Sommen, #1

Sommar vid Sommen

Bok av Camilla Dahlson
På jobbet känner sig Disa ofta utanför och förbisedd, och även på fritiden är hon ensam. När en ny medarbetare får större inflytande än Disa får hon nog och säger upp sig. Hon impulsköper en gård på landsbygden för att öppna ett bed and breakfast. Att locka till sig gäster visar sig dock vara mycket svårare än vad hon räknat med.
En väldigt lättläst och enkel feelgood. En del problem som bara löser sig, känns som om det går lite för enkelt och fort. Men vill man ha något enkelt och bara koppla av är det här rätt bok.
En mysig feelgoodbok. Ganska förutsägbar men ändå läsvärd. Hade varit underbart att besöka Disas bed & breakfast.
Det är en lättläst feelgood bok, perfekt att läsa när man behöver må bra en stund.
Det är en historia som känns igen - framgångsrik kvinna som tröttnar på framgången och storstaden, flyttar till landet, stöter på problem men löser det och skapar något nytt där.
Jag upplever att Disa skapar och löser problemen enkelt, ibland alldeles för enkelt.
Jag skulle önska att det var lite mer smärta, lite krångligare och lite svårare för att skapa mer känsla i boken
En lättläst och mysig feelgoodbok som handlar om att bryta sig loss från rutiner och vardagsmåsten. Istället
följer huvudkaraktären sin dröm om ett B&B och skapar nya mål i livet.
Härlig pärla om att bryta gamla hjulspår och våga satsa på nya vägar! Jag kommer absolut att läsa fler böcker av Camilla Dahlson!
Disa jobbar som ekonom i Stockholm. Hon känner sig åsidosatt i sitt arbete och ensam på fritiden. Då en nyanställd på företaget värderas högre är måttet rågat för Disa. Hon säger upp sig, säljer sin lägenhet och köper en gård vid sjön Sommen.

Disa bestämmer sig för att starta en Bed & Breakfast för att få allting att få allting att gå runt men det visar sig vara svårare än hon först trott. Hon tvingas kliva långt utanför sin comfort- zone och få hjälp av sin tjusiga bondegranne som bland annat hjälper henne på en älgsafari med att imitera en älgtjur.

Vi får träffa vännen som Disa känt i flere år och som alltid verkat perfekt. Så perfekt att hon inte kan diska eftersom hon är så rädd att bryta en nagel. Plötsligt dyker hon upp på gården hos Disa. Vad gör hon här? Hur mår hon egentligen? Vad är det för hemlighet hon går och bär på?
Och mamma. Och pappa. De som alltid varit så lyckliga? Eller?

Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig. Det blir till och med bättre. Mycket bättre.
Riktigt rolig och mysig bok. En hel del galna upptåg och varma karaktärer som är lätt att tycka om. Camilla Dahlson vill jag gärna läsa mer ut av.
En bok som man inte vill släppa. Disa jobbar och gör karriär på ett byggbolag. En dag säger hon upp sig från jobbet och köper en underbar liten gård vid Sommen. Flyttlasset går och livet på landet börjar. Hon startar ett bed an breakfast. Det är svårare än hon tror att få igång verksamheten. Man får vara med på hennes äventyr för att få igång verksamhet. En härlig feelgood-bok!
Detta är en av mina klara favoriter i år. Feelgood så det står härliga till och kanske brinner mitt hjärta lite extra för denna bok, då den handlar om att kliva ut i det okända och göra något nytt. Precis så vill jag ju också göra! Boken är charmig, lättläst och har ett härligt flyt rakt igenom. En bladvändare helt enkelt som man gärna inte vill sluta läsa. Ser fram emot att läsa nästa del "Vinter vid Sommen".
En uppmuntrande och härlig bok om storstads tjejen Disa som följer sina drömmar.
Jag tycker att hon är modig som vågar sig in på alla tema i kurserna. Det kändes som att jag var med där och såg alla.

Jag lyssnade på boken och tyckte om att den inte var så lång.
En sån härlig feelgoodroman som man bara vill fortsätta att läsa, man vill bara fortsätta veta vad som ska hända. Camilla skriver på ett sånt härligt sätt, beskriver alla karaktärer på ett härligt sätt. När man läst klart boken vill man bara veta mer om vad som ska hända.
En lättläst feelgood med mysiga karaktärer. Härlig sommarmiljö som man skulle vilja besöka och uppleva på riktigt.
En varm och lättläst bok som man fastnade i direkt. Inga problem att sträckläsa. Kan varmt rekommendera denna feelgood bok.
Efter Disa känner sig allt mer ouppskattad på och med sitt arbete som ekonom, drar hon en stor chans och flyttar från pulserande Stockholm, till vad de flesta skulle kalla "Mitt ute i ingenstans" vid sjön Sommen i Östergötland. Tanken är att starta ett Bed and Breakfast, men vägen till självförsörjning är allt annat än enkel och hon ska snart komma att stöta på problem på vägen. Lyckligtvis lyckas hon dra några ess ur rockärmen bland annat med hjälp av grann-bonden...

