Du ser ju inte sjuk ut

Bok av Nicole Falciani
"Jag har varit sövd över 50 gånger, fått över 200 kortisoninjektioner, testat mer än 10 olika mediciner och genomgått 3 operationer. Jag skriver den här boken av flera olika anledningar, men främst för att jag inte är ensam. Trots att vi som har den här sjukdomen ibland känner oss ensammast i världen så är vi inte det. Över en miljon svenskar lever med någon form av reumatisk sjukdom. En av tio. Ta in det." Nicole Falciani har bloggat sedan hon var i tidiga tonåren och är idag en av våra största medieprofiler. Men vägen dit har varit allt annat än spikrak. När Nicole var sex år gammal märkte hon och hennes föräldrar att något inte var som det skulle - men det skulle ta ytterligare många år innan hon slutligen fick diagnosen reumatism. I den här boken berättar hon öppenhjärtigt om uppväxten och sitt liv. Om topparna och dalarna, om människorna som hon förlorat längs vägen och de som troget stått kvar när det känts som livet rasar. Hennes personliga berättelse varvas med fakta om sjukdomen och råd och tips till andra med reumatism eller annan kronisk sjukdom, till deras närstående och vårdpersonal. Du ser ju inte sjuk ut är en drabbande, viktig och personlig berättelse som inte lämnar någon oberörd.
Välskriven, om ett ämne jag inte kunde så mycket om tidigare. Lättläst, plöjde rätt fort. Rekommenderar!
Lyssnade på denna bok och tyckte den var väldigt mysig, viktig och en tankeställare. Lider själv inte av sjukdomen och har ingen i min närhet men Nicoles ärliga ord gjorde att en blev fast och fick en djupare förståelse.
Det var mycket intressant att ta del av Nicole Falcianis berättelse om att leva med reumatism. Boken innehåller också fakta kring reumatismatiska sjukdomar.
Boken handlar om henne själv och hennes uppväxt som inte har varit lätt pga att man upptäckte hennes reumatism. Begränsning. Hur omgivning tog det. Hur det var i skolan. Man får följa henne genom det o upp till vuxen. Jätte bra skriven bok, tycker jag. Jag förstår dej. Syns det inte utanpå så förstår inte alls en.