Yogalärarens familj

Bok av Gunilla Tähti Wigge
När en girig guru dyker upp i Alingsås för att lägga vantarna på Marias och Rosies älskade hus Soläng, ställs halvsystrarnas växande stjärnfamilj inför en rejäl utmaning. Nu gäller det att ta sig fram mellan kärlekar, hemligheter och äventyr i Alingsås och London, på Käringön och Mallorca utan att missa det som är viktigt. Följ med Howards döttrar när de snirklar sig fram mellan livets olika hinder och glädjeämnen i den här tredje och sista delen om Familjerna på Soläng. I feelgoodtrilogin om Familjerna på Soläng ingår Hårmästarens familj, Urmakarens familj och Yogalärarens familj.
Yogalärarens familj är den tredje och sista boken om Familjerna på Soläng. Precis som i de tidigare böckerna utspelar sig en stor del av handlingen i Alingsås, men också i London. Den här gången får vi även följa med till Mallorca och bohuslänska Käringön. Året är 1999, och Howards döttrar Maria och Rosie har funnit sig till rätta i livet, och trivs i sin stora stjärnfamilj. Då anländer en guru vid namn Adam till Alingsås. Tillsammans med sin obehagliga följeslagare Ray börjar han sprida sina lärdomar, men inte nog med det, Adam är också ute efter Soläng som han med bestämdhet hävdar är hans. Ett pussel tar vid för att reda ut vad som egentligen är sant, och tillsammans hjälps de alla åt för att Maria och Rosie ska få behålla sitt älskade hem.
Jag tyckte verkligen om att återse alla karaktärerna från de två tidigare böckerna. De är ett härligt gäng som det är lätt att tycka om. Därför har jag lite extra svårt för Adam och Ray som kommer och tränger sig på. Detta visar på författarens styrka när det gäller att skriva så jag får känslor för bokens karaktärer. Samma sak är det med bokens miljöbeskrivningar. Jag ser de olika platserna framför mig och följer lätt med till både gamla och nya platser.
Det känns sorgligt att säga hejdå till stjärnfamiljen på Soläng. Därför hoppas jag på en fortsättning någon gång i framtiden. Framförallt vore det roligt att se hur det går för den nya generationen, men också få återse deras äldre nära och kära.
Har du ännu läst denna trilogi kan jag varmt rekommendera att göra det. Börja med den den första boken, Hårmästarens familj, fortsätt med Urmakarens familj, och avsluta med den här, Yogalärarens familj.
Howards döttrar Maria och Rosie trivs bra med sin fina stjärnfamilj. De älskar huset i Soläng.

Men så dyker Gurun Adam upp tillsammans med Ray. Han berättar att han kommit för att lägga beslag på huset i Soläng, ett hus som han påstår hör till honom.

Vem är han och varför tror han att huset tillhör honom? Det kommer blir en utmaning för Maria och Rosie.

Ännu en underbar, härlig och helt underbar feelgood av Gunilla.
Här finns kärlek, sorg, hemligheter, äventyr och humor.
Det går inte att sluta läsa.

Detta är tredje delen i triologin om familjerna på Soläng.

Som jag längtat efter sista delen. Jag bara älskar karaktärerna. Gillar att man fått följa flera generationer. Man har verkligen lärt känna karaktärerna, som jag kommer sakna nu.
Även miljöbeskrivningarna är fina. Ibland känns det som om man är där med dom.