Vill man koppla bort tankarna en stund på semestern och hänga på ett nyöppnat b&b mitt ute i skogen, där allt blir lite som det blir, är detta rätt bok att läsa!
Jag återkommer hela tiden till att jag tyckte boken var avkopplande och åter avkopplande. Men också väldigt rolig med en snäll anda. En lagom mängd karaktärer att hålla reda på och väldigt lättläst, en helt enkelt genom-go och varm sommarbok att vila i. Kommer definitivt vilja läsa vidare i serien om Sommen!
En mysig bok om livet på landet för en storstads tjej. Hon har många idéer och det blir mycket strul men det löser sig till det bättre. Det går att leva sig in i naturupplevelserna i boken och själv njuta av lugnet av livet vid Sommen.
En somrig, härlig feelgood fylld med roliga och genuina karaktärer. Dock kändes vissa händelser för snabba. Det kändes nästan som att handlingen påskyndades och tappade då också sitt djup. Bortsett från detta, så är detta den perfekta boken till sommarläsningen!
En superhärlig sommarbok som passar perfekt i hängmattan eller på bryggan.kreativitet och mod som följer Disa att starta ett B/B, man blir glad och nyfiken åh vill veta mer om Disa
Detta var en bra feelgood-bok som var lättläst och som gick snabbt att läsa. Jag tycker att miljöbeskrivningarna är riktigt bra, och det kändes som att jag var med i boken! Även personbeskrivningarna är fina, och jag fick en bra bild av varje person som var med. Huvudkaraktären, Disa, hade jag lite svårt för i början, när hon klagade på allt och alla, men hon växte i mina ögon och ju längre jag kom in i boken desto mer ville jag att den inte skulle ta slut! Jag tycker om Camilla Dahlsons sätt att skriva och även tonen. En nackdel kan väl vara att boken är ganska förutsägbar och problemen i boken som uppkommer löser sig väldigt snabbt. Men är man bara ute efter trevlig sommarläsning och en bok utan stora bekymmer så är denna perfekt! Omslaget är något av de mest somriga och glädjefyllande jag sett!
En mysig feelgoodbok där Disa blir less på sitt ekonomjobb i huvudstaden och flyttar ut på en gård i landet. För att locka dit gäster så kommer hon på att hon ska erbjuda älgsafari efter att ha hittat älgbajs och sen när de gästerna åker så kommer hon på att hon ska erbjuda en akvarellkurs om några veckor så att hon hinner lära sig lite om det. Hennes granne Anton, som man kan lista ut hur det ska gå med på en gång, erbjuder sig att hjälpa till med älgsafarin och får sedan stå modell på målningskursen. Det var ändå rätt roligt att läsa om hennes påhittighet och gästerna som kommer och vad som händer Disa och hennes nära. Några allvarligare ämnen tas även upp i boken, vilket gav den ett visst djup. Disas karaktär är det jag gillade mest i boken.
Om man inte provat innan så vet man inte om man kan, det är lite den mentaliteten som speglas i denna bok. Disa är rejält less på sitt liv i Stockholm där hon arbetar som ekonom på ett stort byggbolag. Hennes liv i Stockholm är en stor kontrast i jämförelse med vad hon hade när hon växte upp i Linköping. I Stockholm har hon svårt att hitta sin plats både på arbetet och på fritiden, vilket gör att känslan att vara ensam och övergiven tar allt större plats.
När Disa inte längre får uppskattning för sitt arbete och när en ny kollega får bättre betalt får Disa nog och säger upp sig. Hon drömmer sig bort från hektiska Stockholm där allt bara handlar om pengar och status, hon drömmer om ett annat liv än det som kretsar kring en karriär och hon är trött på att hennes vän inte inser sitt alkoholproblem och dessutom aldrig har tid att ses.

Innan hon har hunnit blinka så har hon lyckats sälja sin lägenhet och köpa en stor gård vid sjön Sommen, strax utanför Linköping där hennes föräldrar bor. Hon som inte ens vet hur man tar hand om en gård. Men det kan väl inte vara så svårt. Disa är fast besluten om att hon ska lyckas med sitt uppdrag och sin dröm att starta ett bed and breakfast på gården.
När de flesta runt om henne tvivlar på hennes förmåga brinner hennes kämpaglöd allt kraftigare, hon ska lyckas.

Disa får kämpa med att dra turister till gården och lockar med både älgsafari och målarkurser. Hon som aldrig själv har sett en älg eller målat en tavla. Till sin hjälp har hon sin granne som klampar in utan att be om lov och på något magiskt sätt lyckas hon få flera bokningar till sin gård.

Den här boken visar verkligen på att bara man vill, så kan man. Att man inte ska ge upp sina drömmar och mål trots att människor runtom en försöker få dig att tänka om. Författaren Camilla Dahlson har verkligen lyckats förmedla Disas kämpaglöd, envishet och tro på sig själv och man vill aldrig sluta läsa. Man vill veta vad Disa ska hitta på härnäst, vad hon ska dra till med för att locka turister samtidigt som hon ska hjälpa personer i hennes närhet som har det tufft. Det enda man önskar är att boken skulle vara längre, man vill läsa mer!

Sommaren vid Sommen är en feelgood-roman som passar unga vuxna och vuxna som vill ha härlig och lättsam läsning.