Huskvarna-sviten, #4

Sprucket läder och svikna löften

Bok av Ewa Klingberg
Lollo har blivit singel, hon brinner för sin egen nagelsalong i Huskvarna och har ett stort intresse för gamla saker och även motorfordon. Detta får henne att ramla över en rosa Cadillac. Denna bil kommer ta med Lollo på oanade äventyr och hon kommer att upptäcka dörrar hon inte trodde fanns.
Boken handlar om Lollo som precis blivit singel. Efter en tur till en mässa stöter hon på Lars. Mötet får de båda att längta efter någon att dela livet med.
Nutida bok som utspelar sig i Husqvarna där man får följa Lollo som nyss blivit lämnad och försöker komma på fötter igen genom att driva sin nagelsalong, drömma om en rosa Cadillac och även att träffa någon ny som hon kan dela livet med. Parallellt får man följa pigan Lydias historia 150 år tidigare och hur hennes liv och gömda hemligheter kommer upp i ljuset tack vare Lollo.
En bladvändare där jag gillade den äldre historien mer. Stundtals lite för enkelt skriven i min smak.
Det här är fjärde delen i den mysiga serien som utspelar sig i Huskvarna.
De är alla fristående men jag rekommenderar att läsa böckerna i ordning, eftersom man får följa människorna och deras liv genom serien, även om fokus ligger på olika personer i varje bok. I den här boken är det Lollo och hennes liv som är i fokus i nutid.
Jag tycker om att böckerna utspelar sig i både dåtid och nutid och att de båda berättelserna vävs samman så fint.
Det här är riktigt bra och charmig feelgood med historiska inslag, som gör att den har det där lilla extra!
Recension 🌸 Sprucket läder och svikna löften av Ewa Klingberg

Lättläst och välskriven.
Jag brukar har svårt för när det hoppar mellan olika berättelser och tidsperioder men wow säger jag bara.
Båda har ett riktigt härligt driv så man vill inte släppa boken. Man vill bara läsa ett kapitel till och kapitlen är korta som jag gillar.
Miljöbeskrivningar är som att man upplever det själv.
Jag gillar människorna i boken. Hade gärna umgås mer med detta härliga gäng.

Detta är första boken jag läser av Ewa men jag måste läsa fler.

Jag rekommenderar dig strakt att läsa.
Precis som de andra böckerna i Huskvarna-sviten är även denna helt underbar. Jag älskar att få följa både Lollo i nutid och Lydia i dåtid. Lollo bor och arbetar i samma hus som även finns med i de andra böckerna i serien. Även de andra karaktärerna är personer som man känner sen tidigare böcker, det är roligt att få återse karaktärerna i böckerna och att få fortsätta följa dem.
Författaren bygger upp två intressanta och fina historier som hon snyggt väver ihop på slutet.
Sprucket läder och svikna löften är fjärde boken i Klingbergs Huskvarnaserie. Boken skrivs i både nutid och dåtid men är lätt att följa med i skiftena. Lollo har nyligen separerat och försöker få ihop vardagen med sin nagelsalong samtidigt som hon längtar efter kärleken och nya utmaningar. Lollo blir förälskad i något så oväntat som en rosa cadilac som kommer spela en stor roll i hennes framfart. Bokens handling i dåtid och nutid flätas ihop på ett bra sätt i slutet.

En mysig feelgood-roman som passar bra i försommarvärmen.
Sprucket läder och svikna löften är den fjärde boken i Ewa Klingbergs Huskvarnaserie. Även om boken är fristående så är det flera karaktärer som återkommer och man har absolut en fördel om man har läst de tidigare böckerna i serien.

Typiskt för Huskvarnaserien är att man får följa en huvudkaraktär som lever i nutid, denna gång Lollo som driver en egen nagelsalong i Huskvarna, och en kvinna som lever i dåtid. Lollo lever som singel och brinner för sin salong och nostalgiska bilar. Det är också den rosa Cadillacen som får henne att öppna dörrar som hon inte tidigare har öppnat. Boken har en röd tråd igenom hela historien och binds ihop på ett fint sätt i slutet.

Jag gillar verkligen Ewas sätt att skriva och det här var en feelgood-roman helt i min smak.