Ytspänning

Surface
Bok av Olivier Norek
Frankrikes nya stjärnskott på deckarhimlen Noémie Chastain, kommissarie på Parispolisen, blir skjuten rakt i ansiktet mitt under ett tillslag. När hon skrivs ut från sjukhuset får hon inte komma tillbaka till sin gamla tjänst. Istället skickas hon till den fridfulla byn Avalone, med uppdraget att förbereda nedläggningen av byns polisstation. Men så flyter en tunna med ett barnskelett upp till ytan i den konstgjorda sjön intill Avalone, och istället för tid att vila upp sig får Noémie ett högprofilerat cold case på halsen. På botten av sjön döljer sig hemligheter som alla verkar vilja glömma. "Noémie är okuvlig och rebellisk, en fängslande huvudperson som tack vare författarens skicklighet lyser allt klarare för varje sida." - Le Parisien "Ytspänning är en originell men också klassisk deckare som är lagom spännande hela vägen fram till slutet. Fokus ligger på smart polisarbete och det förflutnas hemligheter, snarare än brutalt våld och grymma mord. Prosan är ren, enkel och välskriven, och den fina översättningen från franska behåller en ton av originalspråket." - Christine Karlsson, BTJ Olivier Norek är polis med arton års erfarenhet från Parispolisen och författare till fyra hyllade thrillers. Ytspänning är den första som utkommer på svenska.    
4 utgåvor
Välj utgåva
Surface : RomanFranska - Pocket
ISBN: 9782749934983
YtspänningSvenska - Inbunden
ISBN: 9789188697950
Surface
ISBN: 9782266287999
YtspänningSvenska - E-bok
ISBN: 9789188697967
Vilken ynnest att få läsa en deckare som man älskar direkt från prologen. Olivier Norek är en författare som kan fånga sin läsare direkt och hålla kvar det boken igenom. Det står ”fransk deckarsuccé” på omslaget och blir inte detta en succé i Sverige är det något som är fel någonstans.

Och märk väl, då inte hos författaren. För han gör alla rätt. Jag vet inte en enda sak som skulle kunna göra det bättre. Det är en mycket intressant karaktär. En spännande polisgåta. Målande miljöbeskrivningar.

Det enda jag vill är sluka alla författarens andra böcker. Översätt nu, snälla!
Noemie är kommissarie i Parispolisen när hon skjuts rakt i ansiktet och tvingas till lång habilitering. Istället för att återgå till vanlig tjänst skickas hon till en by som är nedläggningshotad. Väl där dyker ett barnlik tvingas hon återerövra rollen som kommissarie.

Lagom spännande och intressanta detaljer om dykning och de hemligheter som gömmer sig i byn. Som sig bör finns en del överraskningsmoment men bokens styrka är ändå den familjära tonen och huvudkaraktären Noemie och hennes känsloliv.