Reliken

Bok av Håkan Mattsson
Martin sommarjobbar i Vela kyrka. Han hade förväntat sig ett långtråkigt sommarjobb, men snart upptäcker han mängder av spännande gamla föremål. Han hittar en hemlig relikgömma och inser snart att hans nyfikna sökande är livsfarligt. Han känner sig dessutom kusligt iakttagen. Det är dock för sent för att vända om och om han misslyckas innebär det döden.
2 utgåvor
Välj utgåva
Reliken : stjärnornas budbärareSvenska - Pocket
ISBN: 9789189191136
RelikenSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789189191228
Martin ser fram emot sitt sommarjobb i Vela kyrka. Här ska han jobba som vaktmästare. Första dagen träffar han den förra vaktmästaren Leffe, som visar runt och förklarar vad han ska göra.

Av en slump hittar han en hemlig relikgömma. Nyfiken som han är börjar han nysta vidare i detta. Det han inte då vet, är att ju mer han söker, desto farligare blir det för honom.

Han börjar känna sig iakttagen och det händer konstiga saker i kyrkan.
Martin tar kontakt med Leffe för att berätta vad som händer. Det visar sig att han själv har nystat en del i detta.

För Martin blir detta en sommar han aldrig kommer glömma. Det som från början var nyfikenhet, handlar nu om att överleva.

En helt otrolig intressant historia, som sträcker sig över 500 år. Boken varvas med 1600 talet och nutid.
Det är en hel del historia, som jag tycker är väldigt intressant.
Karaktärerna var lätta att tycka om, och miljöbeskrivningarna gör att jag var med på deras resa.

Boken är lättläst med korta kapitel, vilket gör att man bara ska läsa ett kapitel till, och ett till. Jag sträckläste boken, då jag tyckte den var så spännande.
Reliken bjöd på en spännande, fängslande och intressant läsning. Handlingen är otroligt händelserik och trots att jag inte är så insatt i historia kunde jag förstå och intressera mig i bokens beskrivningar. Håkan Mattsson beskriver miljöer och karaktärer så jag kunde se allt framför mig, och alla karaktärer är välgjorda och djupa.

Jag kan starkt rekommendera denna till alla som älskar spänning och intressanta berättelser!
Wow!! En sån spännande historia vi har här!! Håkan Mattson har skrivit en bok med ett driv som sannerligen inbjuder till sträckläsning. Likaså bokens tämligen korta kapitel gör den till en riktig bladvändare. "Bara ett kapitel till", detta är en sån bok. Apropå kapitlen, de är riktigt snyggt utformade.
Jag som är intresserad av historia tilltalas av berättelsens historiska vingslag som genomsyrar handlingen. Bokens miljöbeskrivningar är så målande att jag har befunnit mig på resande fot under några timmar, i olika tider och på flera platser i Europa. Så himla spännande och omtumlande. Jag har fått inspiration till framtida resor, framför allt vill jag resa till Prag och besöka Klementinum, detta storslagna och vackra bibliotek. Det vore något att uppleva i verkligheten!! Reliken bjuder på spänning från första till sista sidan och väcker verkligen fantasin. Jag upplever huvudkaraktärerna som sympatiska och jag vill gärna träffa dem igen. Kanske Leffe får vara med lite mer i nästa bok? Reliken får ☕☕☕☕ ➕ en rejäl påtår som tenderar att bli snudd på en femte ☕.