Löften, kyssar och varm choklad

Bok av Sofia Fritzson
Hillevi ställer alltid upp, till och med när det gäller att delta på en expojkväns inflyttningsfest. Fast besluten om att inte låta Tim få veta att han krossade hennes hjärta en gång i tiden, bokar hon en veckas semester i fjällen där festen äger rum. Simon återvänder hem för att fira jul och hjälpa till med familjeföretaget Fröjdåsens stugby. Efter ett stort svek för några år sedan bröt Simon med sin barndomsvän Tim och har inte träffat honom sedan dess. När Hillevi behöver en dejt till festen ställer Simon upp, men det som började som en enkel överenskommelse övergår snart i pirriga känslor och het attraktion. Snart står både Simon och Hillevi inför ett val: Ska de klamra sig fast vid det förflutna eller våga möta en framtid tillsammans? Löften, kyssar och varm choklad är en romantisk roman om svek, oväntad attraktion och livets tvära kast. Det är den fristående uppföljaren till läsarfavoriten Två hjärtans karameller.
En romantisk pärla för den som vill ha något lättlyssnat med mycket julstämning. Precis som i sina tidigare böcker bygger författaren upp en trovärdig och underhållande kärlekshistoria med komplikationer. Språket är lätt och flytande och uppläsaren gestaltar huvudkaraktären Hillevi mycket väl.
Jag har läst Sofia Fritzson julbok ”Löften, kyssar och varm choklad”. Min favoritjulbok förra året var ”Två hjärtans karameller”. I denna boken får vi följa Hillevi som är syster till Ellinor, som var huvudperson i den boken. Men denna bok kan läsas helt fristående.

Hillevi åker till fjällen för att delta i sin expojkväns inflyttningsfest. När hon blir dumpad över telefon så måste hon snabbt hitta en ny dejt till festen.

Simon återvänder hem för att fira jul och hjälpa till med familjeföretaget Fröjdåsens stugby, där Hillevi checkat in. När Simon och Hillevi träffas så gör de en överenskommelse där de låtsas vara ett par inför festen.

Jag gillar böcker som är skrivna ur olika personers perspektiv, i denna bok får vi följa både Hillevi och Simon. Jag längtar så mycket efter snö när jag lyssnat på denna boken. Idag kom det några små flingor nedsinglande här men jag önskar mig rejält med snö! ❄️❄️❄️

Boken var lite för kort, jag vill veta mer om vad som händer i Hillevis och Simons liv. Jag gillar dem båda. 💕 Jag tyckte jättemycket om boken som innehåller både lycklig och olycklig kärlek, julmys, snö och varm choklad. ❤️
Årets först julbok, Löften,Kyssar och Varm Choklad är utläst eller snarare utlyssnad och jag stänger boken med en värme i hjärtat och trots en regnig novemberdag så börjar julkänslan komma spirande i kroppen.

Sofia Fritzson har en fantastisk förmåga att beskriva omgivningar, natur, händelser och människor och jag tror hon skulle kunna skapa julkänsla av vad som helst. Det går liksom inte att undvika att komma i stämning och börja längta efter julpynt, varm choklad, pepparkaksbak och dekorering av julgran när man lyssnar på Sofias berättelse. Sedan går det ju inte att komma ifrån att det underlättar ju att det i grunden finns en härlig feelgood-kärlekshistoria i boken.
En härlig och lättsam bok som gick snabbt att lyssna på. Stämningen är julig och mysig, och miljöbeskrivningarna är jättefina! Härlig kemi mellan karaktärerna.
Löften, kyssar och varm choklad av Sofia Fritzson.
Andra boken om systrarna Ljung, nu möter vi äldsta systern Hillevi.
Hillevi och hennes pojkvän ska tillbringa en semestervecka i fjällen för att njuta av snö, varandra och som avslutning gå på Hillevis ex inflyttningsfest.
Att fortfarande umgås och vara vän med sina ex är självklart för Hillevi men just exet Tom, vars fest de ska på, är en av hennes första pojkvänner. Att flera år efter uppbrottet fortfarande känna sig sårad är jobbigt när hennes fasad visar vänskap.
Men värst av allt är att nuvarande pojkvännen gör slut med Hillevi innan han ens kommit till fjällen! Nu står hon utan date inför festen hos exet Tom och det ingick inte i hennes plan. Nu måste en strategi tas fram - projekt date
Simon är utflyttad från orten, bara hemma för att fira jul med sin stora och brokiga familj. Hans och Hillevis vägar korsas och efter några missförstånd ingår de en pakt tillsammans. En pakt som inte innefattar känslor bara en överenskommelse.
Men i snön, mörkret och ensamheten är det svårt att styra hjärtat. Definitivt när det serveras värmande god varm choklad med fluffig vispgrädde på toppen 😋
En mysig bok med härlig julkänsla. Utgiven som ljudbok 2020
Här får man vad man blir lovad! Härlig och lättläst romance med en längtan till jul! Älskar dessa böcker om fejkförhållanden och överenskommelser, för alla som läser denna typ av böcker vet ju hur dessa överenskommelser brukar sluta. Perfekt läsning nu inför jul!