tog en livslång kärlek till Charlotte, Emily och Anne, till deras liv, deras böcker och arvet de lämnat efter sig, sin början.
En ung kvinna försvinner plötaligt från sitt hem. Kvar finns barn, make, tjänstefolk och mängder av blod men få ledtrådar.
Systrna Brontë nås av nyheten och har i huset en bekant, Mattie, så de ser en mljlighet att avlägga besök och få reda lite om vad som hänt, händer. Då de märker att mycket lite händer vad gäller polisarbete tar de saken i egna händer. Men, som fyra unga kvinnor på 1800-talet behöver de en täckmantel och de börjar därför säga att de jobbar för advokatbyrån Bell för att få folk att öppa sig, att ta dem på allvar!

En jättemysig bok, spännande och rolig. Jag ville läsa den snabbt men ville också vara del av miljön länge.
Och, så otroligt snygg framsida!
I denna fina bok får vi följa systrarna Bronte lösa mysteriet om en kvinnas blodiga försvinnande.
Ju mer de följer spåren desto mer spännande och överraskande blir den.
En helt fantastisk läsupplevelse med systrarna Brontë i huvudrollerna! En ung kvinna försvinner från sitt hem och de tre systrarna beslutar sig för att lösa mysteriet. Författaren har verkligen gjort karaktärerna levande och berättelsen är spännande. Det är en sträckläsningsbok!