Sommardrömmen

Bok av Maria Grundvall
Äntligen händer det! Drömmen kommer bli till verklighet! Anna kommer nämligen snart driva Bed & Breakfast Sommardrömmen. En gammal trävilla i Kaskö med vissa behov av upprustning är den tänkta platsen för den lilla verksamheten. Innan Sommardrömmen kan öppna väntar dock en del utmaningar. Varken tid eller pengar är något som det finns obegränsat av. Sen är det ju den där hantverkaren som är svår att slita blicken från.
Anna ska renovera villan i Kaskö. Till bed and breakfast Sommardrömmen, men allt går inte som planerat med renovering, hantverkare och grannar..
Lättsam sommarläsning med fina kärleksfulla karaktärer och härliga miljöer!
Maria Grundvall vann första pris i romantävlingen Läs mig med Sommardrömmen. Det är lätt att förstå varför. Maria har ett trevligt språk och karaktärerna är så fint utmejslade att de nästan känns som ens bästa kompisar. Det är trivsamt att hänga med Anna när hon ska renovera den gamla trävillan i Kaskö. Alla som någon gång renoverat vet ju att det sällan går som planerat när man har med gamla hus och hantverkare att göra, likadant är det för Anna. Inte blir det lättare heller när både grannar och alla möjliga människor har åsikter om hur hon ska fixa till stället. Sommardrömmen är härlig feelgoodläsning såhär mitt i varma sommaren, det är rätt skönt att ligga i hängmattan och läsa om alla problem som renoveringen medför utan att behöva stå mitt i renoveringskaoset själv. Boken upptas inte bara av renovering, det är gammal vänskap, spirande kärlek och hög dos igenkänning för alla som kommer från en mindre ort. Författaren slår på huvudet på spiken när hon beskriver hur det är att som vuxen återvända till orten man växt upp i, där alla har koll på en och man överallt känner igen gamla klasskompisar och dess syskon. Boken bjuder på härliga skratt och ibland även vissa pinsamheter. Jag gillar att vi fick hänga lite biblioteket i boken och som jag kände igen mig med dessa lite omständiga låntagare som är dittvingade att låna en bok, såna har jag också träffat många gånger i mitt jobb på gymnasiebibliotek. Sommardrömmen är en varm och mysig roman som passar alla som vill ha något lättsmält med tuggmotstånd!
”Ute på sin gräsmatta står Virtanen klädd i en för liten orange morgonrock som verkar ha överlevt ganska många decennier”.

Efter att ha läst just denna textrad skrattar jag högt och inser att boken är riktigt rolig, också!

Boken har även en ödmjukhet, en värme och intelligens, samtidigt som den faktiskt är just vass.

Maria Grundvall är ny författare för mig och boken ”Sommardrömmen” om Anna, som ska ordna ett Bed and Breakfast, är hennes debutroman. Lästips såhär i sommarvärmen!