I fikonträdets skugga

Bok av Camilla Davidsson
Susanne har lagt större delen av sin tid på familjen. Men nu när har barnen flyttat hemifrån och maken lämnat henne för en annan, yngre kvinna måste Susanne vid 53 års ålder skapa sig en ny tillvaro. Hon behöver både hitta ett nytt hem och skaffa sig ett nytt jobb.
En välskriven feelgoodroman som ges det man vill ha. Den är lätt att läsa och man blir vän med karaktärerna i boken. En härlig bok som rekommenderas.
M en kvinna som skilt sig o får tömma huset själv i stort sett. Sedan behöver hon ta tag i och tömma sin mors hus på Gotland. Med en hel del hjälp så löser sig saker på vägen och kärleken knackar på dörren. Suverän Feelgoodroman.
Susanne har blivit lämnad av sin man efter 30 år, och ärv en gammal mjölkbutik på Gotland efter sin mor. Grannen heter Leo och en trevande vänskap leder till passion. En bok som fint skildrar livet efter 50 +, med vuxna barn och egna val. Jag älskar Camillas böcker, och denna pärla var inget undantag. Kommer att införskaffa uppföljaren bums för vill så veta hur det ska gå för dessa två!
En skilsmässa som ger frun en annat liv än hon är van vid. Hon har tagit hand om sin familj i hela deras liv. Döttrarna är vuxna och hon går göra som hon vill med sitt liv utan att ta hänsyn till någon. Hon åker till huset hon ärvde efter sin mamma på Gotland och träffar många nya människor. En ny fas i hennes liv...
En feelgood bok som man bara sträckläser för att den får en att känna tillfreds.
Den är inte lika bra som "Liten tvåa med potential", men detta är riktigt bra ändå.

Det är en mogen kvinna som försöker hitta sig själv och det är intressant. Att få livet så kulkadtat och försöka hitta ett fram och ett bak är inte lätt. Men Camilla Davidsson skriver på ett sådant sätt att man verkligen vill veta hur det ska gå.

Det är en klassisk feelgoodbok ur synvinkeln att det är är något som måste ordnas upp och få ett slags lyckligt slut. Men det är vägen dit som avgör om boken är bra eller bara klyschig och platt. Den här boken är rejält matig och bejakar kvinnan.
I fikonträdets skugga är en varm feelgoodroman om Susanne mitt i livet, vardag, beslut, skilsmässa, nya utmaningar, vuxna barn, motgångar, framgångar, överraskningar och framförallt om att resa sig när man fallit och om modet att stå upp för sig själv och det man tror på.
Men vågar Susanne säga ja till allt det nya?
Allt skildras på ett kärleksfullt sätt och som läsare känner jag mig närvarande i storyn och vill inte att boken skall ta slut. Det är en varm och mysig sträckläsare som är svår att lägga ifrån sig.
Det tog en liten stund innan jag kom in i boken, men sen var jag fast! Man drogs med i berättelsen och kände med Susanne då hon skulle göra vissa val. Ibland ville jag hjälpa till.. ser fram emot nästa bok där man även får följa Leo.
”I fikonträdets skugga” är en fristående fortsättning på ”En liten tvåa med potential”. I denna bok får vi följa Susanne 50+ (mamma till Sofia från första boken) som försöker börja om efter en uppslitande skilsmässa. Huvuddelen av boken utspelar sig på Gotland där Susanne ska sälja mammans mjölkbutik som hon har fått ärva. Susanne ska dessutom ta hand om allt bohag från hennes och exmakens gemensamma villa i Bromma och försöka hitta ett nytt boende. Hon ska också hitta tillbaka till sig själv. Sammanfattningsvis är det en charmig och mysig feelgoodroman. Trovärdiga karaktärsbeskrivningar och en del tänkvärd livsvisdom. Perfekt semesterläsning!
Camilla skriver som alltid feelgood pärlor som man slukar i ett nafs. Hennes senaste bok är inget undantag och den bästa i serien. Den utspelar sig på Gotland och man njuter av att få sväva in sig i lantmiljön. Ett måste att läsa lata dagar i solstolen.
Susanne är ensam kvar. Hennes notoriskt otrogne exman har lämnat henne och nyss fått en bebis igen. Hon fick själv ta hand om försäljningen och alla grejer i det stora huset i Bromma.
Hon kör ner allt till huset på Gotland som hon ärvt efter sin mor. Det ska hon i och för sig också ska sälja för att ha råd att köpa sig en lägenhet, men så länge kan grejerna stå där.

Det går inte riktigt som hon tänkt sig, en vattenskada på hela nedre planet gör att allt flyttas ut på gården. Turisterna tror att det är loppis och Susanne orkar inte säga emot. Döttrarna är inte helt nöjda med lösningen.
Hon fastnar på Gotland hela sommaren och lär efterhand känna sin excentriske granne Leo. Han visar sig vara en helt annan person än den trygga famn hon kanske behöver.

En bok om hur det kan vara att behöva starta om sitt liv när man är mitt uppe i det. Att alla kriser på något sätt löser sig och att det ibland är bra att lyssna på sig själv och på hjärtat, och inte bara på förnuftet.