När själen drunknar

Bok av Helen Wedham
Författaren är psykolog och har träffat många utmattade människor. Boken är hennes sätt att dela med sig av sina erfarenheter med hopp om att hjälpa fler personer. Den är särskilt lämpad för de som är utmattade och egentligen inte har orken att läsa. Med egna dikter hoppas författaren att läsaren kan finna glädje och energi i ordlekar när allt annat känns tungt.
Författaren är psykolog och har i sitt arbete träffat många människor som har hamnat i utmattning av olika grad. Denna bok är tänkt att vara en inspiration och plantera ett frö för att ta sig ur sin utmattning.

Boken är lättläst, väldigt tunn och läses ut på runt 40 minuter om man sträckläser den. Jag förstår tanken bakom detta, är du i en utmattning har man oftast inte kraft och ork att ta till sig någon tjockare bok med mycket text. Men för mig personligen gav inte boken så mycket, jag tycker innehållet är för skralt - jag är själv i ett utmattningssyndrom och hade hellre velat läsa en bok med mer innehåll. Jag hade även svårt att förstå eller så kanske var det en missuppfattning från min sida att författaren menar att många av dom som hamnar i utmattning har haft en barndom där de saknat kärlek och att orsaken oftast har med jobb att göra. Författaren delar med sig av fina egenskrivna dikter och olika tankeövninhar som är bra att reflektera över. Tyvärr var inte detta inte bok för mig, men för andra kan den var klockren - jag hade helt andra förväntningar på boken.
Endast 45 sidor men med ett betydligt tyngre innehåll.
Värdefull inspiration och lättläst - för dig som lider av utmattningssyndrom eller om du har någon i din närhet som gör.

Köp boken, men läst först innan du ger den vidare.