I fikonträdets skugga

Camilla Davidsson

Susanne har lagt större delen av sin tid på familjen. Men nu när har barnen flyttat hemifrån och maken lämnat henne för en annan, yngre kvinna måste Susanne vid 53 års ålder skapa sig en ny tillvaro. Hon behöver både hitta ett nytt hem och skaffa sig ett nytt jobb.

4 utgåvor
Välj utgåva
I fikonträdets skuggaSvenska - Inbunden
ISBN: 9789177712015
I fikonträdets skuggaSvenska - Pocket
ISBN: 9789177712022
I fikonträdets skuggaSvenska - Ljudbok
ISBN: 9789177712046
I fikonträdets skuggaSvenska - E-bok
ISBN: 9789177712039
”I fikonträdets skugga” är en fristående fortsättning på ”En liten tvåa med potential”. I denna bok får vi följa Susanne 50+ (mamma till Sofia från första boken) som försöker börja om efter en uppslitande skilsmässa. Huvuddelen av boken utspelar sig på Gotland där Susanne ska sälja mammans mjölkbutik som hon har fått ärva. Susanne ska dessutom ta hand om allt bohag från hennes och exmakens gemensamma villa i Bromma och försöka hitta ett nytt boende. Hon ska också hitta tillbaka till sig själv. Sammanfattningsvis är det en charmig och mysig feelgoodroman. Trovärdiga karaktärsbeskrivningar och en del tänkvärd livsvisdom. Perfekt semesterläsning!
Camilla skriver som alltid feelgood pärlor som man slukar i ett nafs. Hennes senaste bok är inget undantag och den bästa i serien. Den utspelar sig på Gotland och man njuter av att få sväva in sig i lantmiljön. Ett måste att läsa lata dagar i solstolen.
Susanne är ensam kvar. Hennes notoriskt otrogne exman har lämnat henne och nyss fått en bebis igen. Hon fick själv ta hand om försäljningen och alla grejer i det stora huset i Bromma.
Hon kör ner allt till huset på Gotland som hon ärvt efter sin mor. Det ska hon i och för sig också ska sälja för att ha råd att köpa sig en lägenhet, men så länge kan grejerna stå där.

Det går inte riktigt som hon tänkt sig, en vattenskada på hela nedre planet gör att allt flyttas ut på gården. Turisterna tror att det är loppis och Susanne orkar inte säga emot. Döttrarna är inte helt nöjda med lösningen.
Hon fastnar på Gotland hela sommaren och lär efterhand känna sin excentriske granne Leo. Han visar sig vara en helt annan person än den trygga famn hon kanske behöver.

En bok om hur det kan vara att behöva starta om sitt liv när man är mitt uppe i det. Att alla kriser på något sätt löser sig och att det ibland är bra att lyssna på sig själv och på hjärtat, och inte bara på förnuftet.